Ohjelmistopäivitys Nokian Belle- ja Symbian-puhelimiin

belle_swu3

Nokian ilmaiset ohjelmistopäivitykset varmistavat, että puhelimesi toimii aina parhaalla mahdollisella tavalla. Ne voivat esimerkiksi parantaa akkukestoa, tuoda käyttöösi uusia ja parannettuja sovelluksia ja toimintoja, sekä Nokia-sovellusten ja -palvelujen uusimmat versiot.

Voit päivittää puhelimesi Nokia Suite -ohjelmistolla. Tarvitset internet-yhteydellä varustetun tietokoneen ja yhteensopivan USB-kaapelin. Useimmissa puhelimissa voit myös tehdä päivityksen langattomasti puhelimen Ohjelmistopäivitys-sovelluksella. OTA-päivitysten ansiosta et tarvitse enää johtoja tai tietokonetta – lataa ja asenna päivitys puhelimellasi suoraan internetistä (WLAN-yhteys toimii parhaiten).

Yhteensopivuus

Nokia Belle -mallisto ja muut Symbian (S60) -puhelimet.

Lue lisää laitteeseesi saatavilla olevista päivityksistä vierailemalla tuen aloitussivulla ja valitsemalla puhelinmallisi.

Kuinka voin päivittää Nokia-puhelimeni?

Se on helppoa – käytä puhelimesi ohjelmistonpäivityssovellusta tai Nokia Suitea, kun haluat ladata uusimmat päivitykset. Nokian ohjelmistopäivitysten asentaminen on turvallista – asetuksesi, sovelluksesi, valokuvasi ja tekstiviestisi pysyvät turvallisesti tallessa. Suosittelemme kuitenkin, että luot varmuuskopion ennen ohjelmistopäivityksen käynnistämistä.

Ohjelmistopäivitykset ovat ilmaisia, mutta niiden lataaminen edellyttää internet-yhteyden, josta voi aiheutua tiedonsiirtokuluja. Lisätietoja mahdollisista tiedonsiirtokuluista saat palveluntarjoajaltasi. Kustannusten välttämiseksi suosittelemme, että käytät WLAN-yhteyttä tai Nokia Suitea.

Päivitys puhelimen ohjelmistonpäivityssovelluksella

Vaihe 1. Useimmat puhelimet:

• Valitse Valikko > Sovellukset > (Työkalut >) Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Valitse asennettavat päivitykset ja noudata puhelimen näytössä näkyviä ohjeita.

Vinkki: Suosittelemme, että lataat päivityksen WLAN-yhteydellä.

Katso video-opas puhelimesi päivittämiseksi langattomasti

Päivitys Nokia Suitella

Software update step 1 Vaihe 1.

Puhelimen päivittämiseksi tietokoneessasi on oltava Nokia Suite -ohjelmisto.

Lataa Nokia Suite

Software update step 2 Vaihe 2.

Yhdistä puhelimesi tietokoneeseesi yhteensopivalla USB-kaapelilla.

Software update step 3 Vaihe 3.

Käynnistä Nokia Suite ja valitse Työkalut > Ohjelmistopäivitys. Valitse asennettavat päivitykset ja paina Asenna-painiketta.

Varmuuskopioi puhelimesi sisältö Nokia Suitella ennen päivityksen aloittamista, niin kaikki yhteystietosi, viestisi, kalenterimerkintäsi, tehtäväsi, verkkosyötteesi ja muut tärkeät tietosi pysyvät varmasti turvassa. Puhelimesi muistin ja muistikortin sisältö, kuten valokuvat ja videot, ovat siten turvassa eikä päivitys vaikuta niihin.

Katso video-opas puhelimesi päivittämiseksi Nokia Suitella

Tässä videossa käytämme Nokia N8 -puhelinta, mutta nämä ohjeet koskevat myös useita muita Nokia-puhelinmalleja.

Kuinka voin tarkistaa, onko puhelimeeni saatavilla päivityksiä?

Päivityksen saatavuus vaihtelee puhelinmallin, alueen ja palveluntarjoajan mukaan. Puhelimeen saatavilla olevista päivityksistä saa tietoa kahdella eri tavalla:

1. Tarkista uudet päivitykset puhelimesi Ohjelmistopäivitys-sovelluksella. Voit myös asettaa sovelluksen etsimään uusia päivityksiä automaattisesti.

2. Nokia Suite ilmoittaa tällöin uusista ohjelmistopäivityksistä, kun kytket puhelimesi tietokoneeseen.

Miten päivitykseen pitää valmistautua?

• Suosittelemme, että luot Nokia Suitella varmuuskopion ennen ohjelmistopäivityksen käynnistämistä.
  • Ohjelmistopäivitys-sovelluksella ladattava päivityspaketti voi olla kooltaan useita megatavuja, joten suosittelemme, että se ladataan WLAN-yhteydellä;
  • Varmista, että puhelimessasi on asetettu oikea aika ja päivämäärä. Jos päivämäärä tai aika on väärä, puhelimesi ei voi käyttää päivityksiä.
  • Varmista ennen päivityksen käynnistämistä, että puhelimen akussa on riittävästi virtaa. Jos akun varaustaso on matala, lataa akku ennen päivityksen käynnistämistä.
  • Varmista, että puhelimessasi on riittävästi tilaa päivitykselle. Poista tarvittaessa joitakin sovelluksia tai muita suuria kohteita.
  • Päivityksen jälkeen voit ladata sovellukset uudelleen Nokia Kaupasta (etsi ne joko sovellusluettelosta tai kohdasta "Omat").