Software-update voor Nokia Asha

Ashas_swu Nokia’s Software-updates voor de Asha- en Series 40-telefoons bevatten nieuwe functies en verbeteringen waarmee je nog meer kunt doen met je telefoon.

Het is heel eenvoudig om je telefoon te updaten - lees hieronder hoe het moet.

Compatibiliteit

Nokia Asha- en Series 40-telefoons.

Hoe kan ik mijn Nokia-telefoon bijwerken?

Draadloos bijwerken (OTA)

Je kunt je Nokia Asha- of Series 40-telefoon draadloos bijwerken Over the Air (OTA). Met Over the Air (OTA)-updates heb je geen kabels of computers nodig; je kunt de update gewoon op je telefoon met een internetverbinding downloaden en installeren.

Watch the video on how to update your phone wirelessly

Stap 1. Voor de meeste toestellen:

• Selecteren Menu > Instellingen > Telefoon > Toestel-updates

Stap 2. Selecteer “telefoonsw. downl.”. De telefoon meldt het wanneer er een update beschikbaar is. Als er een nieuwe update gevonden is, volg je de update-instructies op je telefoonscherm.

Na de update kun je de huidige telefoonsoftwareversie controleren door het volgende in te typen: *#0000#. Er kan meer dan één opvolgende update beschikbaar zijn. Dus het kan zijn dat je de stappen meerdere keren moet uitvoeren om de nieuwste softwareversie te installeren.

Tip: Om de kosten te drukken, raden we je aan een WiFi-verbinding of Nokia Suite te gebruiken. Nokia software-updates zijn gratis, maar als er mobiele data gebruikt worden om draadloos Over the Air (OTA) bij te werken, kunnen datatransmissiekosten in rekening gebracht worden. Neem voor meer informatie over mogelijke kosten contact op met je netwerkprovider.

Updaten met Nokia Suite

De meeste Asha- en Series 40-telefoons kunnen ook bijgewerkt worden met Nokia Suite. Met Nokia Suite heb je ook een computer met internetverbinding en een compatibele USB-kabel nodig.

Watch the video on how to update your phone using Nokia Suite

Software update step 1 Stap 1.

Om je telefoon te updaten, moet de Nokia Suite-software op je computer geïnstalleerd zijn.

Download Nokia Suite

Software update step 2 Stap 2.

Sluit je toestel aan op je computer via een compatibele USB-kabel.

Software update step 3 Stap 3.

Start Nokia Suite en ga naar Extra > Software-updates. Selecteer de updates die je wilt downloaden en klik op Installeren.

Opmerking: Een aantal telefoons, zoals Nokia 110, Nokia 111, Nokia 112, Nokia 113, Nokia 114, Nokia 206, Nokia 301, Asha 205 en Asha 210 ondersteunen geen software-updates of back-up met behulp van Nokia Suite. Deze telefoons kun je alleen draadloos Over the Air (OTA) bijwerken.

Controleren op software-updates

De beschikbaarheid van updates is afhankelijk van zaken als je telefoonmodel, regio en netwerkprovider. Er zijn twee manieren om nieuwe software-updates voor je toestel te ontdekken:

1. Ga naar “Menu > Instellingen > Telefoon > Toestel-updates” op je telefoon en selecteer de optie “telefoonsw. downl.” om te controleren op nieuwe updates. Je kunt in het menu “auto SW-update” ook instellen dat de telefoon automatisch controleert op nieuwe updates.

2. Nokia Suite meldt het automatisch wanneer er nieuwe software-updates zijn als je je telefoon aansluit op je computer.

Een update voorbereiden

• Het is aan te raden een back-up te maken voordat je een software-update uitvoert met Nokia Suite. Je kunt ook de functie “Instellingen > sync & back-up > back-up maken” op je telefoon instellen. Als je een back-up maakt met je telefoon heb je een geheugenkaart nodig.
  • Als je draadloos Over the Air (OTA) bijwerkt, kan de omvang van een update-pakket verschillende megabytes zijn. Tenzij je een data-abonnement hebt, is het dan aan te raden een Wi-Fi-verbinding te gebruiken.
  • Controleer of de datum en tijd op je telefoon correct zijn ingesteld. Als de datum of tijd niet juist zijn, kan je telefoon de updates niet installeren.
  • Voor je de update start, moet je zorgen dat de batterij van je telefoon voldoende opgeladen is. Als de batterij bijna leeg is, laad hem dan op voordat je de update start.
  • Maak voldoende ruimte op je telefoongeheugen vrij voor de update. Verwijder indien nodig een aantal apps of grotere items of zet ze op de geheugenkaart.
  • Je kunt de apps na de update weer downloaden in de Nokia Store.

Problemen met het installeren van een update?

Als je tijdens de software-update problemen hebt, kun je onze Nokia Support Discussions proberen om ze op te lossen.

De gemiddelde score is 3.3 van 5 van totaal 90

We zouden graag feedback ontvangen

We zouden graag feedback ontvangen

Doe mee aan een korte enquête en vertel ons hoe je online ervaring was. Als je klaar bent met browsen, wordt er een vragenlijst geopend die je kunt invullen.

Zou je onze korte vragenlijst willen invullen?

We zouden graag feedback ontvangen

Zou je onze korte vragenlijst willen invullen?