Software-update voor Nokia Belle en Symbian

belle_swu3

Met gratis software-updates van Nokia zorg je ervoor dat je telefoon altijd de nieuwste prestatieverbeteringen heeft (zoals levensduur batterij en apps) en beschikt het over nieuwe en verbeterde functies en de nieuwste versies van Nokia-apps en -diensten.

Je kunt je telefoon met de Nokia Suite-software updaten. Daarnaast heb je een computer met internetverbinding en een compatibele USB-kabel nodig. De meeste telefoons kun je ook draadloos updaten via de Software Update-app op je telefoon. Met Over the Air (OTA)-updates heb je geen kabels of computer nodig. Download en installeer gewoon de update met je telefoon en een internetverbinding - het beste is via een Wi-Fi-verbinding.

Compatibiliteit

Nokia Belle-serie en andere Symbian (S60)-telefoons.

Ga voor meer informatie over de nieuwste update naar Hoofdpagina Support, en kies je telefoon.

Hoe kan ik mijn Nokia-telefoon bijwerken?

Het is eenvoudig: gebruik de Software Update-app op je toestel of Nokia Suite om de recentste update voor je toestel te downloaden. Software-updates van Nokia kunnen veilig geïnstalleerd worden en je instellingen, apps, foto's en tekstberichten blijven bewaard Het is echter aan te raden een back-up te maken voordat je met de update start.

Software-updates zijn gratis. Maar om de update te downloaden heb je een internetverbinding nodig, en voor gegevensoverdracht worden kosten in rekening gebracht. Neem voor meer informatie over mogelijke kosten contact op met je netwerkprovider. Om de kosten te drukken, raden we je aan een WiFi-verbinding of Nokia Suite te gebruiken.

Updaten met de Software Update-app op je telefoon

Stap 1.Voor de meeste toestellen:

• Selecteer Menu > Toepassingen > (Hulpprogramma's >) SW-update

Stap 2. Selecteer de updates die je wilt installeren en volg de instructies op je telefoon.

Tip: Het is aan te raden een Wi-Fi-verbinding te gebruiken voor de update.

Watch the video on how to update your phone wirelessly

Updaten via Nokia Suite

Software update step 1 Stap 1.

Om je telefoon te updaten, moet de Nokia Suite-software op je computer geïnstalleerd zijn.

Download Nokia Suite

Software update step 2 Stap 2.

Sluit je toestel aan op je computer via een compatibele USB-kabel.

Software update step 3 Stap 3.

Start Nokia Suite en selecteer Hulpprogramma's > Software-update. Selecteer de updates die je wilt downloaden en kies Installeren.

Gebruik voor de update Nokia Suite om een back-up van je telefoon te maken. Dan weet je zeker dat je contacten, berichten, agenda-items, taken, webfeeds en andere belangrijke zaken bewaard blijven. De content op het heugen en de geheugenkaart van je toestel, zoals foto's en video's, zijn veilig en zullen tijdens de update ongewijzigd blijven.

Watch the video on how to update your phone using Nokia Suite

In de video gebruiken we Nokia N8, maar deze instructies gelden ook voor verschillende andere Nokia-toestellen.

Hoe kan ik controleren of er updates voor mijn telefoon beschikbaar zijn?

De beschikbaarheid van updates is afhankelijk van zaken als je telefoonmodel, regio en netwerkprovider. Er zijn twee manieren om nieuwe software-updates voor je toestel te ontdekken:

1. Gebruik de Software Update-app op je telefoon om te zoeken naar nieuwe updates. Je kunt de app ook instellen om automatisch naar nieuwe updates te zoeken.

2. Nokia Suite meldt het automatisch wanneer er nieuwe software-updates zijn als je je telefoon aansluit op je computer.

Hoe bereid ik een update voor?

• Het is aan te raden een back-up te maken voordat je een software-update uitvoert met Nokia Suite.
  • Als je een update uitvoert met de Software Update-app, kan de omvang van een updatepakket verschillende megabytes zijn. Het is daarom aan te raden een Wi-Fi-verbinding te gebruiken.
  • Controleer of de datum en tijd op je telefoon correct zijn ingesteld. Als die niet juist zijn, kan je telefoon de updates niet installeren.
  • Voor je de update start, moet je ervoor zorgen dat de batterij van je telefoon voldoende opgeladen is. Als de batterij bijna leeg is, laad hem dan op voordat je de update start.
  • Maak voldoende ruimte op je telefoon vrij voor de update. Verwijder indien nodig een aantal apps of grotere items.
  • Na de update kun je apps opnieuw downloaden uit de Nokia Store (zoek ze op in de catalogus met apps of onder 'Mijn dingen').

Wat moet ik doen als ik problemen heb met het installeren van een update?

Als je tijdens de software-update problemen hebt, kun je onze Discussiefora proberen om ze op te lossen.

De gemiddelde score is 3.4 van 5 van totaal 49

We zouden graag feedback ontvangen

We zouden graag feedback ontvangen

Doe mee aan een korte enquête en vertel ons hoe je online ervaring was. Als je klaar bent met browsen, wordt er een vragenlijst geopend die je kunt invullen.

Zou je onze korte vragenlijst willen invullen?

We zouden graag feedback ontvangen

Zou je onze korte vragenlijst willen invullen?