Programvareoppdatering for Nokia Asha

Ashas_swu Nokias programvareoppdateringer for Asha- og Series 40-telefonene leverer nye funksjoner og forbedringer som gjør at du kan gjøre enda mer med telefonen.

Det er enkelt å oppdatere telefonen – nedenfor finner du mer informasjon om hvordan du gjør det.

Kompatibilitet

Nokia Asha- og Series 40-telefoner.

Hvordan oppdaterer jeg Nokia-telefonen min?

Oppdater trådløst (OTA)

Du kan oppdatere Nokia Asha- eller Series 40-telefonen trådløst Over the Air (OTA). Med OTA-oppdateringer trenger du ikke kabler eller en datamaskin. Du kan bare laste ned og installere oppdateringen med telefonen og en Internett-forbindelse.

Se på videoen hvis du vil vite hvordan du kan oppdatere telefonen trådløst

Trinn 1. For de fleste telefoner :

• Velg Meny Innstillinger > Telefon > Enhetsoppdateringer >;

Trinn 2. Velg "last ned pr.vare.oppd.”. Telefonen varsler deg når det finnes oppdateringer. Hvis den finner en ny oppdatering, må du følge oppdateringsinstruksjonene som vises på telefonskjermen.

Etter oppdateringer kan du kontrollere telefonens programvare ved å trykke *#0000#. Det kan finnes mer enn én oppdatering, så det kan hende du må gjenta trinnene for å få den siste programvareversjonen.

Tips: For å holde datakostnadene nede, anbefaler vi at du bruker en Wi-Fi-tilkobling eller Nokia Suite. Nokias programvareoppdateringer er gratis, men hvis du bruker mobildata til å oppdatere trådløst, kan det hende det koster penger for dataoverføringen. Hvis du vil ha mer informasjon om mulige kostnader, må du ta kontakt med mobiloperatøren din.

Oppdater med Nokia Suite

De fleste Asha- og Series 40-telefonene kan også oppdateres med Nokia Suite. Hvis du bruker Nokia Suite trenger du også en datamaskin med en Internett-forbindelse og en kompatibel USB-kabel.

Se videoen hvis du vil ha informasjon om hvordan du oppdaterer telefonen ved hjelp av Nokia Suite

Software update step 1 Trinn 1.

For å oppdatere telefonen, trenger du Nokia Suite-programvaren på datamaskinen.

Last ned Nokia Suite

Software update step 2 Trinn 2.

Koble telefonen din til datamaskinen med en kompatibel USB-kabel

Software update step 3 Trinn 3.

Start Nokia Suite, og velg Verktøy > Programvareoppdateringer. Velg deretter oppdateringene du vil laste ned, og trykk Installer.

Merk: Noen av telefonene, blant annet Nokia 110, Nokia 111, Nokia 112, Nokia 113, Nokia 114, Nokia 206, Nokia 301, Asha 205 og Asha 210 støtter ikke programvareoppdateringer eller sikkerhetskopiering ved hjelp av Nokia Suite. For disse telefonmodellene er trådløs oppdatering den eneste tilgjengelige metoden.

Sjekk etter tilgjengelige programvareoppdateringer

Tilgjengeligheten til oppdateringer kan variere avhengig av telefonmodellen, region og mobiloperatøren din. Det finnes to måter å finne ut om nye programvareoppdateringer er tilgjengelig for telefonen din:

1. Gå til "Meny > Innstillinger > Telefon > Enhetsoppdateringer" på telefonen, og velg alternativet "last ned telefon oppd." for å sjekke etter nye oppdateringer. Du kan også stille inn telefonen til å sjekke etter nye oppdateringer automatisk fra menyen "autom. pr.vare.oppd.".

2. Nokia Suite vil automatisk varsle deg om nye programvareoppdateringer når du kobler telefonen til datamaskinen.

Forbered deg på en oppdatering

• Vi anbefaler at du oppretter en sikkerhetskopi før du oppdaterer programvaren ved hjelp av Nokia Suite eller "Innstillinger > synk & sikkerhetskopi > opprett sikkerhetskopi"-funksjonen på telefonen. Hvis du oppretter en sikkerhetskopi med telefonen, trenger du et minnekort.
  • Når du oppdaterer trådløst kan størrelsen på oppdateringspakken være flere megabyte, så hvis du ikke har en dataplan, anbefaler vi at du bruker en Wi-Fi-tilkobling.
  • Sjekk at telefonen er stilt inn med riktig dato og klokkeslett. Hvis telefonen har feil dato eller klokkeslett, vil den ikke kunne sjekke etter oppdateringer.
  • Før du begynner oppdateringen, må du kontrollere at telefonen har nok strøm. Hvis batteriet har lite strøm, bør du lade det før du starter oppdateringen.
  • Pass på at du har nok plass på telefonminnet for oppdateringen. Det kan hende du må fjerne noen apps eller store elementer eller flytte dem til minnekortet.
  • Etter oppdateringen kan du laste ned appene på nytt fra Nokia Butikk.

Har du problemer med å installere en oppdatering?

Hvis du får problemer i løpet av programvareoppdateringen, kan du benytte deg av Nokia Support Discussions for å løse dem.