Ažuriranje softvera za telefone Nokia Belle i telefone sa operativnim sistemom Symbian

belle_swu3

Besplatna ažuriranja softvera kompanije Nokia omogućavaju da vaš telefon stalno ima najnovija poboljšanja performansi kad je reč o trajanju baterije i aplikacijama, nove i poboljšane funkcije i najnovije verzije Nokia aplikacija i usluga.

Možete da ažurirate telefon pomoću softvera Nokia Suite. Osim toga, potreban vam je računar sa internet vezom i kompatibilni USB kabl. Na većini telefona takođe možete da obavite ažuriranje bežičnim putem pomoću aplikacije „Ažuriranje softvera“ na telefonu. Uz Over the Air (OTA) ažuriranja vam nisu potrebni kablovi niti računar. Samo preuzmite i instalirajte ažuriranje pomoću telefona i internet veze ili još bolje, pomoću Wi-Fi veze.

Kompatibilnost

Serija telefona Nokia Belle i drugi telefoni sa operativnim sistemom Symbian (S60).

Da biste saznali više o najnovijem ažuriranju za svoj telefon, posetite glavnu stranicu za podršku i odaberite svoj telefon.

Kako da ažuriram svoj Nokia telefon?

Lako je – samo koristite aplikaciju „Ažuriranje softvera“ na telefonu ili Nokia Suite na računaru da biste preuzeli najnovije ažuriranje za telefon. Ažuriranja softvera od kompanije Nokia su bezbedna za instalaciju i ne utiču na podešavanja, aplikacije, fotografije i tekstualne poruke na vašem telefonu. Međutim, preporučljivo je da napravite rezervnu kopiju podataka pre ažuriranja.

Ažuriranja softvera su besplatna, ali za njihovo preuzimanje vam je potrebna internet veza tako da može doći do troškova za prenos podataka. Više informacija o mogućim troškovima zatražite od dobavljača mrežne usluge. Da biste smanjili troškove prenosa podataka, preporučujemo vam da koristite Wi-Fi vezu ili aplikaciju Nokia Suite.

Ažuriranje pomoću aplikacije „Ažuriranje softvera“ na telefonu

1. korak Za većinu telefona:

  • Odaberite Meni > Aplikacije > (Alatke >) Ažuriranje softvera

2. korak Odaberite ažuriranja koja želite da instalirate i pratite uputstva koja se prikazuju na telefonu.

Savet: Preporučuje se korišćenje Wi-Fi veze za ažuriranje.

Watch the video on how to update your phone wirelessly

Ažuriranje pomoću aplikacije Nokia Suite

1. korak – Ažuriranje softvera 1. korak.

Da biste ažurirali telefon, potreban vam je softver Nokia Suite na računaru.

Preuzmite aplikaciju Nokia Suite
2. korak – Ažuriranje softvera 2. korak.

Povežite telefon i računar pomoću kompatibilnog USB kabla.

3. korak – Ažuriranje softvera 3. korak

Pokrenite Nokia Suite i odaberite (Alatke >) Ažuriranja softvera. Zatim odaberite ažuriranja koje želite da preuzmete i odaberite Instaliraj.
Pre ažuriranja pomoću aplikacije Nokia Suite napravite rezervnu kopiju podataka sa telefona da biste bili sigurni da su vaši kontakti, poruke, unosi u kalendaru, zadaci, web izvodi i drugi bitan sadržaj bezbedni. Sadržaj memorije telefona i memorijske kartice telefona, poput fotografija i video snimaka, bezbedan je i na njega ažuriranje neće uticati.

Watch the video on how to update your phone using Nokia Suite

U ovom video snimku koristimo telefon Nokia N8, ali se ova uputstva takođe primenjuju na još nekoliko Nokia telefona.

Kako mogu da proverim da li su dostupna ažuriranja za moj telefon?

Dostupnost ažuriranja može da zavisi od činilaca kao što su model telefona, region i dobavljač mrežne usluge ili operater. O novim ažuriranjima softvera telefona možete da saznate na dva načina:

1. Koristite aplikaciju „Ažuriranje softvera“ na telefonu kako biste proverili da li postoje nova ažuriranja. Takođe možete da podesite aplikaciju tako da automatski proverava da li ima novih ažuriranja.

2. Nokia Suite će vas obaveštavati o novim ažuriranjima softvera kada povežete telefon sa računarom.

Kako da se pripremim za ažuriranje?

  • Takođe se preporučuje da napravite rezervnu kopiju pre nego što ažurirate softver pomoću aplikacije Nokia Suite.
  • Kod ažuriranja pomoću aplikacije „Ažuriranje softvera“ veličina paketa ažuriranja može da bude nekoliko megabajta, pa se stoga preporučuje da koristite Wi-Fi vezu.
  • Proverite da li su tačni datum i vreme na telefonu. Ako su datum ili vreme pogrešni, telefon neće moći da pristupi ažuriranjima.
  • Pre nego što pokrenete ažuriranje, proverite da li je baterija telefona dovoljno napunjena. Ako je baterija skoro prazna, napunite je pre nego što pokrenete ažuriranje.
  • Oslobodite dovoljno prostora na telefonu za ažuriranje. Ako je potrebno, uklonite neke aplikacije ili druge velike stavke.
  • Nakon ažuriranja možete da ponovo preuzmete aplikacije iz Nokia Prodavnice (potražite ih u katalogu aplikacija ili u okviru odeljka „Moje stvari“).

Šta se događa ako imam problema sa instaliranjem ažuriranja?

Ako imate problema pri ažuriranju softvera, možete da pokušate da pronađete rešenja za njih na zajednici za diskusije.

Prosečna ocena je 4.1 od 5 od ukupno 64

Želeli bismo povratne informacije

Kada završite, pošaljite povratne informacije o našem veb-sajtu

Učestvujte u kratkoj anketi da biste nam rekli kakvo je bilo vaše iskustvo na mreži. Kada završite sa pregledanjem, anketa će se otvoriti.

Kliknite na dugme ispod samo kada završite sa pregledanjem

Hvala!

Anketa će se pojaviti kada izađete sa sajta.

Kada završite, pošaljite povratne informacije o našem veb-sajtu

Kliknite na dugme ispod samo kada završite sa pregledanjem

Hvala!

Anketa će biti poslata e-poštom.