Ažuriranje softvera za telefon Nokia Asha

Ashas_swu Ažuriranja softvera kompanije Nokia za telefone iz serija Asha i Series 40 pružaju nove funkcije i poboljšanja koja vam omogućavaju da iskoristite telefon na još bolji način.

Ažuriranje telefona je lako – pročitajte uputstva u nastavku da biste saznali kako da to učinite.

Kompatibilnost

Telefoni iz serija Nokia Asha i Series 40.

Kako da ažuriram Nokia telefon?

Bežično ažuriranje (OTA)

Možete bežičnim putem da ažurirate telefon iz serije Nokia Asha ili Series 40 pomoću funkcije Over the Air (OTA). Za Over the Air (OTA) ažuriranja vam nije potreban kabl ili računar; možete jednostavno da preuzmete i instalirate ažuriranje pomoću telefona i internet veze.

Watch the video on how to update your phone wirelessly

1. korak Za većinu telefona:

  • Odaberite Meni > Podešavanja > Telefon > Ažuriranja uređaja

2. korak Odaberite „preuzimanje softvera uređaja“. Ako je dostupno ažuriranje, videćete obaveštenje o tome na telefonu. Ako postoji novo ažuriranje, pratite uputstva za ažuriranje koja se prikazuju na ekranu telefona.

Nakon ažuriranja možete da proverite aktuelnu verziju softvera telefona biranjem broja *#0000#. Možda će biti dostupno više od jednog uzastopnog ažuriranja, pa ćete možda morati da ponovite korake da biste došli do najnovije verzije softvera.

Savet: Da biste smanjili troškove prenosa podataka, preporučujemo vam da koristite Wi-Fi vezu ili aplikaciju Nokia Suite. Ažuriranja softvera kompanije Nokia su besplatna. Međutim, ako se za bežično Over the Air (OTA) ažuriranje koristi prenos podataka putem mobilne veze, mogu se primenjivati naknade za taj prenos podataka. Više informacija o mogućim troškovima zatražite od dobavljača mrežne usluge.

Ažuriranje pomoću aplikacije Nokia Suite

Za većinu telefona iz serije Asha i Series 40 takođe postoji mogućnost ažuriranja pomoću aplikacije Nokia Suite. Za ažuriranje pomoću aplikacije Nokia Suite vam je takođe potreban računar sa internet vezom i kompatibilni USB kabl.

Watch the video on how to update your phone using Nokia Suite

1. korak – Ažuriranje softvera 1. korak

Da biste ažurirali telefon, potreban vam je softver Nokia Suite na računaru.

Preuzmite Nokia Suite

2. korak – Ažuriranje softvera 2. korak

Povežite telefon i računar pomoću kompatibilnog USB kabla.3. korak – Ažuriranje softvera 3. korak

Pokrenite Nokia Suite i idite na Alatke > Ažuriranja softvera. Zatim odaberite ažuriranje koje želite da preuzmete i kliknite na Instaliraj.


Napomena: Neki telefoni, kao što su Nokia 110, Nokia 111, Nokia 112, Nokia 113, Nokia 114, Nokia 206, Nokia 301, Asha 205 i Asha 210, ne podržavaju ažuriranja softvera ili pravljenje rezervnih kopija pomoću aplikacije Nokia Suite. Kod ovih telefona je Over the Air (OTA) ažuriranje uređaja bežičnim putem jedini dostupni način.

Proverite da li postoje dostupna ažuriranja softvera

Dostupnost ažuriranja može da zavisi od činilaca kao što su model telefona, region i dobavljač mrežne usluge ili operater. O novim ažuriranjima softvera za telefon možete da saznate na dva načina:

1. Idite na „Meni > Podešavanja > Telefon > Ažuriranja uređaja“ na telefonu i odaberite opciju „preuzimanje softvera telefona“ da biste proverili da li postoje nova ažuriranja. Takođe možete da podesite da telefon automatski proverava da li postoje nova ažuriranja iz menija „automatsko ažuriranje softvera“.

2. Nokia Suite će vas automatski obaveštavati o novim ažuriranjima softvera kada povežete telefon sa računarom.

Priprema za ažuriranje

  • Preporučuje se da pre ažuriranja softvera napravite rezervnu kopiju podataka pomoću aplikacije Nokia Suite ili funkcije „Podešavanja > sinhronizacija rezervna kopija > napravi rezervnu kopiju“ na telefonu. Ako pravite rezervnu kopiju pomoću telefona, potrebna je memorijska kartica.
  • Kod bežičnog Over the Air (OTA) ažuriranja veličina paketa ažuriranja može da bude nekoliko megabajta, pa je preporučljivo da koristite Wi-Fi vezu ako nemate paket za prenos podataka.
  • Proverite da li su tačni datum i vreme na telefonu. Ako su datum ili vreme pogrešni, telefon neće moći da pristupi ažuriranjima.
  • Pre nego što pokrenete ažuriranje proverite da li je baterija telefona dovoljno napunjena. Ako je baterija skoro prazna, napunite je pre nego što pokrenete ažuriranje.
  • Proverite da li u memoriji telefona ima dovoljno prostora za ažuriranje. Ako je potrebno, uklonite neke aplikacije ili druge velike stavke ili ih premestite na memorijsku karticu.
  • Nakon ažuriranja možete ponovo da preuzmete aplikacije iz Nokia prodavnice.

Imate li problema pri instaliranju ažuriranja?

Ako imate problema pri ažuriranju softvera, možete da pokušate da pronađete rešenja za njih na Nokia diskusijama za podršku.

Prosečna ocena je 3.4 od 5 od ukupno 110

Želeli bismo povratne informacije

Kada završite, pošaljite povratne informacije o našem veb-sajtu

Učestvujte u kratkoj anketi da biste nam rekli kakvo je bilo vaše iskustvo na mreži. Kada završite sa pregledanjem, anketa će se otvoriti.

Kliknite na dugme ispod samo kada završite sa pregledanjem

Hvala!

Anketa će se pojaviti kada izađete sa sajta.

Kada završite, pošaljite povratne informacije o našem veb-sajtu

Kliknite na dugme ispod samo kada završite sa pregledanjem

Hvala!

Anketa će biti poslata e-poštom.