Tri jednostavna koraka za reciklažu starog telefona

Uvek vratite korišćene elektronske proizvode, baterije i ambalažu na lokacije namenjene za sakupljanje. Na ovaj način ćete sprečiti nekontrolisano odlaganje otpada i podstaći reciklažu materijala.

recycle_1 Zaboravite na svoj stari telefon

Reći „zbogom“ svom starom telefonu može da bude teško, ali isplati se. Ako bi svaki korisnik mobilnog telefona reciklirao samo jedan telefon, svi zajedno bismo uštedeli skoro 240.000 tona sirovih materijala.recycle_2 Napravite rezervnu kopiju svojih uspomena

Reciklaža starog telefona koju promoviše Nokia je potpuno bezbedna. Podaci na telefonu neće biti korišćeni, niti skladišteni. Pre nego što se oprostite od svog telefona, preporučujemo vam da sačuvate kontakte, tekstualne poruke, fotografije, muziku i video snimke na računar pomoću aplikacije Nokia Suite. (Preuzmite aplikaciju Nokia Suite)


recycle_3 Oslobodite se starog telefona – reciklirajte ga!

Samo izvadite staru SIM karticu i odnesite telefon u najbliži centar za reciklažu. Toliko je jednostavno! Čak možemo da recikliramo i stari punjač, pribor i baterije.
Pronađite najbliži centar za reciklažu.

Ako u vašoj blizini ne postoji centar za reciklažu, možete da ostavite telefon u bilo kom centru za reciklažu koji je pod organizacijom lokalnih nadležnih vlasti.

Saznajte više o kompaniji Nokia i održivosti