Ažuriranje softvera za telefon Nokia Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 7.8

Ažuriranje softvera za telefon Nokia Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 7.8 Uživajte u sjajnim novim funkcijama i poboljšanom Nokia Lumia doživljaju kada ažurirate svoj Nokia Lumia telefon pomoću softvera Zune za računar. Osim toga, potreban vam je računar sa internet vezom i kompatibilni USB kabl.

Pročitajte više o najnovijim prednostima za vas

Kompatibilnost

Nokia Lumia 505, 510, 610, 710, 800, 800C i 900.

Da biste saznali više o najnovijem ažuriranju za svoj telefon, posetite glavnu stranicu za podršku i odaberite svoj telefon.

Kako da ažuriram Nokia Lumia telefon sa operativnim sistemom Windows Phone 7.8?

Ažuriranja softvera od kompanija Nokia i Microsoft su besplatna i bezbedna za instalaciju, a i ne utiču na podešavanja, aplikacije, fotografije i tekstualne poruke na vašem telefonu.

Kada ažuriranje za vaš telefon postane dostupno, videćete obaveštenje o tome na telefonu.

1. korak – Ažuriranje softvera 1. korak.

Da biste ažurirali telefon, neophodno je da na računaru imate Zune softver (Windows) ili Windows Phone aplikaciju (Mac).

Zune softver
Windows Phone aplikacija


2. korak – Ažuriranje softvera 2. korak.

Povežite telefon i računar pomoću kompatibilnog USB kabla.
3. korak – Ažuriranje softvera 3. korak.

Pokrenite Zune softver ili Windows Phone aplikaciju i pratite prikazana uputstva.
Watch the video on how to update your phone using the Zune software

Kako mogu da proverim da li su dostupna ažuriranja za moj telefon?

Dostupnost ažuriranja može da zavisi od modela telefona, regiona i dobavljača mrežne usluge ili operatera. Evo kako možete da dobijate obaveštenja o novim ažuriranjima:

1. korak. Na Nokia Lumia telefonu idite na Podešavanja i dodirnite ažuriranje telefona.

2. korak. Omogućite opciju Obavesti me kada pronađeš nova ažuriranja.

3. korak. Ako želite da omogućite telefonu da proverava da li ima dostupnih ažuriranja pomoću mobilne veze za prenos podataka, omogućite Koristi moju mobilnu vezu za prenos podataka za proveravanje ažuriranja.

Osim toga, Zune vas obaveštava ako su nova ažuriranja softvera dostupna kada povežete telefon sa računarom.

Ili možete da proverite dostupnost ažuriranja softvera u svom regionu ovde*.

* Napomena: ova informacija je dostupna samo na engleskom.

Kako da se pripremim za ažuriranje?

  • Pre nego što pokrenete ažuriranje proverite da li je baterija telefona dovoljno napunjena. Ako je baterija skoro prazna, napunite je pre nego što pokrenete ažuriranje.
  • Proverite da li su tačni datum i vreme na telefonu. Ako su datum ili vreme pogrešni, telefon neće moći da pristupi ažuriranjima.
  • Napravite dovoljno prostora na telefonu za ažuriranje. Ako je neophodno, uklonite par neželjenih aplikacija ili drugih velikih stavki. Da biste videli koliko slobodnog prostora imate na telefonu, na početnom ekranu prevucite prstom nalevo do menija za aplikacije, dodirnite Podešavanja > O proizvodu i proverite koliko raspoložive memorije imate.
  • Oslobodite prostor na računaru pošto je potrebno da imate dovoljno memorije za preuzimanje ažuriranja softvera i čuvanje rezervnih kopija postojećeg softvera telefona, njegovih podešavanja i multimedijalnih datoteka.

Šta se događa ako imam problem sa instaliranjem ažuriranja?

Ako postoji problem, probajte da instalirate ili ažurirate čarobnjak za Windows Phone 7 softver. On pruža detaljna uputstva za rešavanje najčešćih problema. Ako dobijete kôd greške, zabeležite ga. Da biste saznali šta nije u redu i šta možete da učinite povodom tog problema, pogledajte ovu stranicu.

Rezervna kopija podataka i podešavanja vašeg telefona se automatski kreira kada ažurirate softver telefona. Ako kasnije naiđete na problem, možete da vratite telefon u prethodno stanje.

Ako ne možete da nađete rešenje problema u gorenavedenim informacijama, možete da probate i našu zajednicu za diskusije ili Microsoft stranice za podršku.

Prosečna ocena je 4.6 od 5 od ukupno 9

Želeli bismo povratne informacije

Kada završite, pošaljite povratne informacije o našem veb-sajtu

Učestvujte u kratkoj anketi da biste nam rekli kakvo je bilo vaše iskustvo na mreži. Kada završite sa pregledanjem, anketa će se otvoriti.

Kliknite na dugme ispod samo kada završite sa pregledanjem

Hvala!

Anketa će se pojaviti kada izađete sa sajta.

Kada završite, pošaljite povratne informacije o našem veb-sajtu

Kliknite na dugme ispod samo kada završite sa pregledanjem

Hvala!

Anketa će biti poslata e-poštom.