Programuppdatering för Nokia Asha

Ashas_swu Nokias programuppdateringar för Asha och Series 40-telefoner ger nya funktioner och förbättringar som låter dig göra ännu mer med din telefon.

Det är enkelt att uppdatera din telefon – läs nedan om hur du gör.

Kompatibilitet

Nokia Asha och Series 40-telefoner.

Hur uppdaterar jag min Nokia-telefon?

Uppdatera trådlöst (OTA)

Du kan uppdatera din Nokia Asha eller Series 40-telefon trådlöst (OTA). Med OTA-uppdateringar (Over the Air) behöver du inga kablar och ingen dator. Du kan enkelt hämta och installera uppdateringen via telefonen och en Internetanslutning.

Se videon om hur du uppdaterar telefonen trådlöst

Steg 1. För de flesta telefoner:

• Välj Meny > Inställningar > Telefon > Telefonuppdateringar

Steg 2. Välj "ladda ner progr.uppd.". Telefonen kommer att meddela dig om det finns någon uppdatering tillgänglig. Om nya uppdateringar hittades följer du instruktionerna för uppdatering som visas på telefonskärmen.

Efter uppgraderingen kan du kontrollera din telefons nuvarande programvaruversion genom att slå *#0000#. Det kan finnas fler än en uppdatering tillgänglig, så du kan behöva upprepa de här stegen för att få den senaste programvaruversionen.

Tips: För att hålla datakostnaderna nere rekommenderar vi att du använder en Wi-Fi-anslutning eller Nokia Suite. Nokias programuppdateringar är gratis, men om mobildata används för att uppdatera trådlöst (OTA) kan datatrafikkostnader tillkomma. Mer information om möjliga kostnader får du av din nätoperatör.

Uppdatera med Nokia Suite

De flesta Asha och Series 40-telefoner kan även uppdateras med Nokia Suite. Med Nokia Suite behöver du också en dator med Internetanslutning och en kompatibel USB-kabel.

Se videon om hur du uppdaterar telefonen via Nokia Suite

Software update step 1 Steg 1.

För att uppdatera telefonen måste du ha programmet Nokia Suite i datorn.

Hämta Nokia Suite

Software update step 2 Steg 2.

Anslut telefonen till datorn med en kompatibel USB-kabel.

Software update step 3 Steg 3.

Starta Nokia Suite och välj Verktyg > Progr.uppd.. Välj sedan den uppdatering du vill hämta och välj Installera.

Obs! Vissa telefoner, såsom Nokia 110, Nokia 111, Nokia 112, Nokia 113, Nokia 114, Nokia 206, Nokia 301, Asha 205 och Asha 210 saknar stöd för programuppdateringar och säkerhetskopiering via Nokia Suite. För de här telefonmodellerna är trådlös uppdatering (OTA) den enda tillgängliga metoden.

Kontrollera tillgängliga uppdateringar

Tillgängligheten till uppdateringar kan variera beroende på bland annat vilken telefonmodell du har, vilken region du befinner dig i och vilken operatör du har. Det finns två sätt att få reda på nya programuppdateringar för telefonen:

1. Öppna "Meny > Inställningar > Telefon > Telefonuppdateringar" på telefonen och välj "ladda ner progr.uppd." för att leta efter nya uppdateringar. Du kan även göra inställningar för att kontrollera om det finns nya uppdateringar automatiskt via menyn "Auto. uppdatering".

2. Nokia Suite meddelar dig automatisk om nya programuppdateringar när du ansluter telefonen till datorn.

Förbered dig för en uppdatering

• Vi rekommenderar att du skapar en säkerhetskopia innan du gör en uppdatering med Nokia Suite eller funktionen "Inställningar > Synka och säkerhetskopiera" på telefonen. Om du skapar en säkerhetskopia med telefonen krävs ett minneskort.
  • Vid trådlös uppdatering (OTA) kan uppdateringsprogrammet vara flera megabyte stort, och därför rekommenderar vi att du använder en Wi-Fi-anslutning om du inte har ett datatrafikabonnemang.
  • Kontrollera att telefonen har rätt tid och datum. Om du har fel tid eller datum kan telefonen inte komma åt uppdateringarna.
  • Se till att telefonens batteri är tillräckligt laddat innan du startar uppdateringen. Om batteriet är dåligt laddat laddar du det innan du startar uppdateringen.
  • Se till att det finns tillräckligt med utrymme i telefonen för uppdateringen. Du kan behöva ta bort några appar eller andra stora objekt eller flytta dem till minneskortet.
  • Efter uppdateringen kan du hämta apparna igen från Nokia Store.

Problem att installera en uppdatering?

Om det uppstår problem under programuppdateringen kan du besöka Nokia Support Discussions för att lösa dem.

Medelbetyget är 2.5 av 5 av totalt 35

Vi uppskattar dina synpunkter

När du är klar kan du lämna feedback om vår webbplats

Delta i en kort undersökning och berätta hur du upplevde ditt onlinebesök När du har bläddrat klart visas en undersökning som du kan fylla i.

Klicka inte på knappen nedan förrän du har surfat klart

Tack!

En undersökning visas när du lämnar webbplatsen.

När du är klar kan du lämna feedback om vår webbplats

Klicka inte på knappen nedan förrän du har surfat klart

Tack!

En undersökning kommer att skickas med e-post.