Återvinning

3 enkla steg för att återvinna din gamla telefon

Returnera alltid begagnade elektronikprodukter, batterier och förpackningsmaterial till särskilt avsedda insamlingsställen. På så sätt hjälper du till att förhindra okontrollerad avfallshantering och främjar återvinningen av material.

recycle_1 Kom över din gamla telefon

Det kan vara svårt att säga adjö till sin gamla telefon, men det är värt besväret. Om varje mobiltelefonanvändare återvann en enda telefon skulle vi spara nästan 240 000 ton råmaterial tillsammans.

recycle_2 Säkerhetskopiera dina minnen

Det är helt säkert att återvinna din gamla telefon hos Nokia. Inga data i telefonen används eller lagras. Vi rekommenderar att du sparar kontakter, SMS, foton, musik och videor på datorn innan du lämnar in telefonen. (Instruktioner finns här.)

recycle_3 Släpp din gamla telefon fri – återvinn den!

Ta bort ditt gamla SIM-kort och ta med telefonen till närmaste återvinningsställe. Så enkelt är det! Vi kan till och med återvinna gamla laddare, tillbehör och batterier.

Om det inte finns något återvinningsställe nära dig kan du lämna telefonen på ett elektronikåtervinningsställe som anordnas av lokala myndigheter.

Läs mer om Nokia och hållbarhet

Medelbetyget är 2.8 av 5 av totalt 24

Vi uppskattar dina synpunkter

När du är klar kan du lämna feedback om vår webbplats

Delta i en kort undersökning och berätta hur du upplevde ditt onlinebesök När du har bläddrat klart visas en undersökning som du kan fylla i.

Klicka inte på knappen nedan förrän du har surfat klart

Tack!

En undersökning visas när du lämnar webbplatsen.

När du är klar kan du lämna feedback om vår webbplats

Klicka inte på knappen nedan förrän du har surfat klart

Tack!

En undersökning kommer att skickas med e-post.