Programuppdatering för Nokia Lumia med Windows Phone 7.8

Software update for Nokia Lumia with Windows Phone 7.8 Upplev nya användbara funktioner och förbättra Nokia Lumia-upplevelsen när du uppdaterar din Nokia Lumia-telefon med programmet Zune för datorn. Du behöver en dator med Internetanslutning och en kompatibel USB-kabel.

Läs mer om de senaste fördelarna för dig

Kompatibilitet

Nokia Lumia 510, 610, 710, 800 och 900.

Gå till huvudsidan för support och välj din telefon om du vill veta mer om den senaste uppdateringen för dig.

Hur uppdaterar jag min Nokia Lumia med Windows Phone 7.8?

Programuppdateringar från Nokia och Microsoft är gratis och säkra att installera, och dina inställningar, appar, bilder och SMS är i tryggt förvar.

Din telefon aviserar när det finns en uppdatering för dig.

Software update step 1 Steg 1.

För att uppdatera din telefon behöver du programmet Zune (Windows) eller appen Windows Phone (Mac) på din dator.

Programmet Zune
Appen Windows Phone

Software update step 2 Steg 2.

Anslut telefonen till datorn med en kompatibel USB-kabel.

Software update step 3 Steg 3.

Starta programmet Zune eller appen Windows Phone och följ instruktionerna som visas.

Se videon om hur du uppdaterar telefonen via programmet Zune

Hur får jag veta om det finns uppdateringar tillgängliga för min telefon?

Tillgängligheten till uppdateringar kan variera beroende på vilken telefonmodell du har, vilken region du befinner dig i och vilken operatör du har. Så här gör du för att få meddelanden om nya uppdateringar:

Steg 1. I din Nokia Lumia går du till Inställningar och pekar på telefonuppdatering.

Steg 2. Aktivera Meddela mig när nya uppdateringar hittas.

Steg 3. Om du vill att telefonen ska kontrollera om det finns uppdateringar via din mobila dataanslutning aktiverar du Använd min mobildataanslutning för att söka efter uppdateringar.

Dessutom aviserar Zune om det finns nya programuppdateringar när du ansluter telefonen till datorn.

Alternativt kan du även söka efter tillgängliga programuppdateringar i din region här*.

*Observera att informationen endast är tillgänglig på engelska.

Hur förbereder jag för en uppdatering?

• Se till att telefonens batteri är tillräckligt laddat innan du startar uppdateringen. Om batteriet är dåligt laddat laddar du det innan du startar uppdateringen.
  • Kontrollera att telefonen har rätt tid och datum. Om du har fel tid eller datum kan telefonen inte komma åt uppdateringarna.
  • Se till att det finns tillräckligt med utrymme i telefonen för uppdateringen. Om det behövs tar du bort några appar eller andra stora objekt. Om du vill veta hur mycket ledigt utrymme det finns i telefonen sveper du åt vänster på startskärmen till menyn med appar, pekar på Inställningar > Om och kontrollerar mängden ledigt utrymme.
  • Frigör utrymme i datorn eftersom du behöver tillräckligt med utrymme för att ladda ned programuppdateringen och för att spara en säkerhetskopia av den befintliga telefonprogramvaran, inställningar och mediafiler.

Hur gör jag om det uppstår problem vid installationen av uppdateringen?

Om problem uppstår, prova att använda guiden Installera eller uppdatera Windows Phone 7-program. Där finns steg-för-steg-anvisningar om hur du åtgärdar de vanligaste problemen. Skriv ned eventuella felkoder som visas. Om du vill veta vad som gick fel och vad du kan göra åt det läser du mer på den här sidan.

Din telefon säkerhetskopieras automatiskt när du uppdaterar telefonens programvara. Om du stöter på problem senare kan du återställa telefonen till dess tidigare läge.

Om du inte hittar en lösning på ditt problem i informationen ovan kan du söka i vårt diskussionsforum och på Microsofts supportsidor.