Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow upward HMD Global Location New release /Mail Offer Privacy tip External link Facebook Instagram YouTube Twitter

Telefoanele noastre rămân mai mult timp în mâinile tale

Tehnologie pe care o poți păstra și în care te poți încrede

Dacă toți locuitorii Europei și-ar folosi smartphone-urile cu un an mai mult, până în 2030 am putea evita o cantitate de emisii de carbon echivalentă cu cea generată de două milioane de mașini de pe șosele¹. De aceea, extindem garanția de producător pentru Nokia X20 și Nokia X10 la trei ani și ne angajăm să furnizăm trei ani de actualizări de securitate și trei actualizări de software. Nokia XR20 oferă, de asemenea, o garanție de trei ani, dar și securitate sporită, cu patru ani de actualizări de securitate.

Schimbări mici pentru un impact puternic

În 2019, încărcătoarele de telefon au generat aproximativ 12.000 de tone de deșeuri electronice numai în UE – echivalentul a 75 de case pline ochi de ștechere și cabluri². Vrem să facem tot posibilul pentru a reduce acest volum, așa că am scos încărcătorul din cutia NokiaX20, Nokia X10 și Nokia XR20. Cablul USB va fi în continuare inclus. Nokia X20 și Nokia X10 sunt acum prevăzute cu o carcasă 100% biodegradabilă, creată pentru a rezista șocurilor din viața de zi cu zi.

Găsește încărcătorul potrivit

Îți poți încărca dispozitivul utilizând cablul de date inclus și un adaptor de alimentare USB. Cablurile și adaptoarele de alimentare produse de terți pot fi utilizate atât timp cât sunt compatibile cu USB 2.0 sau versiunea ulterioară și respectă standardele de siguranță regionale și internaționale aplicabile. Încărcarea cu adaptoare care nu îndeplinesc aceste standarde ar putea reprezenta un risc de deteriorare sau un pericol pentru siguranța ta. Timpul de încărcare poate varia în funcție de capacitatea dispozitivului. Specificațiile recomandate pentru adaptorul de alimentare sunt următoarele:

Intrare

Încărcătorul ar trebui să funcționeze la 100 - 240 V ~ 50/60 Hz 0,5 A

Ieșire

Puterea ideală a încărcătorului este de 9,0 V/2 A

Tipuri de mufă

În Europa, folosește un încărcător cu mufă UE (1-CHEUQ302-095). În Regatul Unit, folosește un încărcător cu mufă pentru Regatul Unit (1-CHUKQ302-096).

Facem ca telefonul să dureze mai mult

Nu putem lăsa lucrurile bune să ajungă la gunoi. De aceea, Nokia X20 și Nokia X10 sunt prevăzute cu o carcasă 100% biodegradabilă, rezistentă la lovituri, dar blândă cu mediul înconjurător. Astfel, nu vei avea nevoie de un telefon nou prea curând – mai puține emisii de carbon, reducerea deșeurilor electronice și o mână de ajutor pentru ca resursele naturale să reziste puțin mai mult. Ba mai mult, odată ce nu mai folosești carcasa, o poți transforma în compost acasă, reducând și mai mult deșeurile. În ceea ce privește telefonul Nokia XR20 – cel mai rezistent smartphone de până acum, pur și simplu nu are nevoie de carcasă.

HMD Global Oy este deținător de licență exclusiv al mărcii Nokia pentru telefoane și tablete. Nokia este marcă comercială a Nokia Corporation. Android, Google și alte mărci și sigle asociate sunt mărci comerciale ale Google LLC. USB Type-C™ și USB-C™ sunt mărci comerciale ale USB Implementers Forum. Oferta poate varia. Verifică disponibilitatea locală. Toate specificațiile, caracteristicile și alte informații despre produse pot fi modificate fără notificare prealabilă. Imaginile au scop strict ilustrativ.

1 Potrivit unui studiu realizat de Biroul European de Mediu, „Produsele cool nu afectează Pământul”, 2018: [https://mk0eeborgicuypctuf7e.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/09/Coolproducts-briefing.pdf ](https://mk0eeborgicuypctuf7e.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/09/Coolproducts-briefing.pdf) 2 Potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană, „Studiu de evaluare a impactului asupra încărcătoarelor comune ale dispozitivelor portabile”, 2019: [https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2020/02/CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf](https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2020/02/CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf)

Conversiile măsurătorilor comparative au fost realizate folosind următorul instrument: https://www.bluebulbprojects.com/MeasureOfThings/