Vratite se na naslovnu stranicu za podršku

Često postavljana pitanja

Kako da dobijem pomoć za svoj telefon?

Najpre pogledajte naše korisničko uputstvo. Ako i dalje ne možete da pronađete ono što tražite, stupite u kontakt sa dobavljačem mrežnih usluga ili prodavnicom u kojoj ste kupili telefon.

Zaboravio/la sam lozinku, šta treba da radim?

Stupite u kontakt sa dobavljačem mrežnih usluga koji će vam objasniti šta treba da uradite.

Ili možete da vratite telefon na fabrička podešavanja – Upozorenje, pre resetovanja napravite rezervnu kopiju podataka tako da ne izgubite vaše datoteke. (Podešavanja > Napravi rezervnu kopiju) Idi u Meni > Podešavanja > Vrati na fabrička podešavanja > Samo podešavanja, a zatim unesite lozinku

Kako da promenim lozinku?

Da biste promenili lozinku idite u Meni > Podešavanja > Pristupni kodovi > Promeni PIN kod > Unesite trenutni kod > U redu > Unesite novi PIN kod > U redu > Potvrdi > U redu

Kupio/la sam Nokia telefon od kompanije Microsoft, da li garancija i dalje važi?

U zavisnosti od zemlje u kojoj je telefon kupljen, garancija važi od 12 do 24 meseca od trenutka kupovine. Garancija i dalje važi u tom vremenskom okviru. Možete da proverite detalje kod svog dobavljača mrežnih usluga ili u prodavnici u kojoj ste kupili telefon. Pritom, ne zaboravite da ponesete dokaz o kupovini (fakturu ili račun).

Gde mogu da pronađem podršku za Lumia pametni telefon?

Postoje dva glavna resursa koji pružaju podršku za Lumia telefone. Za opštu podršku i informacije posetite Stranicu za pomoć za Microsoft mobilne uređaje. Za rešavanje problema i pitanja o popravci posetite B2X i potražite svoj model Lumia telefona.

Gde mogu da pronađem uslove garancije za svoj telefon?

Pogledajte korisničko uputstvo koje se isporučuje sa telefonom ili se obratite svom dobavljaču mrežnih usluga ili prodavnici u kojoj ste kupili telefon.

Kako da popravim ili zamenim telefon?

Nudimo zamenski telefon pre nego popravku. U slučaju da je telefon neispravan, vaš dobavljač mrežnih usluga ili prodavnica u kojoj ste kupili telefon će vam pomoći da dobijete zamenski uređaj.

Šta da radim ako izgubim telefon ili mi ga ukradu?

Odmah se obratite dobavljaču mrežnih usluga i recite mu da vam je telefon nestao. Ako je telefon ukraden, odmah prijavite krađu policiji.

Gde mogu da vidim ceo asortiman Nokia telefona?

Idite ovde da biste videli naše najnovije mobilne telefone. Većina mobilnih operatera i prodavaca mobilnih uređaja ima dostupne sve ili neke telefone iz Nokia asortimana.

Gde mogu da kupim Nokia telefon?

Nokia telefon možete da kupite kod većine mobilnih operatera i prodavaca.

Telefon neće da se uključi, šta da radim?

Punite uređaj najmanje 10 do 30 minuta, a zatim pokušajte da ga uključite. Ako ni tada neće da se uključi, obratite se svom dobavljaču mrežnih usluga ili prodavnici u kojoj ste kupili telefon.

Telefon neće da se puni, šta da radim?

Najpre se uverite da je utičnica koju koristite ispravna tako što ćete priključiti drugi uređaj u nju. Zatim proverite da li je kabl za napajanje oštećen. Proverite i port za punjenje i uklonite sve što se možda zaglavilo u njemu. Kada utvrdite da je sve u redu, isključite telefon i priključite ga na izvor napajanja. Ako je baterija potpuno ispražnjena, punjenje može da počne za 2 do 3 minuta. Ako ni tada neće da se uključi, obratite se svom dobavljaču mrežnih usluga ili prodavnici u kojoj ste kupili telefon.

Saveti za rešavanje problema

Ako imate probleme sa telefonom, uvek vredi da pokušate nešto od sledećeg:

Restartujte telefon

Isključite telefon i izvadite bateriju. Sačekajte 30 sekundi, vratite bateriju u telefon, a zatim ga uključite.

Napunite telefon

Kada se baterija napuni, iskopčajte punjač i pokušajte da ponovo pokrenete telefon.

Ako je baterija u potpunosti ispražnjena, možda će biti potrebno nekoliko minuta pre nego što se prikaže indikator punjenja ili pre nego što možete da obavljate pozive. Ako baterija nije korišćena duže vreme, možda ćete morati nekoliko puta da povežete i iskopčate punjač.

Vratite telefon na fabrička podešavanja

Ako telefon ne radi ispravno, pokušajte da ga resetujete. Ovaj postupak ne utiče na dokumente ili datoteke uskladištene na telefonu, ali preporučujemo da za svaki slučaj napravite njihovu rezervnu kopiju pre vraćanja telefona na fabrička podešavanja. (Podešavanja > Napravi rezervnu kopiju).

  1. Prekinite sve pozive i veze
  2. Idite na Meni > Podešavanja > Vrati na fabrička podešavanja > Samo podešavanja
  3. Unesite lozinku

Nakon vraćanja originalnih podešavanja telefon će se isključiti, a zatim ponovo uključiti. Ovo može da potraje duže nego što je to uobičajeno.