‌‌
Nokia 8 Sirocco

Обикновеният начин на живот заслужава необикновен телефон

Гледайте видео
androidone-logo-white.svg
icon-play-circle-60.svg

Изящна изработка за реалния живот

В студения север ни учат да изработваме неща, на които можем да разчитаме в реалния живот. А в реалния живот, когато нещата не са като на кино, най-важното за смартфона е да можеш да разчиташ на него.

Nokia8Sirocco_03_design-phone-optimised.png

Дизайн

Приспособен да се вписва във всякакви условия

Nokia 8 Sirocco е изваян от моноблок неръждаема стомана, обработван машинно в продължение на часове до постигането на здрава, но уникално тънка и компактна форма. Със своята елегантност той пасва винаги и навсякъде.

Full 3D Corning® Gorilla® Glass 5 обвива всички страни, за да придаде красота и здравина, когато реалността го изисква.

Оптика

Всяка снимка се превръща в изкуство.

Широкоъгълната 12 MP основна камера с оптика ZEISS и 2х оптично увеличение ви осигуряват кристално ясни снимки, дори при лоши условия, правейки всеки ваш спомен удивителен.

Стани професионалист

С новия режим Pro Camera можеш лесно да контролираш всяка снимка, ръчно да настроиш по отделно баланса на бялото, фокуса, ISO, скорост на затвора и компенсиране на експонацията. Направи корекции и виж резултатите в реално време.

nokia_130-icon_camera.svg

Камера

12 MP камера с оптика ZEISS и оптично увеличение

nokia_6_2-icon-display.svg

Екран

Красиво извит 2K 5.5” дисплей

ANDROID ICON.svg

Софтуер

Най-доброто от Android, последните иновации от Google

Звук

Дори ужасяващо силният звук звучи превъзходно

Nokia8Sirocco_ROW_sound_phones.png

Трите интегрирани микрофона осигуряват висок динамичен диапазон с 24-битово аудио и позволяват записване до 132 децибела. Това означава кристално ясен звук без изкривяване дори и на най-шумните концерти.

Nokia8Sirocco_ROW_sound_phones.png
Nokia8Sirocco_ROW__power-phone-1-PIE.png

Мощност

Подготвен за предстоящото

Nokia 8 Sirocco разполага с достатъчно мощност за висока производителност с 6 GB RAM и 128 GB1 вътрешно място за съхранение, за повече сигурност в утрешния ден. Има възможност за безжично зареждане и зареждане на 50% за 30 минути, за да не скучаете докато пътувате за работа сутрин. Истинският живот невинаги е слънчев, затова направихме Nokia 8 Sirocco водоустойчива по стандарта IP67.

Невероятна скорост

Успяхме да направим Nokia 8 Sirocco нашия най-бърз смартфон с Android™ до момента. Всъщност, той е един от най-бързите смартфони на мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 835. Вече това е истинската скорост.

Nokia8Sirocco_08_android_phone-optimised.png

Софтуер

Най-доброто от Android, последните иновации от Google

Android One осигурява софтуерно изживяване, създадено от Google, на Nokia 8 Sirocco. Вземете всичко, което искате, с опростен, лесен за използване интерфейс и подбран набор от предварително инсталирани приложения и безплатно, неограничено съхранение на високачествени снимки в Google Photos3. Редовните актуализации за сигурността и две години надграждания на ОС означават, че Nokia 8 Sirocco с Android One си остава защитена и разполага с последните иновации на Google като например оптимизация за Google Assistant.

Пълни технически характеристики

Дизайн

 • Размер 140,93 x 72,97 x 7,5 mm

 • Цвят Черен

Мрежа и свързаност

 • Скорост на мрежа LTE Cat 12 600 Mbps DL \ Cat13 150 Mbps(64QAM) UL

 • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO)

 • Други GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+

Производителност

 • Операционна система Android Oreo

 • RAM 6 GB LPPDDR 4X

 • CPU Мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon™ 835, осем ядра (4 x 2,36 GHz Kryo™ + 4 x 1,9 GHz Kryo™)

Хранилище

 • Вътрешна памет 128 GB1 USF 2.1

 • Облак Google Drive

Звук

 • Високоговорител Единичен високоговорител със смарт усилвател

 • Микрофони 3 x AOP

Дисплей

 • Размер и вид 5,5" QHD pOLED

 • Материал стъкло Corning® Gorilla® Glass 5, 3D стъкло

Камера

 • Основни камери 12 MP Wide (1,4um, 2PD, f/1.7, FOV 78,2") + 13 MP Tele ( 1,0um, f/2,6, FOV47,3"), двутонална светкавица

 • Предна камера 5 MP, S.LSI 4E8, 1,4um, дисплей светкавица

Свързаност

 • USB Type-C

 • Сензори Сензор за пръстови отпечатъци, ALS/PS, G-сензор, E-компас, жироскоп, сензор на Хол, барометър

 • Bluetooth® 5.0, ANT+

Battery

 • Интегрирана батерия 3260 mAh батерия2

 • Qi безжично зареждане

Други

 • IP67 прахо- и водоустойчив.

Затвори характеристики

В кутията

Google, Android and Android One are trademarks of Google LLC; Oreo is a trademark of Mondelez International, Inc. group. Qualcomm Snapdragon is a product of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries. All other trademarks are the property of their respective owners. Variations on offering may apply. Check local availability. Images are for illustrative purposes only.

Предложението може да варира. Проверете местната наличност. Всички спецификации, функции и друга информация за продукта подлежат на промяна без предизвестие. Използваните изображения са само с илюстративна цел.

Google, Android и Android One са търговски марки на Google LLC; Oreo е търговска марка на Mondelez International, Inc. group. Qualcomm, Snapdragon и Kryo са търговски марки на Qualcomm Incorporated, регистрирана в САЩ и в други държави. Qualcomm Snapdragon е продукт на Qualcomm Technologies, Inc. и/или на нейните дъщерни дружества.

1Предварително инсталираните системен софтуер и приложения заемат значителна част от пространството в паметта. 2Батерията има ограничен брой цикли на презареждане и капацитетът ѝ намалява с времето. В крайна сметка може да се наложи смяна на батерията. 3Google Photos предлага безплатно, неограничено съхранение за висококачествени снимки; изисква акаунт в Google и интернет връзка.