Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Warning Chevron right Arrow upward HMD Global Checkmark Location New release /Mail OfferPrivacy tip External link Facebook Instagram YouTube Twitter Error Hexagon Camera Store Display 5.99 inches 5.99 Processor Arrow right

Nokia 9 PureView

Смартфони
Nokia 9 PureView

Shoot and edit incredibly detailed photos on the go.

Цвят

Nokia 9 PureView

Пълни спецификации

Five 12 MP cameras working together for exceptional dynamic range

Софтуер

Download Adobe Photoshop Lightroom for on-the-go image editing.

Дисплей

5.99” edge-to-edge pOLED QHD display with 2K resolution with PureDisplay technology

Хардуер

Qualcomm® Snapdragon™ 845 mobile platform with imaging co-processor

Изследвайте всеки детайл

Гледайте сега

Камера

Пет камери с оптика ZEISS

Един телефон - пет камери, които работят едновременно за всеки кадър. Това е Nokia 9 PureView.

Петте 12 MP камери обединяват в перфектен унисон 10 пъти повече светлина от единичен сензор за цвят в камерата1 на смартфон. Резултатите - снимки с превъзходен динамичен обхват, в които са уловени всеки детайл и текстура, и в светлите, и в сенчестите зони, както и невероятна дълбочина на кадъра и ярки, реални цветове.

 • Пет 12 MP камери с оптика ZEISS
 • Изключително динамичен обхват във всеки кадър
 • Невероятна дълбочина на кадъра – регулиране на фокуса след заснемане
 • Собствен режим на черно-бяла фотография
 • Заснемане и редактиране на снимки във формат RAW DNG на телефона

HDR

Най-фините детайли

HDR изображенията и видеото, заснети с Nokia 9 PureView, са с изключителен динамичен обхват и отразяват детайлите и в светлите и в сенчестите зони.

Преминете отвъд ограниченията на една единствена камера. Всяка от петте камери автоматично приема оптималните настройки за отделните части на сцената. А след това, синхронизирани от специални алгоритми и усъвършенстван изкуствен интелект, заснемат кадъра едновременно. Накрая всички изображения се сливат в една HDR снимка, в която е отразен всеки детайл и в сенчестите и в осветените зони.

 • Всяка от камерите автоматично приема оптималните настройки за снимката
 • Петте камери снимат едновременно и композират едно окончателно изображение

Дълбочина на кадъра

Контрол на фокуса от по-високо ниво

Петте камери създават невероятно точна карта на дълбочината на изображението. Това ви осигурява максимален контрол върху фокуса, когато редактирате снимка, дълго време след като е била заснета.

Фокусирайте върху избрано лице в тълпата или върху листо в гората. В режим на дълбочина Nokia 9 PureView може да идентифицира над 1200 слоя, които използва за изграждане на детайлна карта на дълбочината. Това ви позволява да преоткриете отделни елементи в снимката, като промените фокуса по-късно в Google Photos.

 • Регулиране на фокуса в Google Photos след заснемане
 • Контрол на замъгляването за прекрасни снимки с боке ефект

Софтуер

Събудете професионалиста в себе си

Изтеглете Adobe Photoshop Lightroom и изявете творческото си начало, като използвате възможността за редактиране на RAW кадри директно на телефона си. А с новото поколение професионален интерфейс на камерата и настройките в реално време можете да правите професионални корекции на момента.

 • Правете снимки в RAW DNG формат и запазете детайлите, които се губят при снимките в JPEG формат
 • Изтеглете Adobe Photoshop Lightroom, за да заредите вашия телефон с мощни инструменти за редактиране на кадри в RAW формат и цял куп творчески инструменти
 • Регулирайте в реално време настройките на професионалния интерфейс на камерата - настройка на баланс на бялото, ISO, скорост на затвора и време на експонация до 10 секунди
 • Регулирайте в реално време настройките на професионалния интерфейс на камерата - настройка на баланс на бялото, ISO, скорост на затвора и време на експонация до 10 секунди

Черно-бели снимки

Различен тип изразяване

Казват, че снимката изразява повече от хиляди думи.

В основен монохромен режим камерата заснема изображението в черно-бяло, вместо да го конвертира след това. Този уникален метод постига невероятно чисти черно-бели снимки с контрастни детайли.

 • Лесно превключване към монохромен режим от приложението на камерата
 • Три f/1.8 монохромни сензора задействат основен монохромен режим

Дизайн и производителност

Съвършенство

Изкуството е процес на усъвършенстване - премахване на ненужното, докато остане само чист и въздействащ образ. Изследвайте слоевете на Nokia 9 PureView тук.

Qi безжично зареждане

Възможност за безжично зареждане

8 mm тънък

Здрав корпус от шлифован алуминий

Сензор за пръстов отпечатък под екрана

За лесно отключване

Екран и звук

Удоволствие за сетивата

Визуалното изживяване, което вашите снимки заслужават: Nokia 9 PureView е с 5,99” безрамков дисплей pOLED QHD с резолюция 2K. Технологията PureDisplay създава реални цветове и подобрена видимост при директна осветеност.

 • Поддръжката на HDR10 ви позволява да се насладите на най-новото съдържание с по-добри детайли, контраст и цвят
 • Запис на 4K HDR видео с пространствен звук за още по-завладяващо изживяване
 • Qualcomm® aptX™ за висококачествено възпроизвеждане на аудио от Bluetooth® високоговорители и слушалки

Софтуер: Операционна система

Android™ 10 вече е наличен за изтегляне

Улеснени настройки за поверителност, по-бързо писане на отговори и цялостни подобрения, с които да се чувствате по-свободни при работа с телефона - Android 10 има много нови функции, които ви помагат да получите максимума от своя смартфон Nokia.

 • Тъмна тема
 • Интелигентен отговор
Вижте повече за Android 10

Софтуер: Изживяване

Android One

Android One осигурява изчистено софтуерно изживяване с лесен за употреба интерфейс и без допълнителни приложения. А с редовните актуализации на сигурността вашият Nokia 9 PureView е винаги защитен и актуален, за още много нови фото сесии.

 • Google Photos с безплатно неограничено хранилище за висококачествени снимки3.
 • Софтуерни актуализации за две години; месечни актуализации за сигурност за три години.
 • С Google Assistant можете да правите всичко, като използвате само глас4.

Nokia 9 PureView

Носител на награда Good Design® за 2019 г.

Nokia 9 PureView получи наградата Good Design за 2019 г. от Чикаго Атенеум: Музей за архитектура и дизайн, в категорията "Електроника", за своя усъвършенстван дизайн, надеждност, иновативни функции и сигурно изживяване с Android.

Вижте профила за Good Design

Проучване на Counterpoint

№ 1 в класациите за доверие за втора поредна година*

„Nokia води класациите за доверие въз основа на софтуер, актуализации за сигурност и качество на изработка“

Благодарение на актуализациите за сигурност за период от 3 години и актуализациите на софтуера на Android™ за период от 2 години смартфоните Nokia за пореден път оглавяват класациите за доверие на Counterpoint Research 2020. Освен това изпреварваме останалите марки смартфони и по качество на изработка, защото нашите устройства дават по-добри резултати в тестовете от стандартните за сектора. Вижте проучването, за да научите повече.

logo-Counterpoint-black-180px

Вижте проучването

Qualcomm Snapdragon

Винаги HDR

Петте камери на Nokia 9 PureView заснемат пет изображения едновременно. След това тези изображения се обработват от мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 845, която използва мощна паралелна обработка, за да ги обедини в една кристално чиста HDR снимка.

Гледайте сега

Qualcomm Snapdragon

Изчисляване на данните отвъд дълбочината

Nokia 9 PureView може да заснеме 12 мегапикселова карта с дълбочина до 1200 слоя. Модулът за графична обработка на мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 845 обработва толкова голямо количество данни, че ви дава възможност да регулирате точката на фокус след заснемане на кадъра.

Гледайте сега

Не пропускайте. Регистрирайте се и бъдете сред първите, които получават новини и оферти за телефони Nokia.

Android, Google и други свързани марки и лога са търговска марка на Google LLC. Adobe Photoshop Lightroom е или регистрирана търговска марка, или търговска марка на Adobe в Съединените щати и/или в други държави. Qualcomm и Snapdragon са търговски марки на Qualcomm Incorporated, регистрирани в Съединените щати и в други държави. aptX е търговска марка Qualcomm Technologies International, Ltd., регистрирана в Съединените щати и в други държави. USB Type-C™ и USB-C™ са търговски марки на USB Implementers Forum.

1Системата от камери се състои от два сензора за цвят, които действат паралелно с три ултра-чувствителни монохромни сензора. Всеки монохромен сензор регистрира 2,9 пъти повече светлина от типичен сензор за цвят на смартфон. Под сензор на камера за смартфон се има предвид единичен сензор за цвят (12MP, 1,25 um, F/1.8).

2Предварително инсталираните системен софтуер и приложения използват значителна част от наличната памет.

3Free storage at high quality, requires Google account and internet connection. Not applicable for RAW/DNG format files.

4 Google Assistant се предлага на избрани пазари и езици. На пазарите, където не е наличен, Google Assistant е заменен с Google Search. Проверете наличността на https://support.google.com/assistant.

5Батерията има ограничен брой цикли на презареждане и капацитетът ѝ намалява с времето. След време може да се наложи подмяна на батерията.

6Ако е доставен с Android Oreo / Android 9 Pie, може да се надгради до Android 10. Имайте предвид, че това може да консумира допълнителни мобилни данни.