‌‌
Ръководства и наръчници на потребителя

Nokia 7.2

NFC

Изследвайте света около вас. Ако телефонът ви поддържа комуникация в близкото поле (NFC), можете да докоснете аксесоари, за да се свържете с тях, или маркери, за да се обадите на някого или да отворите уеб сайт. Функционалността NFC може да се използва с някои конкретни услуги и технологии, като например за докосване и плащане с вашето устройство. Тези услуги може да не се предлагат във вашия регион. За допълнителна информация относно предлагането на тези услуги се свържете с мобилния си оператор.

Първи стъпки с NFC

Включете функцията NFC на телефона, за да споделяте съдържание или да се свързвате с други устройства чрез докосване. За да видите дали телефонът ви поддържа NFC, докоснете Настройки > Свързани устройства > Предпочитания за свързване.

С NFC можете: – да се свързвате със съвместими аксесоари с Bluetooth, които поддържат NFC, като например слушалки или безжичен високоговорител; – да докосвате маркери, за да изтегляте още съдържание в телефона или за достъп до онлайн услуги; – да плащате с телефона, ако функцията се поддържа от мобилния ви оператор.

NFC зоната е на гърба на телефона. Докосвайте телефони, аксесоари, маркери или четци с NFC зоната.

  1. Докоснете Настройки > Свързани устройства > Предпочитания за свързване > NFC.
  2. Задайте NFC на Включено.

Уверете се, че екранът и клавишите са отключени, преди да използвате NFC.

Четене на маркери за NFC

Маркерите за NFC може да съдържат информация, като например уеб адрес, телефонен номер или визитка. Информацията, която ви трябва, е ваша с едно докосване.

За да прочетете маркер, докоснете го с NFC зоната на телефона.

error_outline

Забележка: Приложенията и услугите за плащане и комуникиране чрез картони се предоставят от трети страни. HMD Global не дава гаранция и не поема отговорност за такива приложения или услуги, включително за поддръжка, функционалност, транзакции или загуба на парична стойност. Може да се наложи да преинсталирате и активирате картите, които сте добавили, както и приложението за плащане или комуникиране чрез картони, след ремонта на устройството.

Свързване с аксесоар с Bluetooth чрез NFC

Ръцете ви са заети? Използвайте слушалки. А защо да не слушате музика от безжични високоговорители? Трябва само да докоснете съвместимия аксесоар с телефона.

  1. Допрете NFC зоната на аксесоара към NFC зоната на телефона.1
  2. Следвайте инструкциите на екрана.

Прекратяване на връзката със свързания аксесоар

Ако вече не искате телефонът да е свързан с аксесоара, можете да прекратите връзката между тях.

Докоснете отново NFC зоната на аксесоара с телефона.

За повече информация вижте ръководството на потребителя на аксесоара.

Полезен ли беше този отговор?

Change language

Choose location
Choose language

Свържете се с екипа по поддръжка

Видео уроци