‌‌
Ръководства и наръчници на потребителя

Nokia 7.2

Защитете телефона с лицето си

Можете да използвате лицето си, за да отключвате телефона.

Настройване на отключване с лице

  1. Докоснете Настройки > Сигурност и местоположение > Отключване с лице. Ако не сте настроили заключване на екрана на телефона, докоснете Настройка на заключване на екрана.
  2. Изберете резервния начин за отключване, който искате да използвате за заключения екран, и изпълнете инструкциите, показвани на телефона.

Дръжте очите си отворени и се погрижете лицето ви да се вижда изцяло и да не е закрито от нищо например шапка или слънчеви очила.

error_outline

Забележка: Отключването на телефона с лице е по-несигурно, отколкото използването на пръстов отпечатък, фигура или парола. Телефонът ви може да бъде отключен от някого или нещо, което изглежда подобно на вас. Отключването с лице може да не работи както трябва, ако светлината идва отзад, или ако наоколо е прекалено тъмно или светло.

Отключване на телефона с лице

За да отключите телефона, просто включете екрана и погледнете към камерата.

Ако възникне грешка при разпознаването на лицето ви и не можете да използвате алтернативни начини за влизане, за да възстановите или нулирате настройките на телефона, ще се наложи да потърсите сервизно обслужване. Може да има допълнителни такси, а всички лични данни може да бъдат изтрити от телефона. За повече информация се свържете с най-близкия оторизиран сервизен център за телефона или с търговеца, от когото сте закупили телефона.

Полезен ли беше този отговор?

Change language

Choose location
Choose language

Свържете се с екипа по поддръжка

Видео уроци