‌‌
Ръководства и наръчници на потребителя

Nokia 7.2

Автом. корекция на текст

Научете как да пишете текст бързо и ефективно с помощта на корекцията на текст на клавиатурата.

Използване на предлагани думи от клавиатурата

Телефонът ви предлага думи, докато пишете, за да ви помогне да пишете бързо и вярно. Предлагането на думи може да не е налично на всички езици.

Когато започнете да пишете дума, телефонът предлага възможни думи. Изберете думата, която ви трябва, щом се покаже в лентата за предложения. За да видите повече предложения, докоснете и задръжте предложението.

thumb_up_alt

Съвет: Ако предложената дума е маркирана в получер шрифт, телефонът автоматично замества с нея думата, която сте написали. Ако това не е правилната дума, докоснете я и я задръжте, за да видите няколко други предложения.

Ако не искате клавиатурата да предлага думи, докато пишете, изключете корекциите на текст. Докоснете Настройки > Система > Езици и въвеждане > Виртуална клавиатура. Изберете клавиатурата, която обикновено използвате. Докоснете Корекция на текст и изключете методите за корекция на текст, които не искате да използвате.

Коригиране на дума

Ако забележите правописна грешка, докоснете сгрешената дума, за да видите предложения за коригиране.

Изключване на програмата за правописна проверка

Докоснете Настройки > Система > Езици и въвеждане > Разширени > Правописна проверка и задайте Използване на правописна проверка на Изкл.

Полезен ли беше този отговор?

Change language

Choose location
Choose language

Свържете се с екипа по поддръжка

Видео уроци