‌‌
Ръководства и наръчници на потребителя

Nokia 7.2

Използване на услугите за местоположение

Използвайте Карти, за да разберете къде се намирате и да прикачите местоположението си към снимките, които правите. Тази информация може да бъде прикачена към снимка или видеоклип, ако местоположението ви може да се определи посредством сателитни или мрежови технологии. Ако споделите снимка или видеоклип, съдържащи информация за местоположението, тя може да се вижда от тези, които гледат снимката или видеоклипа. Някои приложения може да използват информацията за местоположението ви, за да ви предлагат по-голямо разнообразие от услуги.

Включване на услугите за местоположение

Телефонът показва вашето местоположение на картата, като използва сателитна позиционираща система, Wi-Fi или базирано на мрежа позициониране (ИД на клетка).

Наличността, точността и пълнотата на информацията за местоположението зависят например от вашето местоположение, околната обстановка и от информация, предоставяна от трети страни, и може да са ограничени. Информацията за местоположението може да не е налична например на закрито или под земята. За поверителна информация, свързана с начините за позициониране, вижте Декларацията за поверителност на HMD Global, която може да се намери на адрес http://www.nokia.com/phones/privacy.

Някои сателитни системи за позициониране може да изискват прехвърляне на малки обеми данни през мобилната мрежа. Ако искате да избегнете разходите за данни, например когато пътувате, можете да изключите мобилната връзка за данни в настройките на телефона.

Wi-Fi позиционирането подобрява точността на позициониране, когато няма сателитни сигнали, особено когато сте в затворено помещение или между високи сгради. Ако сте на място, където използването на Wi-Fi е забранено, можете да го изключите в настройките на телефона.

Докоснете Настройки > Сигурност и местоположение и включете Местоположение.

Полезен ли беше този отговор?

Change language

Choose location
Choose language

Свържете се с екипа по поддръжка

Видео уроци