‌‌
Ръководства и наръчници на потребителя

Nokia 7.2

Използване на сензорния екран

Важно: Избягвайте да драскате по сензорния екран. Никога не използвайте обикновена химикалка, молив или друг остър предмет по сензорния екран.

Докосване и задържане за преместване на елемент с плъзгане

Поставете пръста си върху даден елемент за няколко секунди и плъзнете пръста си по екрана.

Плъзгане

Поставете пръста си върху екрана и го плъзнете в желаната посока.

Превъртане на дълъг списък или меню

Плъзнете пръста си с бързо движение, все едно прелиствате, нагоре или надолу по екрана и вдигнете пръста си. За да спрете превъртането, докоснете екрана.

Увеличаване или намаляване на мащаба

Поставете 2 пръста върху даден елемент, като например карта, снимка или уеб страница, и раздалечете или съберете пръстите си с плъзгане.

Заключване на ориентацията на екрана

Екранът се завърта автоматично, когато завъртите телефона на 90 градуса.

За да заключите екрана във вертикална ориентация, плъзнете бързо от горния край на екрана и докоснете Автоматично завъртане.

Използване на клавишите за навигация

– За да видите всички свои приложения, плъзнете бързо нагоре клавиша за начало и след това отново го плъзнете бързо нагоре. – За да се върнете на началния екран, докоснете клавиша за начало . Приложението, в което сте били, остава отворено във фонов режим. – За да видите кои приложения сте отворили, плъзнете бързо нагоре клавиша за начало . – За да превключите на друго приложение, плъзнете бързо надясно. – За да затворите приложение, плъзнете го бързо нагоре. – За да затворите всички отворени приложения , плъзнете бързо надясно през всички приложения и докоснете ИЗЧИСТВАНЕ НА ВСИЧКО. – За да се върнете на екрана, в който сте били преди това, докоснете клавиша Назад keyboard_arrow_left. Телефонът запомня всички приложения и уеб сайтове, които сте посетили от последния път, когато екранът е бил заключен.

Дисплей на телефона

Гледате ли видеоклипове или снимки, четете ли книги онлайн и играете ли игри с телефона си? За да виждате по-добре екрана, включете динамичния режим за автоматично регулиране на цвета, контраста и яркостта в зависимост от употребата.

Докоснете Настройки > Дисплей > Разширени > PureDisplay и включете Динамични режими.

За да изберете кои приложения да използват динамичния режим, докоснете Настройки > Дисплей > Разширени > PureDisplay > Динамични режими. Изберете режим, например Фото, и активирайте приложенията в списъка.

Ако искате да подобрите качеството на цветовете на екрана в условия на лошо осветление, включете Автоматичен баланс на бялото.

Ако искате да виждате повече подробности на екрана, включете SDR към HDR (стандартен динамичен диапазон към висок динамичен диапазон). Това преобразува в реално време цялото ваше SDR видеосъдържание в HDR качество.

Полезен ли беше този отговор?

Change language

Choose location
Choose language

Свържете се с екипа по поддръжка

Видео уроци