Οδηγοί χρήσης και εγχειρίδια

Nokia 9 PureView

Bluetooth®

Μπορείτε να συνδέεστε ασύρματα με άλλες συμβατές συσκευές, όπως τηλέφωνα, υπολογιστές, ακουστικά και κιτ αυτοκινήτου. Μπορείτε επίσης να στέλνετε τις φωτογραφίες σας σε συμβατά τηλέφωνα ή στον υπολογιστή σας.

Σύνδεση σε εξάρτημα τηλεφώνου Bluetooth

Μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με πολλές χρήσιμες συσκευές Bluetooth. Για παράδειγμα, με ένα σετ ασύρματων ακουστικών (πωλείται ξεχωριστά), μπορείτε να μιλάτε στο τηλέφωνο έχοντας τα χέρια σας ελεύθερα – έτσι, μπορείτε να συνεχίσετε να ασχολείστε με αυτό που κάνατε πριν, για παράδειγμα, να εργάζεστε στον υπολογιστή σας, κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Η σύνδεση ενός τηλεφώνου με μια συσκευή Bluetooth λέγεται σύζευξη.

 1. Πατήστε Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προτιμήσεις σύνδεσης > Bluetooth.
 2. Θέστε το Bluetooth σε Ενεργό.
 3. Βεβαιωθείτε ότι η άλλη συσκευή είναι ενεργοποιημένη. Ενδέχεται να χρειαστεί να ξεκινήσετε τη διαδικασία σύζευξης από την άλλη συσκευή. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης της άλλης συσκευής.
 4. Για να πραγματοποιήσετε σύζευξη του τηλεφώνου σας με τη συσκευή, πατήστε τη συσκευή στη λίστα εντοπισμένων συσκευών Bluetooth.
 5. Ενδέχεται να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό ελέγχου στοιχείων. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης της άλλης συσκευής.

Εφόσον οι συσκευές με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth επικοινωνούν χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε απευθείας οπτική επαφή. Ωστόσο, οι συσκευές Bluetooth πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση έως και 10 μέτρα (33 πόδια) μεταξύ τους, αν και η σύνδεση ενδέχεται να υπόκειται σε παρεμβολές από εμπόδια, όπως π.χ. τοίχους, ή από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι συζευγμένες συσκευές μπορούν να συνδέονται στο τηλέφωνό σας όταν είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth. Οι άλλες συσκευές μπορούν να εντοπίζουν το τηλέφωνό σας μόνο εάν είναι ανοιχτή η προβολή ρυθμίσεων Bluetooth.

Μην κάνετε σύζευξη και μην αποδέχεστε αιτήματα σύνδεσης από άγνωστες συσκευές. Αυτό συμβάλλει στην προστασία του τηλεφώνου σας από επιβλαβές περιεχόμενο.

Αφαίρεση μιας σύζευξης

Εάν δεν έχετε πλέον τη συσκευή με την οποία έχετε συζεύξει το τηλέφωνό σας, μπορείτε να αφαιρέσετε τη σύζευξη.

 1. Πατήστε Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προηγούμενα συνδεδεμένες συσκευές.
 2. Πατήστε settings δίπλα σε ένα όνομα συσκευής.
 3. Πατήστε ΔΙΑΓΡΑΦΗ.

Σύνδεση με το τηλέφωνο ενός φίλου σας μέσω Bluetooth

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bluetooth για να συνδεθείτε ασύρματα με το τηλέφωνο ενός φίλου σας, προκειμένου να κοινοποιήσετε φωτογραφίες και πολλά άλλα.

 1. Πατήστε Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προτιμήσεις σύνδεσης > Bluetooth.
 2. Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο και στα δύο τηλέφωνα.
 3. Βεβαιωθείτε ότι τα τηλέφωνα είναι ορατά μεταξύ τους. Θα πρέπει να είστε μέσα στην προβολή ρυθμίσεων Bluetooth για να είναι ορατό το τηλέφωνό σας σε άλλα τηλέφωνα.
 4. Μπορείτε να δείτε τα τηλέφωνα Bluetooth που βρίσκονται εντός εμβέλειας. Πατήστε το τηλέφωνο με το οποίο θέλετε να συνδεθείτε.
 5. Εάν το άλλο τηλέφωνο χρειάζεται κωδικό ελέγχου στοιχείων, πληκτρολογήστε τον ή αποδεχτείτε τον κωδικό ελέγχου στοιχείων και πατήστε Σύζευξη.

Ο κωδικός ελέγχου στοιχείων χρησιμοποιείται μόνο όταν συνδέεστε με μια συσκευή για πρώτη φορά.

Αποστολή του περιεχομένου σας με χρήση Bluetooth

Όταν θέλετε να κοινοποιήσετε περιεχόμενο ή να στείλετε φωτογραφίες που έχετε τραβήξει σε έναν φίλο, χρησιμοποιήστε το Bluetooth για να τα στείλετε σε συμβατές συσκευές.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία συνδέσεις Bluetooth ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, ενώ χρησιμοποιείτε ένα σετ ακουστικών Bluetooth, μπορείτε παράλληλα να στέλνετε περιεχόμενο σε μια άλλη συσκευή.

 1. Πατήστε Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προτιμήσεις σύνδεσης > Bluetooth.
 2. Θέστε το Bluetooth σε Ενεργό.
 3. Μεταβείτε στο περιεχόμενο που θέλετε να στείλετε και πατήστε share > Bluetooth.
 4. Πατήστε τη συσκευή με την οποία θέλετε να συνδεθείτε. Μπορείτε να δείτε τις συσκευές Bluetooth που βρίσκονται εντός εμβέλειας.
 5. Εάν η άλλη συσκευή χρειάζεται κωδικό ελέγχου στοιχείων, πληκτρολογήστε τον κωδικό ελέγχου στοιχείων. Ο κωδικός ελέγχου στοιχείων, τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς, πρέπει να πληκτρολογηθεί και στις δύο συσκευές. Σε ορισμένες συσκευές, ο κωδικός ελέγχου στοιχείων είναι προκαθορισμένος. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης της άλλης συσκευής.

Η θέση των ληφθέντων αρχείων εξαρτάται από την άλλη συσκευή. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης της άλλης συσκευής.

Το βρήκατε χρήσιμο;

Αλλαγή γλώσσας

Επιλέξτε χώρα
Επιλέξτε γλώσσα

Επικοινωνήστε με την υποστήριξη

Εκπαιδευτικά βίντεο