Nokia 8.1

‌‌

Nokia 8.1

Očekujte više

Prijava

Vrhunsko gledanje

Na prilagodljivom visokorazlučivom zaslonu Full-HD+ PureDisplay veličine 6,18'' boje su izraženije i sadržaj vidljiviji – čak i pri izravnoj sunčevoj svjetlosti. Značajkom HDR10 podržava se 96% gama boja i omjer kontrasta od 1:1500 kako biste uživali u videozapisima s jasnijim detaljima i bogatijim bojama. Osim toga, nova značajka Prilagodljive svjetline u operativnom sustavu Android 9 Pie pamti osobne postavke svjetline zaslona i automatski primjenjuje navedene postavke.

  • 6,18’’ visokorazlučivi HD+ zaslon
  • PureDisplay

Nokia 8.1

Best mid-ranger of 2018

Dizajn

Profinjeni dizajn

Hardver

Višednevno trajanje

Visokoučinkovit procesor Qualcomm™ Snapdragon® 710 potpomognut značajkom umjetne inteligencije omogućuje potrebnu brzinu, a nova značajka Prilagodljive baterije na operativnom sustavu Android 9 Pie omogućuje dvodnevno 1 trajanje baterije.

  • Android 9 Pie Prilagodljiva baterija
  • 18  W brzo punjenje

Softver

Inačica 10 operativnoga sustava Android™ dostupna je za preuzimanje

Pojednostavljene postavke privatnosti, brže pisanje odgovora i sveukupna poboljšanja čine upotrebu telefona prirodnijom. Inačica 10 operativnoga sustava Android donosi brojne nove značajke kojima vam se omogućava da iskoristite u potpunosti potencijal svojeg pametnog telefona Nokia.

  • Tamna tema
  • Pametno odgovaranje

Android One

Najbolje od operativnog sustava Android

Android One predstavlja skup telefona koji udovoljavaju visokim softverskim zahtjevima poduzeća Google. Budući da je opremljen operativnim sustavom Android One, uređajem Nokia 8.1 pruža vam se sve što vam je potrebno i ništa nepotrebno korištenjem jednostavnog sučelja i pažljivo odabranim skupom prethodno instaliranih aplikacija te besplatnom i neograničenom visokokvalitetnom pohranom za fotografije na usluzi Google Photos2. Redovita sigurnosna ažuriranja i dvije godine nadogradnji operativnoga sustava jamstvo su da je novi uređaj Nokia 8.1 s operativnim sustavom Android One siguran i posjeduje najnovije Googleove inovacije poput optimizacije usluge Google Assistant.

Studija Counterpointa

Telefoni Nokia ocijenjeni su kao najbolji kada je riječ o ažuriranjima softvera i sigurnosti

Pametni telefoni Nokia imaju dvije godine ažuriranja softvera i tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja. Uzimajući u obzir navedenu činjenicu znači da smo vodeći proizvođač kada je riječ o ažuriranjima softvera i sigurnosti po čemu se izdvajamo od ostalih proizvođača pametnih telefona. Pogledajte studiju Counterpointa kako biste saznali više.

Značajke

Nokia 8.1

Očekujte više od svojeg telefona. Snimajte očaravajuće fotografije uporabom kamerom s dvostrukom razlučivosti od 12 MP i 13 MP ili kamerom za autoportrete od 20 MP s optikom ZEISS Optics. S baterijom koja traje dva dana1 vaš nagrađivani uređaj Nokia 8.1 ima veliku neovisnost.

Kamere

Kamere

Dvije stražnje kamere s optikom ZEISS Optics i kamerom za autoportrete od 20 MP.

Zaslon

Zaslon

Visokorazlučivi Full HD+ zaslon veličine 6,18” sa značajkom PureDisplay i podrškom za HDR10.

Baterija

Baterija

Energetski učinkoviti procesor Qualcomm® Snapdragon™ 710. Baterija koja traje do dva dana¹.

Kreativne kontrole

Kreativne kontrole

Portreti sa studijskim osvjetljenjem. Dodajte efekte zamagljivanja uporabom značajke efekta Bokeh u stvarnom vremenu.

Cjelovite tehničke značajke

Registriraj me

Među prvima saznajte najnovije vijesti.

Google, Android i ostale robne marke u vlasništvu su društva Google LLC. Qualcomm Snapdragon proizvod je poduzeća Qualcomm Technologies Inc. i/ili njegovih podružnica. USB Type-C™ robna je marka poduzeća USB Implementers Forum. Ponude se mogu razlikovati. Provjerite lokalnu raspoloživost. Sve tehničke specifikacije, značajke i ostali podaci o proizvodu mogu se promijeniti bez prethodne obavijesti. Sve su slike samo u ilustrativne svrhe.

1. Dvodnevno testiranje baterije u svakodnevnim uvjetima korištenja obavilo je poduzeće HMD Global. Testiranje je uključivalo aktivno korištenje uređaja s novom baterijom pet sati dnevno. Korištenje je uključivalo npr. igranje, strujanje videozapisa, pozivanje, slanje kratkih tekstualnih poruka, pregledavanje interneta i uporabu aplikacija (poput društvenih mreža, vijesti, navigacije i glazbe). Testiranje je obavljeno korištenjem uređaja s normalnim postavkama u svijetlom unutarnjem okruženju. Uređaj je bio u stanju mirovanja tijekom noći.

2. Besplatno pohranjivanje u visokoj kvaliteti zahtijeva Googleov račun i internetsku vezu.

3. Prethodno instalirani softver sustava i aplikacije upotrebljavaju značajni dio memorije.

4. Baterija ima ograničeni broj ciklusa punjenja i njezin kapacitet smanjuje se tijekom vremena. Baterija će se možda trebati zamijeniti.

5Ako se isporučuje s operativnim sustavom Android Oreo / Android 9 Pie, može se nadograditi na inačicu 10 operativnoga sustava Android. Napominjemo vam da zbog toga može doći do dodatne potrošnje mobilnoga podatkovnog prometa.