Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow left Arrow upward HMD Global Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter

repair-or-replacement

Skip to main content
Támogatás kezdőlapja

Támogatási témakörök

Javítás vagy csere

Tudjuk, hogy kényelmetlenséget jelenthet beküldeni a készüléket javítás vagy csere céljából. Megnyugtatásképpen egy helyen válaszolunk néhány gyakran feltett kérdésre.

A megoldások többsége megtalálható a súgóközpontunkban, de ha meg kell javítani a készülékedet, mindent megteszünk, hogy azt napokon belül visszajuttassuk hozzád.

Készülék elküldése javítás céljából

Hol tudom elérni az online javítási szolgáltatást?

Online javítási szolgáltatást nyújtunk az Európai Unióban, az Egyesült Államokban, Indiában.

Milyen készülékekre vonatkozik a támogatás?

A szolgáltatás keretében a Nokia minden okostelefonját és más (okosfunkciókkal bíró) Nokia telefonkészüléket megjavítjuk.

Van költsége annak, hogy elküldöm a készülékemet javíttatni?

Nem, nincs szállítási költsége annak, hogy a készüléket beküldöd javításra.

Mennyi időbe telik megjavítani a terméket?

A javítási idők országonként változnak, de törekszünk arra, hogy átvétel után egy héten belül visszaküldjük a megjavított készüléket.

Már nem érvényes a telefonom garanciája, ettől még elküldhetem megjavíttatni?

Igen, ha a telefonodra már nem érvényes a gyártói korlátozott garancia, akkor az előjegyzés idején adunk egy árajánlatot (Indiában csak a telefon átvétele és megvizsgálása után adunk árajánlatot).

Hogyan fizetek a garancián túli javításért?

Fizetni bankkártyával lehet. Ez az előjegyzés idején történik, így átláthatóak a javítási költségek és nem érnek később meglepetések.

Mi történik, ha nem tudjátok megjavítani a készülékemet?

Ha még érvényes a garancia, akkor kicseréljük egy ugyanolyan vagy egy hasonló készülékre. Ha már lejárt a garancia, akkor visszaküldjük, és visszatérítjük a javítási költségeket.

Hogyan tudom nyomon követni a javítás állapotát?

Az online javítási eszközön tudod nyomon követni az állapotot (ezt elérheted számítógépről és mobiltelefonról egyaránt), ott meg kell adnod a rendelési számodat és az e-mail címedet.

Hol javítják meg a készülékemet?

A javítást a különböző régiókban elhelyezkedő jóváhagyott szervizközpontjaink végzik, így gondoskodunk a javítás magas minőségéről.

Meg lehet javítani a készülékem egy hibáját a kijelző eltávolítása nélkül?

A szoftverhibák kivételével a legtöbb esetben a telefon megjavításához el kell távolítani a kijelzőt. Ez azt jelenti, hogy a törött és sérült kijelzőket ki kell cserélni a készülék újbóli összeszereléséhez. Ilyen esetekben árajánlatot kapsz a kijelző cseréjére, mielőtt nekikezdenénk a javításnak.

Hogyan készítsem elő a készülékemet a szervizközpontba szállításra?

A készüléked előjegyzése után e-mailben visszaigazolást kapsz, és tájékoztatunk arról, hogyan készítsd elő a készülékedet a biztonságos szállításra. Fontos körültekintően követni az utasításokat, valamint kinyomtatni és rátenni a légi fuvarlevelet (AWB) a csomagolásra.

Kihez fordulhatok információért a javítás alatt lévő készülékemmel kapcsolatban?

Az online javítási oldalon tudod nyomon követni a javítás állapotát. További kérdésekkel fordulj az ügyfélszolgálathoz .

Hasznosnak találtad?