Facebook Instagram YouTube Twitter Mastercard Bancontact Sofort Google Pay
Overslaan en naar inhoud gaan

Mensen dichter bij elkaar brengen zonder impact op de planeet

Nokia-telefoons werden altijd ontworpen om lang mee te gaan. Hoewel het langere gebruik van je toestel beter is voor het milieu, gaan we nu nog een stapje verder. Van onze inspanningen om de hoeveelheid e-afval te verminderen tot onze samenwerkingen met milieuorganisaties, gaan we ook echt over tot actie om onze planeet te beschermen.

Telefoons die het verschil maken

Er zijn twee soorten kosten verbonden aan elke telefoon - het bedrag dat je ervoor betaalt en de gebruikte middelen voor de ontwikkeling.Als we onze telefoons langer gebruiken, besparen we op beide aspecten.

Nokia-telefoons zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en ondergaan vervolgens producttests die zwaarder zijn dan het gemiddelde in de sector.¹ Met tot wel 3 jaar beveiligingsupdates, Android™ OS upgrades² en de fabrieksgarantie³ is je telefoon zowel vanbinnen als vanbuiten gemaakt om lang mee te gaan.

Nokia XR20 : onze meest duurzame smartphones

Elk aspect van een Nokia-telefoon uit de X-series is ontworpen voor perfectie en om lang mee te gaan. En hoe langer het toestel meegaat, hoe beter voor de planeet.

Meer informatie

Waarom een Nokia?

Meer informatie

"Als iedereen in Europa zijn smartphone een jaar langer zou gebruiken, zouden we in 2030 een hoeveelheid koolstof besparen die gelijk is aan één miljoen auto's.⁴"

Milieuprofielen van Nokia-telefoons

Meer informatie

Recycling

We kunnen je helpen met het recyclen van je oude telefoons

We scheiden plastic al van metalen en bioafval van karton. Elektronische apparaten zijn net zo belangrijk. Als je echter niet zeker weet hoe je je oude toestel moet laten recyclen, dan kunnen wij je helpen. Stuur het naar ons op, dan voeren wij het veilig af en recyclen we zoveel mogelijk van het materiaal. En de portokosten zijn voor ons.

Dien een verzoek in

We willen dat telefoons langer meegaan

Meer informatie

Minder e-afval

De gemiddelde consument heeft drie mobiele telefoonladers.⁵ Om bij te dragen aan de vermindering van onnodig afval, wordt de wandlader niet langer geleverd bij de Nokia X20 en Nokia X10. We leveren wel een beschermend, composteerbaar en milieuvriendelijk telefoonhoesje.

“In 2019 waren telefoonladers goed voor 12.000 ton e-afval in Europa"

Bomen planten met je telefoon

We hebben de zaadjes voor verandering geplant op het gebied van duurzaamheid – en niet alleen in figuurlijke zin. Nokia ging aan samenwerkingsverband aan met Ecologi, wat klanten de mogelijkheid biedt om echte bomen te planten bij elke aankoop van een reeks geselecteerde smartphones.

Laten we samen bomen planten

Meer informatie

"Samen hebben we al meer dan 160.000 bomen geplant dankzij dit initiatief⁶ We willen de bal rollende houden en hebben plannen om het initiatief in meerdere regio's uit te rollen."

Word klimaatpositief met Ecologi

Meer informatie

Rapport

Lees het hele verhaal

Ons duurzaamheidsbeheer richt zich op vier belangrijke gebieden: milieu, arbeid en mensenrechten, naleving en duurzame inkoop. Lees ons duurzaamheidsrapport voor meer informatie over onze prestaties en doelen op deze gebieden.

Read report

¹ We hanteren een rigoureuze productiestandaard die bekend staat als één van de meest strikte ter wereld. SPR-tests die oorspronkelijk door Nokia werden ontwikkeld, zijn tegenwoordig de minimale kwaliteitsstandaard van HMD Global. Dit omvat meer dan 50 tests op gebied van duurzaamheid van de hardware, inclusief drukmetingen, intensief kantelen, slijtage, krassen en materiaalmoeheid.

² Vanaf de wereldwijde lancering van het toestel.

³ Zie de dekking onder de Beperkte Garantie van de Fabrikant.

⁴ Volgens een onderzoek door het Europese milieubureau “Cool Products don’t cost the Earth”, 2019: https://eeb.org/wp-content/uploads/2019/09/Coolproducts-briefing.pdf

⁵ Volgens een onderzoek door de Europese Commissie: “Impact Assessment Study on Common Chargers of Portable Devices,” 2019: https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2020/02/CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf

⁶ Cijfers accuraat vanaf mei 2022. Bron: https://ecologi.com/nokia-phones?treeId=61a550325658119cb55a64bf