‌‌
Handleidingen

Nokia 3.2

Bluetooth®

U kunt een draadloze verbinding maken met andere compatibele apparaten, zoals telefoons, computers, headsets en carkits. U kunt ook uw foto's naar compatibele telefoons of uw computer verzenden.

Verbinding maken met een Bluetooth-accessoire

U kunt uw telefoon verbinden met een groot aantal handige Bluetooth-apparaten. Met een draadloze headset (apart verkrijgbaar) kunt u bijvoorbeeld handsfree via de telefoon spreken. U kunt tijdens een oproep doorgaan met wat u aan het doen was, bijvoorbeeld werken op uw computer. Een telefoon verbinden met een Bluetooth-apparaat noemen we koppelen.

 1. Tik op Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth.
 2. Stel Bluetooth in op Aan.
 3. Zorg ervoor dat het andere apparaat is ingeschakeld. U moet mogelijk het koppelingsproces vanaf het andere apparaat starten. Raadpleeg voor details de gebruikershandleiding van het andere apparaat.
 4. Als u uw telefoon en het apparaat wilt koppelen, tikt u in de lijst met ontdekte Bluetooth-apparaten op het apparaat.
 5. Mogelijk moet u een code invoeren. Raadpleeg voor details de gebruikershandleiding van het andere apparaat.

Omdat de draadloze Bluetooth-technologie op radiogolven is gebaseerd, hoeven Bluetooth-apparaten zich niet in het zicht te bevinden. De afstand tussen Bluetooth-apparaten mag echter niet meer dan 10 meter zijn. De verbinding kan hierbij wel hinder ondervinden van obstakels, zoals muren of andere elektronische apparaten.

Gekoppelde apparaten kunnen verbinding maken met uw telefoon wanneer Bluetooth is ingeschakeld. Andere apparaten kunnen uw telefoon alleen detecteren als de weergave met Bluetooth-instellingen is geopend.

Maak geen koppelingen met een onbekend apparaat en accepteer hiervan ook geen verbindingsverzoeken. Op die manier kunt u uw telefoon beschermen tegen schadelijke inhoud.

Een koppeling verwijderen

Als u het apparaat dat is gekoppeld aan uw telefoon niet langer hebt, kunt u de koppeling verwijderen.

 1. Tik op Instellingen > Verbonden apparaten > Eerder verbonden apparaten.
 2. Tik op settings naast de naam van een apparaat.
 3. Tik op Vergeten.

Via Bluetooth een verbinding maken met de telefoon van een vriend(in)

U kunt Bluetooth gebruiken om een draadloze verbinding met de telefoon van een vriend(in) te maken om foto's en nog veel meer te delen.

 1. Tik op Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth.
 2. Zorg ervoor dat Bluetooth op beide telefoons is ingeschakeld.
 3. Zorg ervoor dat beide telefoons voor elkaar zichtbaar zijn. U moet zich in de Bluetooth-instellingenweergave bevinden om uw telefoon voor andere telefoons zichtbaar te laten zijn.
 4. U kunt de Bluetooth-telefoons zien die zich binnen het bereik bevinden. Tik op de telefoon waarmee u een verbinding wilt maken.
 5. Als de andere telefoon een code nodig heeft, voert u de code in of accepteert u deze. Tik op Koppelen.

De code wordt alleen gebruikt als u de eerste keer ergens een verbinding mee maakt.

Uw inhoud via Bluetooth verzenden

Wanneer u inhoud wilt delen of foto's naar een vriend(in) wilt verzenden, kunt u Bluetooth gebruiken om deze naar compatibele apparaten te verzenden.

U kunt meer dan één Bluetooth-verbinding tegelijkertijd gebruiken. U kunt bijvoorbeeld tijdens het gebruik van een Bluetooth-headset nog steeds iets naar andere apparaten verzenden.

 1. Tik op Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth.
 2. Stel Bluetooth in op Aan.
 3. Ga naar de inhoud die u wilt verzenden en tik op share > Bluetooth.
 4. Tik op het apparaat waarmee u een verbinding wilt maken. U kunt de Bluetooth-apparaten zien die zich binnen het bereik bevinden.
 5. Als het andere apparaat een code nodig heeft, voert u deze in. De code, die u zelf kunt maken, moet op beide apparaten worden ingevoerd. Sommige apparaten hebben een vaste code. Raadpleeg voor details de gebruikershandleiding van het andere apparaat.

De locatie van de ontvangen bestanden is afhankelijk van de andere apparaten. Raadpleeg voor details de gebruikershandleiding van het andere apparaat.

Was deze informatie nuttig?

Change language

Choose location
Choose language

Contacteer het service center

Tutorial video's