Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow left Arrow right Arrow left Arrow upward HMD Global Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter Mastercard Klarna Delivery Smartphone

Gebruikershandleiding voor Nokia 3

Alle toestellen

Nokia 3

Toetsen en onderdelenDe simkaart en geheugenkaart plaatsen of verwijderenUw telefoon opladenUw telefoon inschakelen en instellenInstellingen voor dubbele simkaartenUw telefoon vergrendelen of ontgrendelenHet aanraakscherm gebruiken
Basisprincipes

Levensduur van de batterij

Haal alles uit uw telefoon, maar profiteer ook van een maximale levensduur van de batterij. U kunt enkele stappen ondernemen om energie te besparen op uw telefoon.

De levensduur van de batterij verlengen

U bespaart als volgt energie:

1. Laad uw telefoon verstandig op: laad de batterij altijd volledig op.
  2. Selecteer alleen de geluiden die u nodig hebt: schakel onnodige geluiden uit, zoals geluiden voor het indrukken van toetsen. Tik op Instellingen > Geluiden en selecteer onder Andere geluiden welke geluiden u ingeschakeld wilt laten.
  3. Gebruik een bedrade hoofdtelefoon in plaats van de luidspreker.
  4. Wijzig de instellingen van het telefoonscherm: stel het telefoonscherm zo in dat het na een korte tijd wordt uitgeschakeld. Tik op Instellingen > Weergave > Slaapstand en selecteer de tijd.
  5. Verlaag de helderheid van het scherm: tik op Instellingen > Weergave > Helderheidsniveau. Zorg ervoor dat Automatische helderheid uitgeschakeld is. Als u de helderheid wilt aanpassen versleept u de schuifregelaar Helderheidsniveau.
  6. Voorkom dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd: druk op check_box_outline_blank en sluit de apps die u niet nodig hebt.
  7. Gebruik locatieservices selectief: schakel de locatieservices uit wanneer u die niet nodig hebt. Tik op Instellingen > Locatie en stel deze optie in op Uit.
  8. Maak selectief gebruik van netwerkverbindingen: schakel Bluetooth alleen in wanneer dat nodig is. Gebruik een Wifi-verbinding in plaats van een mobiele internetverbinding om verbinding te maken met internet. Stop het scannen van uw telefoon naar beschikbare draadloze netwerken. Tik op Instellingen > Wifi en stel deze optie in op Uit. Als u naar muziek luistert of uw telefoon anderszins gebruikt, maar niet wilt bellen of gebeld wilt worden, schakelt u de vliegtuigmodus in. Tik op Instellingen > Meer > Vliegtuigmodus.