Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow left Arrow right Arrow left Arrow upward HMD Global Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter Mastercard Klarna Delivery Smartphone

Gebruikershandleiding voor Nokia 3

Alle toestellen

Nokia 3

Toetsen en onderdelenDe simkaart en geheugenkaart plaatsen of verwijderenUw telefoon opladenUw telefoon inschakelen en instellenInstellingen voor dubbele simkaartenUw telefoon vergrendelen of ontgrendelenHet aanraakscherm gebruiken
Basisprincipes

Tekst schrijven

Ontdek hoe u snel en efficiënt tekst kunt schrijven met het toetsenbord van uw telefoon.

Het schermtoetsenbord gebruiken

Schrijven met een schermtoetsenbord is eenvoudig. U kunt het toetsenbord gebruiken wanneer u de telefoon in staande of liggende modus gebruikt. De toetsenbordindeling kan in verschillende apps en talen variëren.

Als u het schermtoetsenbord wilt openen, tikt u op een tekstvak.

Schakelen tussen hoofdletters en kleine letters

Tik op de shift-toets. Als u de hoofdlettermodus wilt inschakelen, dubbeltikt u op de toets. Als u wilt terugkeren naar de normale modus, tikt u nogmaals op de shift-toets.

Een getal of speciaal teken invoeren

Tik op de toets voor cijfers en symbolen. Sommige toetsen voor speciale tekens geven meer symbolen weer. Als u meer symbolen wilt zien, tikt u op een symbool of speciaal teken en houdt u het vast.

Emoji's invoegen

Tik op de emoji-toets en selecteer de emoji.

Tekst kopiëren of plakken

Tik op een woord en houd het vast, sleep de markeringen voor en achter het woord om het gedeelte dat u wilt kopiëren te markeren en tik op KOPIËREN. Als u de tekst wilt plakken, tikt waar u de tekst wilt plakken en selecteert u PLAKKEN.

Een accent toevoegen aan een teken

Tik op het teken, houd het vast en tik op het accent of het teken met het accent, als dit wordt ondersteund door uw toetsenbord.

Een teken wissen

Tik op de backspace-toets.

De cursor verplaatsen

Als u een woord dat u zojuist hebt geschreven wilt bewerken, tikt u op het woord en sleept u de cursor naar de gewenste plaats.

Toetsenbordwoordsuggesties gebruiken

Uw telefoon geeft suggesties voor woorden terwijl u schrijft, zodat u sneller en nauwkeuriger kunt schrijven. Woordsuggesties zijn mogelijk niet beschikbaar in alle talen.

Wanneer u een woord begint te schrijven, worden er mogelijke woorden voorgesteld op uw telefoon. Wanneer het gewenste woord op de suggestiebalk wordt weergegeven, selecteert u het. Tik op de suggestie en houd deze vast als u meer suggesties wilt weergeven.

Als het voorgestelde woord vet wordt weergegeven, gebruikt uw telefoon dit automatisch om het woord dat u hebt geschreven te vervangen. Als het woord fout is, tikt u erop en houdt u het vast om een paar andere suggesties te bekijken.

Als u niet wilt dat het toetsenbord tijdens het typen woorden voorstelt, schakelt u de tekstcorrectie uit. Tik op Instellingen > Talen en invoer > Virtueel toetsenbord. Selecteer het toetsenbord dat u gewoonlijk gebruikt. Tik op Tekstcorrectie en schakel de tekstcorrectiemethoden die u niet wilt gebruiken.

Was deze informatie nuttig?

Verdere ondersteuning nodig?

Contacteer het service center

Live chat

Live chat

Onze Engels chat is beschikbaar 24/7. Je kunt contact opnemen met onze Engelse chatondersteuning - vul eerst je contactgegevens in!

Stuur ons een e-mail

Vertel ons wat het probleem is en wij nemen via e-mail contact met je op. Ondersteuning via e-mail is beschikbaar in het engels.

Hulp

Reparatie of vervanging

Heb je de zelfhulpopties geprobeerd en werkt de telefoon nog steeds niet? Laat ons er dan naar kijken.

Recycleer

Stuur ons je ongewenste toestel zodat deze veilig kan worden afgevoerd.