Toetsen en onderdelenSimkaarten en geheugenkaarten plaatsenUw tablet opladenUw tablet inschakelen en instellenUw tablet vergrendelen of ontgrendelenHet aanraakscherm gebruiken
Product- en veiligheidsinformatie

Informatie over de batterij en de lader

Informatie over de accu en de lader

Raadpleeg de handleiding Aan de slag om na te gaan of uw tablet is uitgerust met een verwijderbare accu of niet.

Apparaten met een verwijderbare accu Gebruik uw apparaat alleen met een originele oplaadbare accu. De accu kan honderden keren worden opgeladen en ontladen maar na verloop van tijd treedt slijtage op. Wanneer de stand-byduur aanmerkelijk korter wordt, moet u de accu vervangen.

Apparaten met een accu die niet kan worden verwijderd Probeer de accu niet te verwijderen, want hierdoor kunt u het apparaat beschadigen. De accu kan honderden keren worden opgeladen en ontladen maar na verloop van tijd treedt slijtage op. Wanneer de stand-byduur aanmerkelijk korter wordt, brengt u het apparaat naar het dichtstbijzijnde bevoegde servicepunt om de accu te laten vervangen.

Laad uw apparaat op met een compatibele lader. Het type stekker van de lader kan verschillen. De oplaadtijd kan variëren afhankelijk van de mogelijkheden van het apparaat.

Veiligheidsinformatie over de accu en de lader

Nadat uw apparaat is opgeladen, koppelt u de lader los van het apparaat en haalt u de stekker van de lader uit het stopcontact. Let op: het apparaat mag niet langer dan 12 uur continu worden opgeladen. Als een volledig opgeladen accu niet wordt gebruikt, raakt deze na verloop van tijd automatisch ontladen.

Bij extreme temperaturen nemen de capaciteit en levensduur van de accu af. Bewaar de accu altijd op een temperatuur tussen 15 °C en 25 °C voor optimale prestaties. Een apparaat met een warme of koude accu kan gedurende bepaalde tijd onbruikbaar zijn. De accu kan bij lage temperaturen snel ontladen raken en binnen enkele minuten zoveel lading verliezen dat het apparaat wordt uitgeschakeld. Houd uw apparaat warm als u bij lage temperaturen buiten bent.

Houd u aan de lokale regelgeving. Lever accu's indien mogelijk in voor recycling. Gooi accu's niet weg met het huishoudafval.

Stel de accu niet bloot aan extreem lage luchtdruk of aan extreem hoge temperaturen. Gooi deze bijvoorbeeld niet in een vuur aangezien de accu dan kan exploderen of ontvlambare vloeistof of gassen kan verspreiden.

U mag accu's nooit ontmantelen, erin snijden, verbuigen, doorboren of anderszins beschadigen. Als een accu lekt, moet u de vloeistof niet in aanraking laten komen met de huid of ogen. Als dat toch gebeurt, moet u onmiddellijk uw huid en ogen met water afspoelen of medische hulp zoeken. Wijzig de accu niet, probeer er geen vreemde voorwerpen in te brengen. Stel de accu niet bloot aan en dompel deze niet onder in water of andere vloeistoffen. Accu's kunnen ontploffen als deze beschadigd raken.

Gebruik de accu en lader alleen voor de doelen waarvoor ze bestemd zijn. Onjuist gebruik of gebruik van niet-goedgekeurde of incompatibele accu's of laders kan het risico van brand, explosie of een ander gevaar met zich meebrengen, en kan de goedkeuring of garantie doen vervallen. Als u denkt dat de accu of lader beschadigd is, moet u deze laten inspecteren bij een servicepunt of de leverancier van uw apparaat voordat u deze opnieuw gebruikt. Gebruik nooit een beschadigde accu of lader. Gebruik de lader alleen binnenshuis. Laad uw apparaat niet op tijdens een onweersbui. Als er geen oplader is meegeleverd, laad het apparaat dan op met de gegevenskabel (meegeleverd) of een USB-stroomadapter (mogelijk apart aan te schaffen). U kunt uw apparaat opladen met kabels van andere leveranciers en met stroomadapters die geschikt zijn voor USB 2.0 of hoger en die voldoen aan toepasselijke regelgeving van het land en internationale en lokale veiligheidseisen. Andere adapters voldoen mogelijk niet aan toepasselijke veiligheidseisen en opladen met dergelijke adapters kan mogelijk leiden tot schade aan uw eigendommen of tot lichamelijk letsel.

Als u een lader of accessoire loskoppelt, moet u aan de stekker trekken, niet aan het snoer.

Daarnaast is het volgende van toepassing als uw apparaat een verwijderbare accu heeft:

• Schakel het apparaat altijd uit en koppel dit los van de lader voordat u de accu verwijdert.
  • Onopzettelijke kortsluiting kan optreden wanneer een metalen voorwerp in aanraking komt met de metalen strips op de accu. Dit kan schade veroorzaken aan de accu of het andere voorwerp.