Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow upward HMD Global Checkmark Location New release /Mail Offer Privacy tip External link Facebook Instagram YouTube Twitter

Nokias telefoner overgår Nokias egne standarder

Tilbake

Nokias telefoner overgår Nokias egne standarder

«Sømløs kompatibilitet med produktivitetsverktøy for bedrifter, rask og regelmessig levering av sikkerhetsoppdateringer, og maskinvare med lang levetid.»

Mikael Forsström
IT Service Owner, Enterprise Mobility Nokia

Det kan virke som en selvfølge at Nokia tilbyr HMD Globals Nokia-telefoner til sine ansatte. Mikael Forsström, IT Service Owner for Enterprise Mobility ved Nokia, forteller imidlertid at valget ikke var automatisk.

Til tross for at telefonene bærer Nokia-logoen, måtte de etterkomme bedriftens strenge retningslinjer for å bli tatt i bruk. «Vi er selvsagt stolte over merkevaren vår, men det var bare en av grunnene til at vi valgte HMD Global.» Nokias detaljerte kriterier for innkjøp innebar at HMD Global måtte vise at de kunne levere sømløs kompatibilitet med produktivitetsverktøy for bedrifter, raske og regelmessige sikkerhetsoppdateringer, og maskinvare med lang levetid.

Når det gjelder produktivitetsverktøy for bedrifter, var støtte for Microsoft Office 365, OneDrive for Business, Microsoft SharePoint, Cisco WebEx®, Cisco Jabber® IM og Presence avgjørende for Nokia.

Ansatte kan velge om telefonen deres skal registreres i Microsoft Intune, som er bedriftens løsning for administrasjon av enheter. For brukere som ønsker å dra nytte av bedriftstjenester i Microsoft Office 365, styrer Microsoft Intune sikkerhetspolicyer automatisk. Dette gir et høyere sikkerhetsnivå.

Over 12 000 Nokia-telefoner administreres sentralt

I løpet av de 18 månedene som har gått siden Nokias nye smarttelefoner ble lansert, har Nokia-ansatte gradvis gått over til disse som jobbtelefoner. Nokia administrerer over 40 000 enheter ved hjelp av Microsoft Intune, og 12 000 brukere har tatt steget over til Nokia-telefoner. Dette er en imponerende andel av brukere som har byttet fra andre merker i løpet av de 18 månedene Nokia-telefonene har vært tilgjengelige – og etterspørselen vokser stadig.


Høyt sikkerhetsnivå

Nokia jobber i en sektor hvor datainnbrudd og bedriftsspionasje er et utbredt fenomen, så det er ikke overraskende at det legges svært stor vekt på sikkerhet. Dette gjorde HMD Globals Nokia-telefoner enda mer attraktive, siden de alle kommer med Android One. Dette betyr at enhetene får raske og jevnlige sikkerhetsoppdateringer, slik at de er rustet mot det aller siste av digitale trusler. De leveres også fri for bloatware, som igjen gir hackere enda færre angrepsflater.


Tilbakemelding fra brukere

Tilbakemeldingene fra Nokia-ansatte har vært gode. «Vi har ingen garanti for positive tilbakemeldinger – selv om enhetene bærer Nokia-merket. Ansatte i Nokia er svært kritiske til ethvert produkt, uavhengig av merke», sier Mikael Forsström. «Men brukerne har vært svært positive til det rene Android-grensesnittet og den maskinvaremessige kvaliteten.»

IT-teamet er også fornøyde med Nokia-telefonene. De har god nytte av HMD Globals B2B-støtte som gir rask hjelp dersom det oppstår problemer. «Vi har utviklet et nært samarbeid med HMD Global», sier Mikael Forsström. «Dette gjenspeiles i hvordan HMD Global har imøtekommet våre maskinvarekrav i Norden og på verdensbasis. HMD Global har levert på en måte som dekker våre behov med god margin.»