‌‌
Kontakt kundestøtte

Ta kontakt med oss

Chat med oss

Før du starter en chat med kundeservice, ber vi deg oppgi kontaktinformasjonen din.

Send oss en e-post

Fortell oss problemet ditt og vi vil kontakte deg via e-post. Kundestøtte på epost er tilegnelig på engelsk.
Brukerveiledninger
Bruksanvisninger

De nyeste bruksanvisningene for Nokia-telefoner

Se alle bruksanvisninger
Vanlige spørsmål

Mest sette artikler og emner

Hvorfor stopper telefonen av og til å lade før den når 100 %?

Ladestyring blir aktivert under lave eller høye temperaturer – dette sikrer at batteriet fungerer optimalt og trygt. For å fortsette lading i normal hastighet, flytt telefonen til et romtemperaturmiljø.

>

Telefonen vil ikke lade. Hva skal jeg gjøre?

Forsikre deg først om at problemet ikke er med strømkilden eller kontakten du bruker – du kan raskt sjekke dette ved å koble telefonen til et annet uttak, og deretter sjekke om den lader. Hvis stikkontakten ikke er problemet, kan du prøve å se nærmere på strømkabelen eller ladeporten på telefonen, slik at alt ser ut som det skal. Prøv å slå av telefonen helt og sett den inn i kontakten. Husk at hvis batteriet er helt tomt, kan det ta opptil 2 eller 3 minutter før ladingen starter.

>

Hvordan tilbakestiller jeg smarttelefonen min (hard-reset) og fullstendig gjenoppretter den til de opprinnelige fabrikkinnstillingene?

Merk: Hard-reset sletter all data, innstillinger og innhold på smarttelefon, og tilbakestiller telefonen til de opprinnelige fabrikkinnstillingene. Vi anbefaler på det sterkeste at du sikkerhetskopierer enheten din før en hard-reset. Gå hit for å lære mer om hvordan du sikkerhetskopierer smarttelefonen eksternt.

Hvis du ønsker å tilbakestille smarttelefonen og slette alt innhold, må du først kontrollere at telefonen er koblet til en strømkilde. Vi anbefaler også at batteriet ditt er minst 50 prosent oppladet når du utfører en hard-reset.

Trykk på volum opp-tasten og strømknappen samtidig i ca. 30 sekunder eller til rotmenyen vises. Velg deretter handlingen du vil ta på rotmenyen, i dette tilfellet "Slett data / tilbakestill fabrikkdata".

Alternativt kan du også utføre en hard-reset ved å trykke på Innstillinger> Sikkerhetskopiering og tilbakestilling> Tilbakestill fabrikkdata> Tilbakestill telefon> Slett alt.

>
Garanti og forsikring

Garanti

Check warranty

For å kontrollere at garantien din er gyldig tast IMEI-koden din.

Hvor finner jeg IMEI-koden min?

Android-telefoner For å finne IMEI-koden din på telefonen gå til Innstillinger > Om telefon > Status > IMEI informasjon. Hvis telefonen din har to IMEI-koder, oppgi IMEI1.

Klassiske telefoner For å finne IMEI-koden på telefonen din, tast *#06# på tastaturet når du er på hovedskjermen.

Velg din plassering
Check warranty