‌‌
Contact serviciu de asistență

Contactați-ne

Discută cu noi

Înainte de a începe un chat cu serviciul de asistență, vă rugăm să ne comunicați detaliile dvs. de contact.

Trimite-ne un e-mail

Descrieți-ne problema dvs. și vă vom răspunde prin e-mail.

Vă puteți gestiona comanda online

Întrebări frecvente

Cele mai accesate articole și subiecte

De ce uneori telefonul meu se oprește din încărcare înainte de a ajunge la 100%?

Telefonul beneficiază de protecție la încărcare în cazul temperaturilor foarte ridicate sau foarte scăzute, pentru ca bateria să se comporte întotdeauna în mod optim și sigur. Pentru a continua încărcarea la viteza normală, vă rugăm să mutați telefonul într-o zonă cu temperatură normală.

>

Telefonul meu nu se încarcă. Ce pot face?

În primul rând, verificați să nu fie o problemă cu priza sau cu rețeaua de alimentare. Puteți verifica rapid acest lucru, cuplând încărcătorul la o altă priză și observând dacă telefonul se încarcă sau nu. Dacă problema nu are legătură cu priza, examinați cu atenție cablul de încărcare și portul de încărcare al telefonului, asigurându-vă că totul este în ordine. Apoi opriți telefonul complet și conectați-l la priză. Rețineți că, dacă bateria este complet epuizată, pot trece 2-3 minute până la începerea încărcării.

>

Cum îmi pot reseta telefonul și cum pot restabili setările originale din fabrică?

Reține: o resetare totală (hard reset) va șterge toate datele, setările și conținutul de pe telefonul tău, readucându-l la setările originale din fabrică. Îți recomandăm să faci un backup al telefonului înainte de resetarea totală. Vizitează această pagină pentru a afla cum poți realiza un backup al telefonului de la distanță.

Pentru a reseta telefonul și a-i șterge tot conținutul, asigură-te mai întâi că telefonul este conectat la o sursă de alimentare. De asemenea, îți recomandăm să ai bateria încărcată în proporție de cel puțin 50%.

Apasă simultan tastele Creștere volum și Pornire timp de 30 de secunde sau până la apariția meniului Root. Apoi alege acțiunea dorită din meniul Root - în acest caz, „Wipe data/factory reset” (Ștergere date/Resetare la setările din fabrică).

De asemenea, poți realiza o resetare totală din meniul Setări > Backup & Resetare > Resetare la setările din fabrică > Resetare telefon > Ștergere integrală.

>
Service şi reparații

Service și reparații

Service reparații online Nokia

Ai o problemă cu telefonul tău? Service-ul nostru online îți permite să-ți programezi cu ușurință smartphone-ul pentru reparații.

Service online reparații
Garanție şi asigurare

Garanție

Verificați garanția

Pentru a verifica dacă garanția ta mai este valabilă, introdu codul IMEI al dispozitivului tău.

Unde găsesc codul IMEI?

Telefoane Android Pentru a afla codul IMEI al telefonului tău, accesează Setări > Despre telefon > Stare > Informații IMEI. Dacă telefonul tău are două coduri IMEI, te rugăm să specifici codul IMEI1.

Telefoane clasice Pentru a afla codul IMEI al telefonului tău, tastează codul *#06# pe ecranul principal.

Alege-ți locația
Verificați garanția

Asigură-ți telefonul Nokia înmpotriva neprevăzutului

Poți achiziționa o asigurare pentru telefonul tău Nokia cu Android în primele 14 zile de la cumpărare. Asigurarea, valabilă 12 sau 24 de luni, te despăgubește în caz de spargere a ecranului, defecțiuni cauzate de pătrunderea lichidelor și multe altele.

Obține o asigurare pentru telefonul Nokia