Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow upward HMD Global Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter Error Hexagon Phone with notch Google Assistant Display 5.71 inches 5.71 Camera Face unlock Play Arrow right

Nokia 4.2

Skip to main content

Pomoč je vedno pri roki z odklepanjem s prstnim odtisom in pomočnikom Google Assistant.

Enlarge Črna Nokia 4.2 from Back
Enlarge Črna Nokia 4.2 from Front and Back
Enlarge Črna Nokia 4.2 from Front
Enlarge Črna Nokia 4.2 from Back
Enlarge Črna Nokia 4.2 from Front and Back
BarvaČrna
Model
3 GB RAM, 32 GB Notranja shramba, Dual SIM
Pošlji mi obvestilo

Obvesti me, ko bo Nokia 4.2 na voljo za nakup

Spodaj vnesite svoj e-poštni naslov in obvestili vas bomo, ko bo ta izdelek na voljo.

Nokia 4.2

Pomoč je vedno pri roki z gumbom Google Assistant. Uživajte v videoposnetkih in igrah na 5,71-palčnem zaslonu HD+ v osupljivem ohišju z ukrivljenim steklom 2.5D. Z dvema hrbtnima kamerama s 13  MP in 2  MP ter profesionalnimi orodji za urejanje bodo hitri posnetki videti kot izjemne fotografije. Biometrično odklepanje z obrazom priročno odpre vaš telefon v nekaj sekundah.

Celotne specifikacije

Pomočnik Google

Hitri dostop do funkcije Google Assistant z namenskim gumbom Google Assistant.

Zaslon

Ukrivljeno steklo 2.5D spredaj in zadaj s 5,71-palčnim zaslonom HD+.

Kamere

Dvojni hrbtni kameri in sprednja kamera z 8 MP. Urejajte fotografije s funkcijo Bokeh.

Prepoznavanje obraza

Telefon odklenite hitro in varno z biometričnim odklepanjem z obrazom.

Ima vse. In tudi vse drugo – s funkcijo Pomočnik Google.

Fotografiranje

Vaši pomnilniki še nikoli niso bili videti bolje

Ujemite celotno zgodbo. Z dvema kamerama zadaj in širokokotno kamero za selfije spredaj bodo vsi na sliki. Nato izrazite svojo ustvarjalnost z vrhunskimi zmožnostmi, kot sta način Bokeh in napredno urejanje fotografij.

Kamere

V prvem poskusu, vsakič

Zadnja kamera s 13 MP se pridružuje 2 MP kameri z globinskim zaznavanjem in osupljivo sprednjo kamero z 8 MP za selfije s 74° širokim zornim kotom – za čudovite trenutke pred objektivom ali za njim.

Urejanje fotografij

Dodatek k odličnosti

Po zajemu popolne fotografije ste nato na vrsti vi. Bodite ustvarjalni z načinom zamegljevanja Bokeh, predvajanja v živo in naprednim urejanjem ter uživajte v razširljivi zunanji shrambi s karticami MicroSD do kar 400 GB.

Prepoznavanje obraza

Samo za vaše oči

Sprednja kamera z 8 MP vam omogoča odklep telefona z obrazom. To je priročnost, na katero se lahko zanesete z algoritmi globokega učenja in zaznavanjem odprtih oči, kar zagotavlja delovanje tudi pri šibki svetlobi v samo nekaj sekundah.

Oblika

Reliable and refined

Čudovita izdelava, tudi za vsakodnevno uporabo. Z debelino samo 8,4 mm in premijskim ukrivljenim steklom z obdelavo robov 2,5D na sprednji in hrbtni strani je telefon užitek držati v eni dlani. S 5,71-palčnim zaslonom HD+ z razmerjem stranic 19:9 ga je prav tako užitek gledati. Z dolgotrajno baterijo, ki se prilagaja vam, je videti odlično in hkrati prinaša tudi pametno razmišljanje.

Nokia 4.2

Zmagovalec: nagrada Good Design® 2019

Muzej arhitekture in oblikovanja Chicago Athenaeum je nagrado Good Design Award 2019 podelil telefonu Nokia 4.2. Nagrado je prejel v kategoriji elektronskih naprav za oblikovanje, ugodno ceno in ponujanje najnovejših inovacij za pametne telefone.

Oglejte si profil nagrade Good Design
Good Design logo

Programska oprema

Android™ 10 je na voljo za prenos

Poenostavljene nastavitve zasebnosti, hitrejše pisanje odgovorov in druge izboljšave, s katerimi je uporaba telefona bolj naravna – Android 10 je opremljen s številnimi novimi funkcijami, s katerimi boste še bolje izkoristili vaš pametni telefon Nokia.

  • Temna tema
  • Pametni odgovor
Več informacij o Androidu 10

Innovative features

Odklenite svoj telefon in odklenite storitev Google Pay™ s senzorjem za prstne odtise ter varno funkcijo NFC tapni-za-plačilo.

Superior performance

Osemjedrni procesor Qualcomm® Snapdragon™ 439 za nemoteno sočasno delovanje več aplikacij.

Pomočnik Google

Prejmite pomoč na poti ali doma s samo enim dotikom

Življenje z izjemno hitrim tempom imate vedno na dosegu roke s tipko za Pomočnika Google1. Postavite vprašanja, oglejte si urnik ali zatemnite luči. Več kot ga uporabljate, več se nauči. Tako lahko v svojem življenju storite več in se pri tem manj ukvarjate s telefonom.

Raziskava Counterpoint

1. mesto na lestvici zaupanja že drugo leto*

»Nokia vodi na lestvici ocen zaupanja, na podlagi programske opreme, varnostnih posodobitev in kakovosti izdelave«

Zagotavljanje mesečnih varnostnih posodobitev za 3 leta in programskih nadgradenj Android™ za 2 leti je pametne telefone Nokia znova privedlo na vrh lestvice zaupanja 2020 Counterpoint Research. In poleg tega smo s preizkušanjem naprav, ki presega povprečne standarde preizkušanja v panogi, tudi boljši od ostalih znamk pametnih telefonov v smislu kakovosti izdelave. Za več informacij si oglejte raziskavo.

logo-Counterpoint-black-180px
Preberite raziskavo
Nokia smartphones that get years of security updates

Ne zamudite ničesar. Prijavite se ter prvi prejmite novice in ponudbe o telefonih Nokia.

Google, Android in druge sorodne znamke in logotipi so blagovne znamke družbe Google LLC. Qualcomm in Snapdragon sta blagovni znamki družbe Qualcomm Incorporated, registrirane v Združenih državah in drugih državah. Pri ponudbi so mogoča odstopanja. aptX je blagovna znamka družbe Qualcomm Technologies International, Ltd., registrirana v Združenih državah in drugih državah. Preverite lokalno razpoložljivost. Vse specifikacije, funkcije in druge navedene informacije o izdelku se lahko spremenijo brez obvestila. Vse slike so samo za ponazoritvene namene.

1 Pomočnik Google je na voljo na izbranih trgih in v izbranih jezikih. Kjer funkcija Pomočnik Google ni na voljo, jo nadomesti Iskanje Google. Razpoložljivost preverite na spletnem mestu [https://support.google.com/assistant](https://support.google.com/assistant). 2 Baterija ima omejeno število ciklov polnjenja, njena zmogljivost pa se čez čas zmanjša. Sčasoma je treba baterijo zamenjati. 4 Vnaprej nameščena sistemska programska oprema in aplikacije uporabljajo znaten del pomnilniškega prostora.
* Po raziskavi 2020, ki jo je izvedla družba Counterpoint Research.