Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow upward HMD Global Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter Error Hexagon Phone with notch Camera Display 6.18 inches 6.18 Battery Design Play Camera Design Dual sight Arrow right

Nokia 8.1

Skip to main content

Izglasovan za najboljši telefon srednjega razreda v letu izdaje.

Enlarge Modra Nokia 8.1 from Back
Enlarge Modra Nokia 8.1 from Front and Back
Enlarge Modra Nokia 8.1 from Front
Enlarge Modra Nokia 8.1 from Back
Enlarge Modra Nokia 8.1 from Front and Back
BarvaModra
Model
4 GB RAM, 64 GB Notranja shramba, Dual SIM
Pošlji mi obvestilo

Obvesti me, ko bo Nokia 8.1 na voljo za nakup

Spodaj vnesite svoj e-poštni naslov in obvestili vas bomo, ko bo ta izdelek na voljo.

Nokia 8.1

Pričakujte več od svojega telefona. Zajemajte osupljive fotografije s sistemom z dvema kamerama z 12 MP in 13 MP ali selfi kamero z 20 MP. Vse kamere uporabljajo optiko ZEISS Optics. Z dvodnevnim delovanjem baterije1 pa bo nagrajena Nokia 8.1 z vami vse do konca.
Celotne specifikacije

Kamere

Dvojni hrbtni kameri z optiko ZEISS Optics in selfi kamera z 20 MP.

Zaslon

6,18-palčni zaslon Full-HD+ s podporo za PureDisplay in HDR10.

Baterija

Energijsko učinkovit procesor Qualcomm® Snapdragon™ 710. Do dva dni delovanja baterije.¹

Ustvarjalni nadzor

Portreti s studijsko osvetlitvijo. Dodajte učinke zamegljevanja s funkcijo Bokeh v živo.

Pričakujte več

Kamera

Fantastični selfiji, podnevi ali ponoči

Z uporabo izboljšanega zajemanja svetlobe sprednja kamera z 20 MP zajema čudovite selfije tudi pri šibki svetlobi. Funkciji Google Lens™ in Motion Photos sta integrirani v aplikaciji kamere, tako lahko snemate izjemno tekoče videoposnetke in raziskujete svet s prejemanjem informacij o mestih, predmetih in živalih, ki jih vidite skozi kamero.

Natančno zajemanje svetlobe in optična stabilizacija

Vrhunska kakovost slike z optiko ZEISS, optična stabilizacija slike in izjemno občutljiv senzor.

Fotografiranje s pomočjo umetne inteligence

Zajemite osupljive portrete s slogom studijske razsvetljave in uporabo sprotnega zamegljevanja bokeh med zajemom fotografije ali po njem.

Še ustvarjalnejši način Dual-Sight

Ustvarite pretakanje videa v živo z načinom Dual-Sight in pri tem uporabite tudi 3D-like, filtre in maske – resnično si boste želeli pokazati tudi drugim.

Zaslon

Vrhunski ogled

Prilagodljivi 6,18-palčni zaslon Full-HD+ PureDisplay prikazuje natančne barve in poskrbi, da je vsebina vselej vidna – tudi pri močni sončni svetlobi. S podporo za HDR10, 96-% barvno paleto in razmerjem kontrasta 1 : 1500 lahko uživate v svetlejših videoposnetkih z jasnejšimi podrobnostmi in bogatejšimi barvami. Poleg tega se nova funkcija prilagodljive osvetlitve v Androidu 9 Pie nauči vaših nastavitev osvetlitve zaslona in jih samodejno prilagodi.

  • 6,18-palčni zaslon Full-HD+
  • PureDisplay

Programska oprema

Android™ 10 je na voljo za prenos

Poenostavljene nastavitve zasebnosti, hitrejše pisanje odgovorov in druge izboljšave, s katerimi je uporaba telefona bolj naravna – Android 10 je opremljen s številnimi novimi funkcijami, s katerimi boste še bolje izkoristili vaš pametni telefon Nokia.

  • Temna tema
  • Pametni odgovor
Več informacij o Androidu 10

Android One

The best of Android

Android One predstavlja nabor telefonov, ki izpolnjujejo visoke zahteve za programsko opremo družbe Google. Telefon Nokia 8.1 je naprava Android One in vam tako ponuja vse, kar si želite, in ničesar, česar nočete – prečiščen vmesnik, preprost za uporabo, izbran nabor vnaprej nameščenih aplikacij in brezplačno neomejeno shrambo za visokokakovostne fotografije s storitvijo Google Foto2. Redne varnostne posodobitve in dve leti nadgradenj programske opreme pomenijo, da je telefon Nokia 8.1 s platformo Android One zaščiten, in omogočajo najnovejše Googlove inovacije, kot je optimiziranje za Pomočnika Google.
Več informacij o Androidu One

Raziskava Counterpoint

1. mesto na lestvici zaupanja že drugo leto*

»Nokia vodi na lestvici ocen zaupanja, na podlagi programske opreme, varnostnih posodobitev in kakovosti izdelave«

Zagotavljanje mesečnih varnostnih posodobitev za 3 leta in programskih nadgradenj Android™ za 2 leti je pametne telefone Nokia znova privedlo na vrh lestvice zaupanja 2020 Counterpoint Research. In poleg tega smo s preizkušanjem naprav, ki presega povprečne standarde preizkušanja v panogi, tudi boljši od ostalih znamk pametnih telefonov v smislu kakovosti izdelave. Za več informacij si oglejte raziskavo.

logo-Counterpoint-black-180px
Preberite raziskavo
Nokia smartphones that get years of security updates

Ne zamudite ničesar. Prijavite se ter prvi prejmite novice in ponudbe o telefonih Nokia.

Google, Android in druge blagovne znamke so blagovne znamke družbe Google LLC. Qualcomm Snapdragon je izdelek družbe Qualcomm Technologies Inc. in/ali njenih podružnic. USB Type-C™ je blagovna znamka združenja USB Implementers Forum. Pri ponudbi so mogoča odstopanja. Preverite lokalno razpoložljivost. Vse specifikacije, funkcije in druge navedene informacije o izdelku se lahko spremenijo brez obvestila. Vse slike so samo za ponazoritvene namene.

1 Dvodnevno preizkušanje baterije je bilo izvedeno s preizkusom resnične uporabe v družbi HMD Global. Preizkus je vključeval peturno aktivno dnevno uporabo naprave z novo baterijo. V uporabo je bilo vključeno naslednje: igranje iger, pretakanje videoposnetka, klicanje, pošiljanje sporočil SMS, brskanje in uporaba aplikacij (kot so družbena omrežja, novice, navigacija in glasba). Preizkus je bil izveden z običajnimi nastavitvami naprave v osvetljenem notranjem prostoru. Naprava je bila čez noč puščena v stanju pripravljenosti. 2 Za brezplačno shrambo pri visoki kakovosti morate imeti račun Google in internetno povezavo.s 3 Vnaprej nameščena sistemska programska oprema in aplikacije uporabljajo znaten del pomnilniškega prostora. 4 Baterija ima omejeno število ciklov polnjenja, njena zmogljivost pa se čez čas zmanjša. Sčasoma je treba baterijo zamenjati. 5Če je prednameščen operacijski sistem Android Oreo / Android 9 Pie, je mogoča nadgradnja na operacijski sistem Android 10. Upoštevajte, da so lahko pri tem porabljeni dodatni mobilni podatki.
* Po raziskavi 2020, ki jo je izvedla družba Counterpoint Research.