Shopping bag with items Shopping bag loading Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow upward HMD Global Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter Error Hexagon Phone with notch Google Assistant Display 5.71 inches 5.71 Camera Face unlock Play Arrow right

Nokia 4.2

Skip to main content

Pomoć vam je pri ruci sa otključavanjem pomoću otiska prsta i funkcijom Google Assistant.

Enlarge Crna Nokia 4.2 from Front and Back
Enlarge Crna Nokia 4.2 from Front
Enlarge Crna Nokia 4.2 from Back
Enlarge Crna Nokia 4.2 from Back
Enlarge Crna Nokia 4.2 from Front and Back
Enlarge Crna Nokia 4.2 from Front
Enlarge Crna Nokia 4.2 from Back
Enlarge Crna Nokia 4.2 from Front and Back
BojaCrna

Model

3 GB RAM, 32 GB Interna memorija, Dual SIM

Obavesti me

Obavesti me kad Nokia 4.2 postane dostupan za kupovinu

Unesite svoju imejl adresu ispod i obavestićemo vas kad ovaj proizvod postane dostupan.

Kupi od , TehnomanijaTehnomanija

Cene se mogu razlikovati kod različitih trgovaca i u zavisnosti od specifikacije proizvoda, poput količine memorije, na primer. Kao partner kompanije Amazon, HMD Global zarađuje od kvalifikujućih kupovina.

Nokia 4.2

Pomoć vam je na dohvat ruke sa dugmetom za Google Assistant. Uživajte u video sadržajima i igrama na HD+ ekranu dijagonale 5,71 inča, sa prelepim dizajnom 2.5D zakrivljenog stakla. Snimci načinjeni na brzinu postaju odlične fotografije zahvaljujući duploj glavnoj kameri od 13 MP i 2 MP, i profesionalnim alatima za uređivanje slika. Uz biometrijsko prepoznavanje lica sada jednostavno možete otključati vaš telefon za nekoliko sekundi.

Kompletne specifikacije

Google Assistant

Brzi pristup Google Assistant funkcijama sa namenskim dugmetom za Google Assistant.

Ekran

2.5D zakrivljeno staklo sa prednje i zadnje strane sa HD+ ekranom dijagonale 5,71 inča.

Kamere

Dupla glavna kamera i prednja kamera od 8 MP. Svoje fotografije sada možete da uređujete uz pomoć funkcije bokeh.

Prepoznavanje lica

Otključajte vaš telefon brzo i sigurno uz pomoć funkcije za biometrijsko prepoznavanje lica.

Ima sve. Kao i sve ostalo, uz Google pomoćnika.

Kamera

Vaše uspomene nikada nisu izgledale ovako dobro

Dupla glavna kamera i širokougaona selfi kamera omogućavaju da sve vaše uspomene stanu u jedan kadar. Oslobodite svoju kreativnost koristeći vrhunske opcije kao što su Bokeh režim i napredne izmene snimaka.

Kamere

Odlične fotografije iz prvog pokušaja

Zabeležite sve vaše najlepše trenutke uz glavnu kameru od 13 MP, kameru od 2 MP sa senzorom za dubinu i izvanrednu selfi kameru od 8 MP sa širokim vidnim poljem od 74°.

Uređivanje fotografija

Završnim detaljima do savršenstva

Nakon što napravite savršen snimak izbor za daljom obradom je na vama. Svoju kreativnost možete izraziti uz Bokeh režim, emitovanjem videa uživo i naprednim uređivanjem fotografija. Vaše snimke zatim možete sačuvati na eksternoj Mikro SD kartici sa do 400 GB proširivog prostora.

Prepoznavanje lica

Samo za vaše oči

Prednja kamera sa 8 MP vam omogućava da otključate telefon svojim licem. To je pogodnost na koju se možete osloniti, sa algoritmima za dubinsko učenje i detekcijom otvorenih očiju što obezbeđuje rad čak i pri slabom osvetljenju, za samo nekoliko sekundi.

Dizajn

Reliable and refined

Prelepa izrada je još jedna karakteristika koja izdvaja ovaj model. Nokia 4.2 telefon je tanak samo 8,4 mm, pa je uz vrhunsko zakrivljeno 2,5D staklo sa prednje i zadnje strane pogodan za upotrebu jednom rukom. Pregledanje sadržaja je pravo uživanje uz HD+ ekran dijagonale 5,71 inča i odnosom slike 19:9. Zahvaljujući dugotrajnoj bateriji koja se prilagođava vašim potrebama, ovaj telefon ne samo da izgleda dobro već i brzo uči vaše željene postavke.

Nokia 4.2

Pobednik: Good Design® Award 2019

Muzej arhitekture i dizajna Chicago Athenaeum dodelio je telefonu Nokia 4.2 nagradu Good Design Award za 2019. godinu u kategoriji elektronike za njegov dizajn i pristupačnost, a ovaj model korisnicima istovremeno pruža i najaktuelnije inovacije u oblasti pametnih telefona.

Pogledajte Good Design profil
Good Design logo

Softver

Android™ 10 sistem je sada dostupan za preuzimanje

Postavke privatnosti su pojednostavljene, odgovori mogu biti napisani brže i uz sveobuhvatna poboljšanja korišćenje vašeg telefona sada je još jednostavnije – Android 10 dolazi s mnoštvom novih funkcija koje će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj Nokia pametni telefon.

  • Tamna tema
  • Pametan odgovor
Saznajte više o sistemu Android 10

Innovative features

Otključajte svoj telefon i aplikaciju Google Pay™ senzorom za otisak prsta i obezbedite „NFC dodirni i plati“ sistem.

Superior performance

Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 439 sa osam jezgara za nesmetan rad više aplikacija u isto vreme.

Google Assistant

Dobijte pomoć u pokretu ili kod kuće, sa samo jednim dodirom

Google Assistant dugme1 čini vaš život jednostavnijim - postavljajte pitanja, proverite svoj raspored, pa čak i prigušite svetla kad god to želite. Vaš pomoćnik uči više što ga češće koristite. Na ovakav način vaš telefon vam pruža mogućnost da imate više vremena za obavljanje omiljenih aktivnosti.

Studija kompanije Counterpoint

1. mesto na rang-listi poverenja već dve godine zaredom*

“Nokia pametni telefoni su na vrhu rang-liste poverenja zasnovane na softveru, bezbednosnim ažuriranjima i kvalitetu izrade”

Pružanjem mesečnih bezbednosnih ažuriranja u periodu od 3 godine i nadogradnje operativnog sistema Android™ tokom 2 godine, Nokia pametni telefoni ponovo su se našli na vrhu liste poverenja koju je objavila kompanija Counterpoint Research za 2020. godinu A sa testiranjima uređaja koja premašuju industrijski prosek, kada se radi o kvalitetu, takođe smo ispred drugih. Pogledajte studiju da biste saznali više o ovome.

logo-Counterpoint-black-180px
Pročitajte studiju
Nokia smartphones that get years of security updates

Ne propustite. Registrujte se i budite prvi koji će primati novosti i ponude za Nokia telefone.

Google, Android i druge povezane marke i logotipi su zaštitni znaci kompanije Google LLC. Qualcomm i Snapdragon su zaštitni znaci kompanije Qualcomm Incorporated, registrovani u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama. Ponude se mogu razlikovati. aptX je zaštitni znak kompanije Qualcomm Technologies International, Ltd., registrovan u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama. Proverite lokalnu dostupnost. Sve specifikacije, karakteristike i druge informacije o proizvodu podložne su promenama bez prethodne najave. Sve slike služe samo u ilustrativne svrhe.

1Google pomoćnik je dostupan na odabranim tržištima i jezicima. Gde nije dostupan, Google pomoćnik je zamenjen Google pretragom. Proverite dostupnost na veb stranici [https://support.google.com/assistant](https://support.google.com/assistant). 2 Baterija ima ograničen broj ciklusa punjenja i njen kapacitet se vremenom smanjuje. Vremenom će možda biti potrebno da zamenite bateriju. 4Prethodno instalirani sistemski softver i aplikacije koriste značajan deo memorijskog prostora.
* Prema studiji kompanije Counterpoint Research iz 2020.