Facebook Instagram YouTube Twitter 6.3

Nokia 7.2

Skip to main content

Iskoristite što više vaše video zapise, bilo da ih gledate ili snimate.

Enlarge Charcoal Nokia 7.2 from Front and Back
Enlarge Charcoal Nokia 7.2 from Front
Enlarge Charcoal Nokia 7.2 from Back
Enlarge Charcoal Nokia 7.2 from Back
Enlarge Charcoal Nokia 7.2 from Front and Back
Enlarge Charcoal Nokia 7.2 from Front
Enlarge Charcoal Nokia 7.2 from Back
Enlarge Charcoal Nokia 7.2 from Front and Back
BojaCharcoal
Opcije
Obavesti me

Obavesti me kad Nokia 7.2 postane dostupan za kupovinu

Unesite svoju imejl adresu ispod i obavestićemo vas kad ovaj proizvod postane dostupan.

Kupi od , TehnomanijaTehnomanija

Cene se mogu razlikovati kod različitih trgovaca i u zavisnosti od specifikacije proizvoda, poput količine memorije, na primer. Kao partner kompanije Amazon, HMD Global zarađuje od kvalifikujućih kupovina.

Nokia 7.2

Pokrenite svoju kreativnost uz pomoć telefona Nokia 7.2. Snimite neverovatne fotografije, gledajte sve vaše video-zapise u HDR formatu i budite u pokretu, bez punjenja baterije, čak do 2 dana¹. Takođe, sve ovo potpuno nesmetano radi na Android 9 Pie softveru – tako da kada pomislite da je dostigao svoj maksimum, on jednostavno postaje još bolji.

Kompletne specifikacije

Kamere

Sistem trostruke kamere sa glavnom kamerom od 48 MP i ZEISS optikom.

Ekran

Full HD+ ekran dijagonale 6,3" sa PureDisplay konfiguracijom. HDR konverzija u realnom vremenu.

Baterija

Energetski efikasan Qualcomm® Snapdragon™ 660 procesor, sa prilagodljivom baterijom koju pokreće tehnologija veštačke inteligencije.

Dizajn

Višeslojna obloga za glatku metalik završnu obradu. Satensko zadnje staklo koje raspršuje svetlost.

Krenite i stvarajte

Trostruka kamera od 48 MP sa ZEISS optikom

Pokrenite svoju kreativnost uz kameru sa trostrukim senzorom i besprekornom ZEISS optikom.

Ovaj model poseduje izuzetno osetljiv glavni senzor od 48 MP za snimanje i najsitnijih detalja, senzor dubine od 5 MP koji omogućava snimanje realističnih ZEISS portreta, kao i senzor od 8 MP sa ultraširokim objektivom od 118° – tako da možete da snimite još širu sliku.

48 MP sensor

Sitni detalji. Velika slika.

Stvorite zadivljujuće slike u njihovom punom sjaju uz pomoć ZEISS optike i velikog senzora od pola inča sa 48 MP i sa tehnologijom četvorougaonog piksela.

Slike pri slabom osvetljenju

Nijedan detalj nije izostavljen

Noćni režim kombinuje napredno stapanje slike i slaganje ekspozicije sa superosetljivim senzorom i precizno izrađenom optikom.

Rezultat? izvanredne slike živopisnih detalja, čak i pri slabom osvetljenju.

Ultraširoki ugao

Sagledajte kompletnu sliku

Snimite čitav prizor – bez obzira na to koliko je širok – uz pomoć širokougaonog objektiva od 118° i ZEISS optike.

Kamera koja je podjednako dobra prilikom snimanja brze akcije i zadivljujućih pejzaža.

Video

Oživite uspomene

Snimajte zadivljujuće video-zapise u 4K ultra HD video-formatu uz tehniku snimanja okolnog zvuka.

A zahvaljujući unapređenoj funkciji Dual-Sight – koja aktivira i prednju i zadnju kameru – istovremeno možete da podelite oba viđenja priče.

Ekran

HDR video. Uvek.

Uživajte u superoštrom doživljaju gledanja uz PureDisplay koji je dostupan samo na Nokia pametnim telefonima. Svi video-snimci koje gledate, zbog oštrine se – u realnom vremenu – pretvaraju u HDR snimke. Uz to, možete da se zavalite, opustite i uživate u njima sa svetlog Full HD+ ekrana dijagonale 6,3".

Vidite sadržaj u milijardu boja

Potpuno uronite u svoje video-snimke zahvaljujući namenskom procesoru Pixelworks. On poboljšava boje i podiže kvalitet vašeg video-sadržaja na HDR nivo – tako da umesto 17 miliona nijansi boja prikazuje do milijardu nijansi.

Svetao ekran – čak i napolju

Ne možete da vidite svoj ekran na sunčevoj svetlosti? Za uređaj Nokia 7.2 to nije problem. Velika osvetljenost i poboljšanje lokalnog kontrasta obezbeđuju zadivljujući ekran – uvek i svuda.

Dizajn

Sve o estetici

Inspirisan finskim dizajnom, uređaj Nokia 7.2 savršeno objedinjuje zanatsko umeće i kvalitetne materijale. Istinski bezvremen dizajn koji je napravljen ne samo da izgleda dobro, već i da traje.

Okvir

Upola lakši. Dvostruko jači.

Nokia 7.2 uređaj sačinjen je od polimernog kompozitnog okvira vrhunske tehnologije koji obavija čvrsto metalno jezgro, i koji je dvostruko jači od običnog polikarbonata, a upola lakši od aluminijuma. Sve to je obavijeno oko čvrstog metalnog kućišta, a rezultat je lakša, elegantnija i snažnija završna obrada koja je dizajnirana da izdrži sve izazove svakodnevne upotrebe.

Prednje i zadnje Corning® Gorilla® staklo

Snažno staklo. Besprekorna završna obrada.

Uređaj Nokia 7.2 dizajniran je sa blago zakrivljenim 2.5D Corning® Gorilla® staklom sa obe strane, za elegantniju i snažniju završnu obradu koja u vašim rukama deluje glatko poput svile.

Metalik završna obrada

Prijatan i na dodir i na oko

Višeslojna obloga daje telefonu Nokia 7.2 zadivljujuće glatku metalnu završnu obradu u paleti prirodnih nordijskih boja – možete izabrati između ugljene, cijan zelene i boje leda da biste bili dosledni svom stilu.

Staklo koje raspršuje svetlost

Dizajn koji odoleva vremenu

Satensko zadnje staklo koje raspršuje svetlost sa karakterističnim šablonom prelamanja odaje počast vekovnom nasleđu finske izrade stakla – a rezultat je bezvremen, ali upečatljiv dizajn.

Winner

Pobednik: iF DESIGN AWARD 2020

Nokia 7.2 telefon nedavno je osvojio prestižnu nagradu za dizajn pod nazivom iF DESIGN AWARD. Nagradu dodeljuje organizacija iF International Forum Design GmbH iz Hanovera.

Pogledajte iF DESIGN profil

Honoree

Nagrađeni: Nagrade za inovacije na sajmu CES 2020

Nagrađen u kategoriji Mobilnih uređaja i dodatne opreme za svoje inovativne karakteristike, estetski dizajn i inženjerske kvalitete.

Pogledajte CES profil

Android 10

Android™ 10 sistem je sada dostupan za preuzimanje

Postavke privatnosti su pojednostavljene, odgovori mogu biti napisani brže i uz sveobuhvatna poboljšanja korišćenje vašeg telefona sada je još jednostavnije – Android 10 dolazi s mnoštvom novih funkcija koje će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj Nokia pametni telefon.

  • Tamna tema
  • Pametan odgovor

Studija kompanije Counterpoint

1. mesto na rang-listi poverenja već dve godine zaredom*

“Nokia pametni telefoni su na vrhu rang-liste poverenja zasnovane na softveru, bezbednosnim ažuriranjima i kvalitetu izrade”

Pružanjem mesečnih bezbednosnih ažuriranja u periodu od 3 godine i nadogradnje operativnog sistema Android™ tokom 2 godine, Nokia pametni telefoni ponovo su se našli na vrhu liste poverenja koju je objavila kompanija Counterpoint Research za 2020. godinu A sa testiranjima uređaja koja premašuju industrijski prosek, kada se radi o kvalitetu, takođe smo ispred drugih. Pogledajte studiju da biste saznali više o ovome.

logo-Counterpoint-black-180px
Pročitajte studiju
Nokia smartphones that get years of security updates

Google Assistant

Mala pomoć gde god da krenete

Održite korak sa vašim brzim životnim tempom pomoću dugmeta za Google Assistant2. Postavljajte pitanja, pogledajte svoj raspored ili čak prigušite svetla. Vaš Google Assistant uči i prilagođava se pri svakom korišćenju – kako biste mogli da uradite više, dok telefon koristite manje.

Ambijentalni režim

Uradite više pomoću hands-free opcije

Uz pomoć ambijentalnog režima aplikacije Google Assistant, možete pogledati vremensku prognozu, pregledati spisak svojih obaveza ili upravljati muzikom i uređajima pametne kuće, a da pritom uopšte ne dodirnete telefon. Pored toga, pretvorite svoj telefon u digitalni ram za fotografije, i to dok se puni.

Google One

Bolje iskoristite Google uz Google One

Ostvarite tromesečno probno članstvo za 100 GB Google One™ (mesečna vrednost $1,99) kada kupite telefon Nokia 7.23. Kao Google One član imaćete: 100 GB memorije u cloud servisu za Google Drive, Gmail i Google Photos, automatski rezervna kopija telefona, i pristup Google stručnjacima – sve to u jednom porodičnom planu koji možete da delite.
Saznajte više o Google One

Don't miss out. Sign up and be the first to get Nokia phone news and offers.

Google, Android i druge povezane marke i logotipi su zaštitni znaci kompanije Google LLC. aptX je zaštitni znak kompanije Qualcomm Technologies International, Ltd., registrovan u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama. Qualcomm je zaštitni znak kompanije Qualcomm Incorporated, registrovan u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama. USB Type-C™ i USB-C™ zaštitni su znaci organizacije USB Implementers Forum. Ponude se mogu razlikovati. Proverite lokalnu dostupnost. Sve specifikacije, karakteristike i druge informacije o proizvodu podložne su promenama bez prethodne najave. Sve slike služe samo u ilustrativne svrhe.

¹ Baterija koja traje 2 dana testirana je tokom upotrebe u svakodnevnim aktivnostima od strane kompanije HMD Global. Test je podrazumevao aktivno korišćenje uređaja 5 sati dnevno, sa novom baterijom. Korišćenje je podrazumevalo npr. igranje igara, video striming, pozivanje, slanje sms poruka, pretraživanje interneta i korišćenje aplikacija (kao što su društvene mreže, vesti, navigacija i muzika). Test je sproveden sa uobičajenim postavkama uređaja u osvetljenom zatvorenom okruženju. Uređaj je preko noći ostavljen u režimu pripravnosti. Trajanje baterije umnogome zavisi od postavki, načina korišćenja i drugih činilaca.

² Google Assistant je dostupan na odabranim tržištima i jezicima. Tamo gde nije dostupan, Google Assistant je zamenjen Google pretragom. Proverite dostupnost na veb-stranici https://support.google.com/assistant.

³ Primenjuju se uslovi.

⁴ Prethodno instalirani sistemski softver i aplikacije koriste značajan deo memorijskog prostora.

⁵ Baterija ima ograničen broj ciklusa punjenja i njen kapacitet se vremenom smanjuje. Vremenom će možda biti potrebno da zamenite bateriju.

* Prema studiji kompanije Counterpoint Research iz 2020.