Nokia 8.1

‌‌

Nokia 8.1

Očekujte više

Kamera

Predivne selfi fotografije u bilo koje doba dana

Saznajte više

Vrhunski prikaz

Uz prilagodljivi ekran Full-HD+ PureDisplay od 6,18 inča precizne boje i sadržaj ostaju vidljivi – čak i na jakoj sunčevoj svetlosti. Zahvaljujući HDR10 podršci, opsegom boja od 96% i odnosom kontrasta 1:1500 možete da uživate u video zapisima sa jasnijim detaljima i bogatijim bojama. Osim toga, nova funkcija Prilagodljivog osvetljenja koju donosi Android 9 Pie sistem uči vaše željene postavke osvetljenosti ekrana i automatski ih prilagođava.

  • 6,18" Full HD+ ekran
  • PureDisplay

Nokia 8.1

Best mid-ranger of 2018

logo-gsmarena

Dizajn

Sofisticirani dizajn

Hardver

Baterija koja traje

Procesor Qualcomm™ Snapdragon® 710 vrhunskih performansi koji pokreće veštačka inteligencija pruža brzinu koja vam je potrebna, dok nova funkcija prilagodljive baterije, koju donosi operativni sistem Android 9 Pie, obezbeđuje trajanje baterije i do dva dana1

  • Android 9 Pie Prilagodljiva baterija
  • 18 W brzo punjenje

Softver

Android™ 10 sistem je sada dostupan za preuzimanje

Postavke privatnosti su pojednostavljene, odgovori mogu biti napisani brže i uz sveobuhvatna poboljšanja korišćenje vašeg telefona sada je još jednostavnije – Android 10 dolazi s mnoštvom novih funkcija koje će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj Nokia pametni telefon.

  • Tamna tema
  • Pametan odgovor

Android One

Najbolje što nudi Android

Telefoni koji su deo Android One programa ispunjavaju visoke softverske zahteve koje je postavila kompanija Google. Kao Android One uređaj, Nokia 8.1 pruža sve što želite bez nepotrebnih dodataka: moderan interfejs, jednostavan za korišćenje i odabranu grupu unapred instaliranih aplikacija, kao i besplatno, neograničeno, visoko kvalitetno skladište za fotografije uz aplikaciju Google slike2. Redovna bezbednosna ažuriranja i nadogradnje operativnog sistema tokom dve godine znače da će Nokia 8.1 sa sistemom Android One uvek biti bezbedna i da će sadržati poslednje inovacije iz kompanije Google kao što je optimizovanje za Google Assistant-a.

Studija kompanije Counterpoint

Nokia telefoni su na 1. mestu kada je u pitanju ažuriranje softvera i bezbednost

Nokia pametni telefoni dobijaju nadogradnje operativnog sistema tokom 2 godine i bezbednosna mesečna ažuriranja tokom 3 godine. Ispunjenje ovog obećanja omogućilo nam je da budemo najbolje rangirani kada je u pitanju ažuriranje softvera i bezbednost, što nas stavlja ispred drugih brendova pametnih telefona. Pogledajte studiju kompanije Counterpoint i saznajte više.

Karakteristike

Nokia 8.1

Očekujte više od svog telefona. Snimite zadivljujuće slike pomoću dvostruke glavne kamere od 12 MP i 13 MP ili pomoću selfi kamere od 20 MP, sve opremljene ZEISS optikom. A sa baterijom koja traje 2 dana1, vaša nagrađivana Nokia 8.1 biće nepobediva.

Kamere

Kamere

Dvostruke glavne kamere sa ZEISS optikom i kamerom za selfi od 20 MP.

Ekran

Ekran

Full HD+ ekran dijagonale 6,18" sa PureDisplay tehnologijom i podrškom za HDR10.

Baterija

Baterija

Energetski efikasan Qualcomm® Snapdragon™ 710 procesor. Baterija koja traje do 2 dana¹.

Kreativne kontrole

Kreativne kontrole

Portreti sa osvetljenjem nalik studijskom. Dodajte efekte zamućenja sa funkcijom bokeh uživo.

Kompletne specifikacije

Nokia 8.1

Sada dostupno za kupovinu

Snimajte fenomenalne fotografije u izazovnim uslovima osvetljenja sa kamerama koje koriste funkcije veštačke inteligencije i koje su optimizovane za precizno snimanje svetla. Full-HD+ PureDisplay od 6,18 inča omogućava vam da uživate u još boljem iskustvu prikazivanja kako u uslovima slabijeg osvetljenja tako i pri jakoj sunčevoj svetlosti. HDR10 podrška omogućava jasnije detalje i bogatije boje na vašim video zapisima. Čist, bezbedan i ažuriran Android Pie.

49999 RSD

Cene se mogu razlikovati kod različitih trgovaca i u zavisnosti od specifikacije proizvoda, kao što je količina memorije. Kao partner kompanije Amazon, HMD Global zarađuje od kvalifikujućih kupovina.

Google, Android i drugi zaštitni znaci su u vlasništvu kompanije Google LLC. Qualcomm Snapdragon je proizvod kompanije Qualcomm Technologies Inc i/ili njenih podružnica. USB Type-C™ su zaštitni znaci kompanije USB Implementers Forum. Ponude se mogu razlikovati. Proverite lokalnu dostupnost. Sve specifikacije, karakteristike i druge informacije o proizvodu podložne su promenama bez prethodne najave. Sve slike služe samo u ilustrativne svrhe.

1 Baterija koja traje 2 dana testirana je tokom upotrebe u svakodnevnim aktivnostima od strane kompanije HMD Global. Test je podrazumevao aktivno korišćenje uređaja 5 sati dnevno, sa novom baterijom. Korišćenje je podrazumevalo npr. igranje igara, reprodukciju u stvarnom vremenu video zapisa, pozivanje, slanje sms poruka, pretraživanje interneta i korišćenje aplikacija (kao što su društvene mreže, vesti, navigacija i muzika). Test je sproveden sa uobičajenim postavkama uređaja u osvetljenom zatvorenom okruženju. Uređaj je preko noći ostavljen u režimu pripravnosti.

2 Besplatno skladištenje u visokom kvalitetu, zahteva Google nalog i internet vezu.

3Prethodno instalirani sistemski softver i aplikacije koriste značajan deo memorijskog prostora.

4 Baterija ima ograničen broj ciklusa punjenja i njen kapacitet se vremenom smanjuje. Vremenom će možda biti potrebno da zamenite bateriju.

5 Ako je isporučen sa operativnim sistemom Android Oreo / Android 9 Pie, moguća je nadogradnja na Android 10. Imajte na umu da to može dovesti do dodatnog prenosa podataka putem mobilne mreže.