‌‌
Nokia 8 Sirocco

Običan život zaslužuje izvanredan telefon

Pogledajte video
androidone-logo-white.svg
icon-play-circle-60.svg

Osmišljen za stvaran život

Na hladnom severu smo naučili da pravimo stvari na koje možemo da se oslonimo – u stvarnom životu. A u stvarnom životu, gde stvari nisu kao u filmovima, najvažnija stvar kada je pametan telefon u pitanju je da možete da se oslonite na njega.

Nokia8Sirocco_03_design-phone-optimised.png

Dizajn

Osmišljen da odgovara nesvakidašnjim potrebama

Nokia 8 Sirocco je izrađen od jednog komada nerđajućeg čelika koji je satima mašinski obrađivan u čvrst, ali jedinstveno tanak i kompaktan oblik. Elegantno oblikovan da odgovara čak i onim ne baš elegantnim pantalonama.

Full 3D Corning® Gorilla® Glass 5 zakrivljeno zaštitno staklo sa svih strana osim lepog izgleda pruža i čvrstinu kada je to potrebno.

Optika

Sjajne fotografije u svim situacijama

Širokougaona zadnja kamera od 12 MP sa ZEISS optikom i 2x optičkim zumom osigurava kristalno jasne fotografije i onih trenutaka kojih se sećate kroz maglu.

Izaberite režim Pro

Sa novim režimom Pro Camera možete lako da kontrolišete svaku sliku, zasebno i ručno podešavajući balans bele boje, fokusiranje, ISO, brzinu zatvarača i kompenzaciju ekspozicije. Na jednostavan način izvršite složena podešavanja i pogledajte rezultate u realnom vremenu.

nokia_130-icon_camera.svg

Kamera

Kamera od 12 MP sa ZEISS optikom i optičkim zumom

nokia_6_2-icon-display.svg

Ekran

Lep zakrivljeni 2K ekran dijagonale 5,5"

ANDROID ICON.svg

Softver

Najbolje što donosi Android, poslednja inovacija kompanije Google

Audio

Snažan i kvalitetan zvuk

Nokia8Sirocco_ROW_sound_phones.png

Tri ugrađena mikrofona obezbeđuju visoki dinamički opseg sa zvukom od 24 bita i omogućavaju vam da snimate čak do 132 decibela. To znači da će zvuk biti kristalno jasan i bez distorzije čak i kad snimate zaglušujuće koncerte.

Nokia8Sirocco_ROW_sound_phones.png
Nokia8Sirocco_ROW__power-phone.png

Napajanje

Spreman za ono što sledi

Nokia 8 Sirocco ima snagu potrebnu za besprekoran rad sa 6 GB RAM memorije i 128 GB1 internog memorijskog prostora, bez neizvesnosti. Omogućava i bežično punjenje i brzo punjenje do 50% kapaciteta za 30 minuta kako se ne biste dosađivali na uobičajenom jutarnjem putovanju. U stvarnom životu ne sija uvek sunce, tako da smo napravili i vodootporni Nokia 8 Sirocco IP67.

Izuzetno brzo

Potrudili smo se da bi napravili telefon Nokia 8 Sirocco našim najbržim pametnim telefonom koji pokreće operativni sistem Android™. U stvari, to je jedan od najbržih pametnih telefona na mobilnoj platformi Qualcomm® Snapdragon™ 835. To je prava brzina.

Nokia8Sirocco_08_android_phone-optimised.png

Softver

Najbolje što donosi Android, poslednja inovacija kompanije Google

Android One pruža softverski doživljaj Google dizajna na telefonu Nokia 8 Sirocco. Pribavite sve što želite i uklonite sve što ne želite pomoću jednostavnog interfejsa koji se lako koristi i skupa unapred instaliranih aplikacija koje se redovno održavaju, kao i besplatno, neograničeno, visokokvalitetno skladište za fotografije uz aplikaciju Google slike3. Redovna bezbednosna ažuriranja i nadogradnje operativnog sistema tokom dve godine znači da će Nokia 8 Sirocco sa sistemom Android One uvek biti bezbedna i da će sadržati poslednje Google inovacije kao što je optimizovanje za Google pomoćnika.

Kompletna specifikacija

Dizajn

 • Veličina 140,93 x 72,97 x 7,5 mm

 • Boja Crna

Mreža i mogućnost povezivanja

 • Brzina mreže LTE Cat 12 600 Mb/s DL \ Cat13 150 Mb/s (64QAM) UL

 • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO)

 • Ostalo GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+

Performanse

 • Operativni sistem Android Oreo

 • RAM 6 GB LPPDDR 4X

 • CPU Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform, osam jezgara (4 x 2,36 GHz Kryo™ + 4 x 1,9 GHz Kryo™)

Skladište

 • Interna 128 GB1 USF 2.1

 • Cloud Google disk

Audio

 • Zvučnik Jedan zvučnik sa pametnim pojačanjem

 • Mikrofoni 3 x AOP

Ekran

 • Veličina i tip 5,5" QHD pOLED

 • Materijal Staklo Corning® Gorilla® Glass 5, 3D Glass

Kamera

 • Primarne kamere 12 MP širokougaona (1,4um, 2PD, f/1,7, FOV 78,2") + 13 MP teleobjektiv (1,0um, f/2,6, FOV47,3"), dvobojni blic

 • Prednja kamera 5 MP, S.LSI 4E8, 1,4um, blic na displeju

Povezivanje

 • USB Type-C

 • Senzori Senzor za otisak prsta, ALS/PS, G-senzor, E-kompas, žirokop, senzor za Holov efekat, barometar

 • Bluetooth® 5.0, ANT+

Baterija

 • Integrisana baterija od 3260 mAh baterija2

 • Qi bežično punjenje

Ostalo

 • IP67 otporan na vodu i prašinu

Zatvori specifikaciju

Sadržaj pakovanja

Google, Android and Android One are trademarks of Google LLC; Oreo is a trademark of Mondelez International, Inc. group. Qualcomm Snapdragon is a product of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries. All other trademarks are the property of their respective owners. Variations on offering may apply. Check local availability. Images are for illustrative purposes only.

Ponude mogu da se razlikuju, proverite lokalnu dostupnost pojedinih stavki. Sve specifikacije, karakteristike i druge informacije o proizvodu podložne su promenama bez prethodne najave. Slike su korišćene samo u ilustrativne svrhe.

Google, Android i Android One su žigovi kompanije Google LLC; Oreo je žig kompanije Mondelez International, Inc. group. Qualcomm Snapdragon i Kryo su žigovi kompanije Qualcomm Incorporated, registrovani u SAD i drugim zemljama. Qualcomm Snapdragon je proizvod kompanije Qualcomm Technologies, Inc. i/ili njenih podružnica.

1Unapred instalirani sistemski softver i aplikacije koriste značajan deo memorijskog prostora.

2Baterija ima ograničeni broj ciklusa punjenja i njen kapacitet se vremenom smanjuje. Na kraju će možda biti potrebno da zamenite bateriju.

3Aplikacija Google fotografije obezbeđuje besplatno, neograničeno, visokokvalitetno smeštanje fotografija; obavezni su Google nalog i internet veza.