Shopping bag with items Shopping bag loading Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow upward Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter Mastercard Klarna Arrow right
Hoppa till huvudinnehållet

Vi för människor närmare utan att det kostar skjortan

Nokia-mobiler har alltid byggts för att hålla. Det är bra att behålla din enhet längre, men nu tar vi ännu ett steg i rätt riktning. Från arbetet med att minska e-avfall till våra partnerskap med miljöfrågor: vi vidtar praktiska åtgärder för att skydda planeten.

Skapar telefoner som gör skillnad

Det finns två kostnader kopplade till varje ny telefon: pengarna du betalar och de resurser som har förbrukats vid tillverkningen. Vi sparar in på båda dessa kostnader när vi har våra telefoner längre.

Nokia-mobiler tillverkas av kvalitetsmaterial och genomgår produkttester som är ännu grundligare än branschgenomsnittet.¹ Med upp till tre års säkerhetsuppdateringar, Android™ OS-uppdateringar² och tillverkargaranti. Din Nokia-mobil har tillverkats för att hålla längre, inifrån och ut.

Nokia XR20: våra mest hållbara smartphones

Varje del av en mobil i Nokia X-serien har designats för att överträffa förväntningarna och hålla längre. Ju längre den håller, desto bättre är det för planeten.

Läs mer

Varför välja Nokia?

Läs mer

"Om alla i Europa fortsatte att använda sina smartphones under ett ytterligare år skulle vi år 2030 ha sparat lika mycket koldioxid som om vi hade tagit bort en miljon bilar från vägarna.⁴"

Miljöprofiler för Nokia-mobiler

Läs mer

Återvinning

Vi kan hjälpa till att återvinna dina gamla telefoner

Vi sorterar redan plast, metall, bioavfall och kartong. Och det är minst lika viktigt att källsortera elektroniska enheter. Men om du är osäker på hur du bör återvinna din gamla enhet kan vi hjälpa till. Skicka in den till oss så hanterar vi den på rätt sätt och återvinner så mycket av materialet som möjligt. Det kostar inget i porto.

Gör en förfrågan

Låt oss få mobiler att hålla längre

Läs mer

Att minska mängden e-avfall

Den genomsnittliga konsumenten äger redan tre mobilladdare.⁵ För att hjälpa till att minska mängden onödigt avfall tog vi bort vägguttagsladdaren från Nokia X20- och Nokia X10-enheterna. Sedan inkluderade vi ett skyddande, komposterbart mobilskal som är lätt att återvinna när det har använts klart.

"År 2019 stod mobilladdare för 12 000 ton e-avfall bara i EU."

Plantera träd med mobilen

Vi har sått frön till förändring när det kommer till hållbarhet – och inte bara i bildlig mening. Nokia samarbetar med Ecologi för att ge kunderna chansen att få riktiga träd planterade genom varje köp av utvalda smartphones.

Vi planterar tillsammans

Läs mer

"Tillsammans har vi genom detta initiativ planterat fler än 160 000 träd.⁶ Vi vill hålla bollen i rullning med planer på att lansera initiativet i fler regioner."

Bli klimatpositiv med Ecologi

Läs mer

Rapport

Hela berättelsen

Vårt system för hållbarhetshantering lägger fokus på fyra viktiga områden: miljö, arbete och mänskliga rättigheter, efterlevnad samt hållbar upphandling. Läs vår hållbarhetsrapport för mer information om vårt arbete och våra mål inom dessa områden.

Read report

¹ Vi följer en rigorös standard i vår tillverkning, känd för att vara bland de tuffaste i världen. SPR-testet som ursprungligen togs fram av Nokia används som minimum kvalitetsstandard än idag av HMD Global. Detta omfattar fler än 50 tester bara av maskinvarans hållfasthet, t.ex. mätning av styrka, kraftiga fall, slitage, repor och materialutmattning.

² Från enhetens globala lanseringsdatum.

³ Se information om täckning av tillverkarens begränsade garanti.

⁴ Enligt en studie av European Environmental Bureau, "Cool Products don’t cost the Earth", 2019: https://eeb.org/wp-content/uploads/2019/09/Coolproducts-briefing.pdf

⁵ Enligt en studie av European Commission, "Impact Assessment Study on Common Chargers of Portable Devices," 2019: https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2020/02/CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf

⁶ Siffrorna korrekta maj 2022. Källa: https://ecologi.com/nokia-phones?treeId=61a550325658119cb55a64bf