‌‌
Ръководства и наръчници на потребителя

Nokia 7.2

Google Assistant

Google Assistant се предлага само за избрани пазари и езици. Където не се предлага, Google Assistant е заменен от Google Търсене. Проверете къде се предлага на адрес https://support.google.com/assistant. Google Assistant ви помага например да търсите информация онлайн, да превеждате думи и изречения, да записвате бележки и срещи в календара. Можете да използвате Google Assistant дори когато телефонът ви е заключен. Google Assistant обаче ще ви подкани да отключите телефона, преди да осъществи достъп до вашите лични данни.

Използване на клавиша за Google Assistant

За достъп до услугите на Google Assistant използвайте клавиша за Google Assistant отстрани на телефона:

  • Натиснете клавиша веднъж, за да стартирате Google Assistant. Когато натиснете клавиша за пръв път, ще бъдете помолени да влезете в профила си в Google или да създадете нов профил.
  • Натиснете и задръжте клавиша, за да говорите с Google Assistant. Задайте въпроса си и освободете клавиша. Ще видите отговора на Google Assistant на дисплея на телефона.

Ако държавата или региона, в който се намирате, не поддържа Google Assistant, пак можете да използвате клавиша за Google Assistant:

  • Натиснете клавиша веднъж, за да отворите Google Търсене.
  • Натиснете и задръжте клавиша, за да използвате гласово търсене с Google. Задайте въпроса си и освободете клавиша. Ще видите отговора на Google на дисплея на телефона.

Изключване на клавиша за Google Assistant

За да изключите Google Assistant, докоснете Настройки > Google > Търсене, Assistant и Voice > Google Assistant. Най-отгоре на екрана докоснете Assistant, изберете устройството си и изключете Google Assistant.

Полезен ли беше този отговор?

Change language

Choose location
Choose language

Свържете се с екипа по поддръжка

Видео уроци