Käyttöoppaat

Nokia 5.1

Kirjoita tekstiä

Opi kirjoittamaan tekstiä nopeasti ja tehokkaasti puhelimen näppäimistöllä.

Käytä näyttönäppäimistöä

Näyttönäppäimistöllä kirjoittaminen on helppoa. Voit pitää puhelinta pysty- tai vaakasuunnassa näppäimistöä käyttäessäsi. Näppäimistöasettelu voi vaihdella eri sovelluksissa ja eri kielillä.

Avaa näyttönäppäimistö napauttamalla tekstiruutua.

Vaihda isoista pieniin kirjaimiin ja päinvastoin

Napauta vaihtonäppäintä. Voit ottaa isojen kirjainten lukituksen käyttöön kaksoisnapauttamalla näppäintä. Palaa normaalitilaan napauttamalla vaihtonäppäintä uudelleen.

Kirjoita numero tai erikoismerkki

Napauta numero- ja symbolinäppäintä. Jotkin erikoismerkkinäppäimet tuovat näkyviin muita symboleja. Tuo muut symbolit näkyviin napauttamalla symbolia tai erikoismerkkiä ja pitämällä sitä painettuna.

Lisää hymiöitä

Napauta hymiönäppäintä ja valitse hymiö.

Kopioi tai liitä tekstiä

Napauta sanaa ja pidä sitä painettuna, merkitse kopioitava osio vetämällä sanan molemmissa päissä olevia osoittimia ja napauta kohtaa KOPIOI. Voit liittää tekstin napauttamalla kohtaa, johon haluat tekstin siirtää, ja valitsemalla LIITÄ.

Lisää merkkiin aksenttimerkki

Pidä merkkiä painettuna ja napauta aksenttimerkkiä tai aksentoitua merkkiä, jos näppäimistösi tukee niitä.

Poista merkki

Napauta askelpalautinta.

Siirrä kohdistinta

Muokkaa juuri kirjoittamaasi sanaa napauttamalla sanaa ja vetämällä kohdistin haluamaasi kohtaan.

Käytä näppäimistön sanaehdotuksia

Puhelin ehdottaa sanoja kirjoittaessasi, jotta kirjoittaminen olisi mahdollisimman nopeaa ja tarkkaa. Sanaehdotukset eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla kielillä.

Kun alat kirjoittaa sanaa, puhelin ehdottaa mahdollisia vaihtoehtoja. Kun haluamasi sana näkyy ehdotuspalkissa, valitse se. Jos haluat nähdä lisää ehdotuksia, napauta sanaehdotusta ja pidä sitä painettuna.

thumb_up_alt

Vihje: Jos ehdotettu sana on lihavoitu, puhelin korvaa kirjoittamasi sanan sillä automaattisesti. Jos sana on väärä, kosketa sitä pitkään, niin saat näkyviin muita ehdotuksia.

Jos et halua näppäimistön ehdottavan sanoja kirjoitettaessa, poista tekstin korjaukset käytöstä. Napauta Asetukset > Järjestelmä > Kielet ja syöttö > Virtuaalinen näppäimistö. Valitse näppäimistö, jota yleensä käytät. Napauta Tekstin korjaus ja poista käytöstä korjaustavat, joita et halua käyttää.

Korjaa sana

Jos huomaat tehneesi kirjoitusvirheen, napauta kyseistä sanaa, niin näet ehdotuksia sen korjaamiseksi.

Ota oikeinkirjoituksen tarkistus pois käytöstä

Napauta Asetukset > Järjestelmä > Kielet ja syöttö > Lisäasetukset > Oikeinkirjoituksen tarkistus ja vaihda asetuksen Oikeinkirjoituksen tarkistus arvoksi Ei käytössä.

Oliko tästä apua?

Vaihda kieli

Valitse sijainti
Valitse kieli

Ota yhteyttä tukeen

Ohjevideot