Shopping bag with items Shopping bag loading Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow upward HMD Global Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter Mastercard KlarnaGoogle Pay Arrow right
Siirry pääsisältöön
Saat 10 prosentin alennuksen seuraavasta tilauksestasi*, kun rekisteröidyt ja tilaat uutisia tuotteista ja alennuksista. Rekisteröidy nyt

Ole yhteydessä ihmisiin ympäristö­ystävällisemmin

Nokia-puhelimet on tehty kestämään. Ympäristö kiittää kun yksilö käyttää laitteitaan pidempään, mutta me olemme valmiita menemään vieläkin pidemmälle. Ryhdymme todellisiin toimiin planeettamme suojelemiseksi pyrkimällä vähentämään elektroniikkajätettä ja tekemällä yhteistyötä ympäristöjärjestöjen kanssa.

Puhelin, joilla on merkitys

Jokaisella uudella puhelimella on kaksi hintaa – se, jonka laitteesta maksat, sekä sen valmistamiseen käytetyt luonnonvarat. Käyttämällä puhelinta pidempään säästät molemmissa kustannuksissa.

Nokia-puhelimet valmistetaan kestävistä materiaaleista ja niille tehdään alan keskiarvoa tiukempi tuotetestaus.¹ Jopa 3 vuoden tietoturvapäivitykset, Android™ OS -päivitykset² ja valmistajan takuu³ tarkoittavat, että puhelimesi on kestävä sekä sisältä että ulkoa.

Nokia XR20 : ekologisimmat älypuhelimemme

Nokian X-sarjan puhelinten jokainen osa-alue on suunniteltu erinomaiseksi ja tehty kestämään. Mitä kauemmin käytät puhelinta, sitä parempi se on ympäristölle.

Lisätietoja

Miksi valita Nokia?

Lisätietoja

"Jos kaikki eurooppalaiset käyttäisivät älypuhelimiaan vuoden pidempään, säästäisimme vuoteen 2030 mennessä yhtä paljon hiilidioksidia kuin poistamalla miljoona autoa liikenteestä.⁴"

Nokia-puhelinten ympäristöprofiilit

Lisätietoja

Vaihto

Säästä rahaa ja luonnonvaroja vaihtamalla

Kun on uuden puhelimen aika, vanhaa ei tarvitse heittää pois. Vaihda se sen sijaan uuteen – oli tuotemerkki mikä hyvänsä – ja saat alennuksen uudesta puhelimestasi. Näin autat vähentämään elektroniikkajätettä, sillä laite ei joudu suoraan kaatopaikalle.

Aloita

Kierrätys

Autamme sinua kierrättämään vanhat puhelimesi

Lajittelemme jo muovit metalleista ja biojätteet pahvista – elektroniikkalaitteet ovat aivan yhtä tärkeitä. Mutta jos et ole varma, kuinka voit kierrättää vanhan laitteesi, me voimme auttaa. Lähetä se meille, niin hävitämme sen turvallisesti ja kierrätämme sen materiaalista mahdollisimman paljon. Eikä sinun tarvitse maksaa postimaksuja.

Tee pyyntö

Tehdään puhelimista kestävämpiä

Lisätietoja

Elektroniikkajätteen vähentäminen

Keskivertokuluttaja omistaa jo kolme matkapuhelinlaturia.⁵ Vähentääksemme jätteen määrää poistimme seinälaturin Nokia X20- ja Nokia X10 -puhelinten myyntipakkauksista. Lisäsimme pakkaukseen sen sijaan kompostoitavan suojakotelon, joka on ympäristöystävällinen käyttöikänsä loppuun saakka.

"Vuonna 2019 puhelinten latureista muodostui noin 12 000 tonnia elektroniikkajätettä pelkästään EU:n alueella."

Istuta puita ostamalla puhelin

Olemme kylväneet muutoksen siemenet kestävän kehityksen suhteen – emmekä vain kuvaannollisessa mielessä. Nokia-puhelimet tekee yhteistyötä Ecologin kanssa, mikä antaa asiakkaille mahdollisuuden istuttaa oikeita puita jokaisen kampanjaan kuuluvan älypuhelimen oston yhteydessä.

Istutetaan puita yhdessä

Lisätietoja

"Tämän aloitteen myötä olemme yhdessä istuttaneet yli 160 000 puuta⁶ ja pyrimme jatkamaan hyvää työtä laajentamalla aloitetta uusille alueille."

Ecologi auttaa sinua auttamaan ympäristöä

Lisätietoja

Raportti

Lue koko tarina

Kestävän kehityksen hallintajärjestelmämme keskittyy neljään avainalueeseen: ympäristö, työ ja ihmisoikeudet, vaatimustenmukaisuus ja kestävät hankinnat. Lue kestävän kehityksen raporttimme saadaksesi lisätietoja saavutuksistamme ja tavoitteistamme näillä osa-alueilla.

Read report

¹ Valmistusprosessimme tiukat vaatimukset tunnetaan yksinä maailman kovimmista. Alun perin Nokian kehittämiä SPR-testejä käytetään vielä tänäkin päivänä HMD Globalin laadun vähimmäisvaatimuksena. Testaus sisältää yli 50 laitteiston kestävyyttä mittaavaa testiä, kuten voimamittauksia sekä perusteellisia pudotus-, kuluma-, naarmu- ja rasitustestejä.

² Laitteen maailmanlaajuisesta julkaisupäivästä alkaen.

³ Katso valmistajan rajoitetun takuun kattavuus.

⁴ Lähde: European Environmental Bureau'n tutkimus "Cool Products don’t cost the Earth", 2019: https://eeb.org/wp-content/uploads/2019/09/Coolproducts-briefing.pdf

⁵ Lähde: Euroopan komission tutkimus "Impact Assessment Study on Common Chargers of Portable Devices", 2019: https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2020/02/CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf

⁶ Luku pätee toukokuusta 2022 lähtien. Lähde: https://ecologi.com/nokia-phones?treeId=61a550325658119cb55a64bf