Houd uw telefoon up-to-dateToetsen en onderdelenDe simkaart en geheugenkaart plaatsenUw telefoon opladenUw telefoon inschakelen en instellenInstellingen voor dubbele simkaartenUw telefoon vergrendelen of ontgrendelenHet aanraakscherm gebruiken
Basisprincipes
Contact maken met uw familie en vrienden
Camera
Internet en verbindingen
Uw dag indelen
Kaarten
Apps, updates en back-ups
Uw telefoon beveiligen
Product- en veiligheidsinformatie

Toegangscodes

Ontdek waar de verschillende codes op uw telefoon voor zijn.

Pin- of pin2-code

Pin- of pin2-codes hebben 4-8 cijfers.

Met deze codes wordt uw simkaart beveiligd tegen onbevoegd gebruik. Voor bepaalde functies is ook een pincode vereist. U kunt uw telefoon zo instellen, dat naar de pincode wordt gevraagd wanneer u deze inschakelt.

Als u de codes vergeet of deze niet bij uw kaart zijn geleverd, neemt u contact op met uw netwerkserviceprovider.

Als u de code drie keer achter elkaar verkeerd invoert, moet u de code deblokkeren met de puk- of puk2-code.

Puk- of puk2-codes

Puk- of puk2-codes zijn nodig om een pin- of pin2-code te deblokkeren.

Neem contact op met uw netwerkserviceprovider als de codes niet bij uw simkaart zijn geleverd.

Vergrendelingscode

De vergrendelingscode wordt ook wel beveiligingscode of wachtwoord genoemd.

De vergrendelingscode helpt u om uw telefoon tegen ongeautoriseerd gebruik te beveiligen. U kunt uw telefoon zo instellen dat wordt gevraagd naar de vergrendelingscode die u opgeeft. Houd de code geheim en bewaar deze op een veilige plaats (niet bij de telefoon).

Als u de code bent vergeten en de telefoon is vergrendeld, is extra service nodig. Het is mogelijk dat extra kosten in rekening worden gebracht en dat alle persoonlijke gegevens op uw telefoon worden verwijderd. Neem voor meer informatie contact op met het dichtstbijzijnde geautoriseerde servicepunt voor uw telefoon of met de leverancier van uw telefoon.

IMEI-code

De IMEI-code wordt gebruikt voor het identificeren van telefoons in het netwerk. U moet het nummer mogelijk ook aan uw geautoriseerde servicepunt of aan de leverancier van uw telefoon geven.

Als u uw IMEI-nummer wilt weergeven, kiest u *#06#.

De IMEI-code van uw telefoon staat ook op uw telefoon of op de simkaarthouder, afhankelijk van het model van uw telefoon. Als uw telefoon een verwijderbare achterklep heeft, vindt u de IMEI-code onder de klep.

De IMEI-code wordt ook weergegeven op de oorspronkelijke verpakking van uw telefoon.

Uw telefoon vinden of vergrendelen

U kunt bij verlies van uw telefoon deze op afstand vinden, vergrendelen of wissen als u bent aangemeld bij een Google-account. Op telefoons die zijn gekoppeld aan een Google-account, is de optie Vind mijn apparaat standaard ingeschakeld.

Om de functie Vind mijn apparaat te kunnen gebruiken, moet uw verloren telefoon:

• ingeschakeld zijn
  • aangemeld zijn bij een Google-account
  • verbonden zijn met mobiel internet of met Wifi
  • zichtbaar zijn op Google Play
  • Locatie zijn ingeschakeld
  • Vind mijn apparaat zijn ingeschakeld

Wanneer Vind mijn apparaat verbinding maakt met uw telefoon, ziet u de locatie van uw telefoon en wordt er een melding verstuurd naar de telefoon.

1. Open android.com/find op een computer, tablet of telefoon die verbonden is met internet en meld u aan bij uw Google-account.
  2. Als u meer dan een telefoon hebt, klikt u op de verloren telefoon bovenaan het scherm.
  3. Kijk op de kaart waar de telefoon zich bevindt. De locatie is bij benadering en niet precies zijn.

Als uw apparaat niet kan worden gevonden, toont Vind mijn apparaat de laatst bekende locatie van uw telefoon, indien beschikbaar. Als u uw telefoon wilt vergrendelen of wissen, volgt u de instructies op de website.