Houd uw telefoon up-to-dateToetsen en onderdelenDe simkaart en geheugenkaart plaatsenUw telefoon opladenUw telefoon inschakelen en instellenInstellingen voor dubbele simkaartenUw telefoon vergrendelen of ontgrendelenHet aanraakscherm gebruiken
Basisprincipes
Contact maken met uw familie en vrienden
Camera
Internet en verbindingen
Uw dag indelen
Kaarten
Apps, updates en back-ups
Uw telefoon beveiligen
Product- en veiligheidsinformatie

Bluetooth®

U kunt een draadloze verbinding maken met andere compatibele apparaten, zoals telefoons, computers, headsets en carkits. U kunt ook uw foto's naar compatibele telefoons of uw computer verzenden.

Verbinden met een Bluetooth-apparaat

U kunt uw telefoon verbinden met een groot aantal handige Bluetooth-apparaten. Met een draadloze headset (apart verkrijgbaar) kunt u bijvoorbeeld handsfree via de telefoon spreken. U kunt tijdens een oproep doorgaan met wat u aan het doen was, bijvoorbeeld werken op uw computer. Een telefoon verbinden met een Bluetooth-apparaat noemen we koppelen.

1. Tik op Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth.
  2. Stel Bluetooth in op Aan.
  3. Zorg ervoor dat het andere apparaat is ingeschakeld. U moet mogelijk het koppelingsproces vanaf het andere apparaat starten. Raadpleeg voor details de gebruikershandleiding van het andere apparaat.
  4. Als u uw telefoon en het apparaat wilt koppelen, tikt u in de lijst met ontdekte Bluetooth-apparaten op het apparaat.
  5. Mogelijk moet u een code invoeren. Raadpleeg voor details de gebruikershandleiding van het andere apparaat.

Omdat de draadloze Bluetooth-technologie op radiogolven is gebaseerd, hoeven Bluetooth-apparaten zich niet in het zicht te bevinden. De afstand tussen Bluetooth-apparaten mag echter niet meer dan 10 meter zijn. De verbinding kan hierbij wel hinder ondervinden van obstakels, zoals muren of andere elektronische apparaten.

Gekoppelde apparaten kunnen verbinding maken met uw telefoon wanneer Bluetooth is ingeschakeld. Andere apparaten kunnen uw telefoon alleen detecteren als de weergave met Bluetooth-instellingen is geopend.

Maak geen koppelingen met een onbekend apparaat en accepteer hiervan ook geen verbindingsverzoeken. Op die manier kunt u uw telefoon beschermen tegen schadelijke inhoud.

Uw inhoud delen via Bluetooth

Wanneer u foto's of andere content met vrienden wilt delen, kunt u Bluetooth gebruiken om deze naar hun telefoons te verzenden.

U kunt meer dan één Bluetooth-verbinding tegelijkertijd gebruiken. Zo kunt u terwijl u een Bluetooth-headset gebruikt ook nog iets naar een andere telefoon verzenden.

1. Tik op Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth.
  2. Zorg ervoor dat Bluetooth op beide telefoons is ingeschakeld en dat de telefoons elkaar kunnen zien.
  3. Ga naar de inhoud die u wilt verzenden en tik op share > Bluetooth.
  4. Tik in de lijst met gevonden Bluetooth-apparaten op de telefoon waarnaar u iets wilt verzenden.
  5. Als er voor de andere telefoon een code nodig is, voert u deze in of accepteert u deze en tikt u op Koppelen.

De code wordt alleen gebruikt als u de eerste keer ergens een verbinding mee maakt.

Een koppeling verwijderen

Als u het apparaat dat is gekoppeld aan uw telefoon niet langer hebt, kunt u de koppeling verwijderen.

1. Tik op Instellingen > Verbonden apparaten > EERDER VERBONDEN APPARATEN.
  2. Tik op settings naast de naam van een apparaat.
  3. Tik op VERGETEN.