Houd uw telefoon up-to-dateToetsen en onderdelenDe simkaart en geheugenkaart plaatsenUw telefoon opladenUw telefoon inschakelen en instellenInstellingen voor dubbele simkaartenUw telefoon vergrendelen of ontgrendelenHet aanraakscherm gebruiken
Basisprincipes
Contact maken met uw familie en vrienden
Camera
Internet en verbindingen
Uw dag indelen
Kaarten
Apps, updates en back-ups
Uw telefoon beveiligen
Product- en veiligheidsinformatie

Het aanraakscherm gebruiken

Belangrijk: Voorkom krassen op het aanraakscherm. Gebruik nooit een pen, potlood of ander scherp voorwerp op het aanraakscherm.

Tikken en vasthouden om een item te slepen

Plaats uw vinger een paar seconden op het item en schuif uw vinger over het scherm.

Vegen

Plaats uw vinger op het scherm en schuif uw vinger in de gewenste richting.

Door een lange lijst of een menu bladeren

Schuif snel met uw vinger al vegend omhoog of omlaag over het scherm en til uw vinger op. Tik op het scherm om het bladeren te stoppen.

In- of uitzoomen

Plaats twee vingers op een item, bijvoorbeeld een kaart, foto of webpagina, en schuif uw vingers uit elkaar of naar elkaar toe.

De schermoriëntatie vergrendelen

Het scherm draait automatisch als u de telefoon 90 graden draait.

Als u het scherm in de modus Portret wilt vergrendelen, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tikt u op Automatische rotatie.

De navigatietoetsen gebruiken

• Veeg de toets Startpagina omhoog en veeg nogmaals omhoog om alle apps weer te geven.
  • Tik op de toets Startpagina om naar het startscherm te gaan. De app waarin u zich bevond, blijft op de achtergrond geopend.
  • Veeg de toets Startpagina omhoog om al uw geopende apps te zien.
  • Veeg naar rechts als u naar een andere geopende app wilt.
  • Veeg de app naar boven als u deze wilt sluiten.
  • Veeg door alle apps en tik op ALLES WISSEN als u alle geopende apps wilt sluiten.
  • Tik op de toets Vorige keyboard_arrow_left als u naar het vorige venster terug wilt gaan. Uw telefoon onthoudt alle apps en websites die u hebt bezocht sinds de laatste keer dat uw scherm werd vergrendeld.

Uw telefoonscherm

Gebruikt u uw telefoon om video's en foto's te bekijken, online boeken te lezen of games te spelen? Als u het scherm beter wilt kunnen zien, schakelt u de dynamische modus in om de kleur, het contrast en de helderheid automatisch aan te passen aan uw gebruik.

Tik op Instellingen > Weergave > Geavanceerd > PureDisplay en schakel Dynamische modi in.

Als u wilt selecteren welke apps de dynamische modus gebruiken, tikt u op Instellingen > Weergave > Geavanceerd > PureDisplay > Dynamische modi. Selecteer de modus, bijvoorbeeld Foto, en schakel de apps in de lijst in.

Als u de kwaliteit van de kleuren op uw scherm wilt verbeteren als er weinig licht is, schakelt u Automatische witbalans in.

Als u meer details op uw scherm wilt zien, schakelt u SDR naar HDR (Standard Dynamic Range naar High Dynamic Range) in. Hiermee zet u al uw SDR-video-inhoud om naar HDR-kwaliteit in realtime.