Shopping bag with items Shopping bag loading Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow left Arrow upward Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter Mastercard KlarnaGoogle Pay

repair-or-replacement

Overslaan en naar inhoud gaan
Ontvang 10% korting op je volgende bestelling* als je je aanmeldt voor nieuws over producten en kortingen. Nu aanmelden
Start support

Ondersteuningsthema's

ApparaatOnline winkelen Onderhoud en reparaties
Controleer of je garantie geldig is

Reparatie of vervanging

We weten dat het versturen van je product voor reparatie of vervanging vervelend kan zijn. We hebben enkele algemene vragen beantwoord om je gerust te stellen.

De meeste oplossingen vind je in ons hulpcentrum, maar als je product moet worden gerepareerd, doen we ons best om het binnen enkele dagen weer bij je terug te bezorgen.

Als je toestel moet worden gerepareerd, kun je een reparatieverzoek indienen.

Waar kan ik de online reparatieservice terugvinden?

Onze online reparatieservice wordt aangeboden binnen de Europese Unie, de VS, India, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Indonesië.

Welke producten worden ondersteund?

Alle Nokia smartphones en enkele (smart) featurephones worden via deze service gerepareerd.

Zijn er kosten verbonden aan het ter reparatie opsturen van mijn product?

Als je product onder de garantie valt, zijn er geen verzendkosten als je het opstuurt. Verzendkosten kunnen wel in rekening worden gebracht als je product buiten de garantietermijn valt.

Hoe lang duurt het voordat mijn product gerepareerd wordt?

Hoewel de reparatietijd per land varieert, doen we ons best om gerepareerde producten binnen 10 dagen na ontvangst te retourneren.

Mijn telefoon valt niet meer onder garantie. Kan ik hem dan toch ter reparatie opsturen?

Ja, als je telefoon niet meer onder de beperkte garantie van fabrikanten valt, zullen we je tijdens het boekingsproces een offerte sturen (voor India, Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Indonesië zijn offertes pas beschikbaar nadat de telefoon is ontvangen en onderzocht).

Hoe betaal ik voor een reparatie die buiten de garantie valt?

Betalingen verlopen momenteel via creditcard en gebeuren tijdens het inboeken. Zo zijn de reparatiekosten transparant.

Voor India, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Indonesië, ontvang je de offerte nadat het product is ontvangen en onderzocht. Je wordt daarnaast gevraagd via de betaalsystemen van onze erkende Care-partners te betalen.

Wat gebeurt er als je mijn product niet kunt repareren?

Als je product nog onder de garantie valt, dan vervangen we het door hetzelfde of een soortgelijk product. Als je product buiten de garantie valt, dan sturen we het naar je terug en vergoeden wij de gemaakte reparatiekosten, exclusief de kosten voor logistiek en diagnostiek.

Hoe volg ik de status van mijn reparatie?

Je kunt de status volgen via de online reparatietool of via het trackingportal van onze erkende Care-partner (op je pc of mobiele telefoon) door je ordernummer en e-mailadres in te voeren.

Waar wordt mijn product gerepareerd?

Reparaties worden uitgevoerd in onze geautoriseerde reparatiecentra in verschillende regio's zodat we de beste reparatiekwaliteit kunnen bieden.

Kan een fout op mijn telefoon worden gerepareerd zonder het display te verwijderen?

Met uitzondering van een softwarefout, moeten de meeste reparaties van je telefoon worden verholpen door het scherm te verwijderen. Gebroken of beschadigde displays moeten worden vervangen om je product weer in elkaar te kunnen zetten. In dat geval ontvang je een offerte voor de vervanging van het scherm voordat de reparatie wordt uitgevoerd.

Hoe moet ik mijn product voorbereiden op verzending naar jullie reparatiecentrum?

Als je je product hebt aangemeld, ontvang je een e-mailbevestiging met instructies voor hoe je jouw product kunt voorbereiden op een veilig vervoer. Het is belangrijk dat je deze instructies goed volgt en dat je de aangeleverde AWB (verzendpapieren) afdrukt en op de verpakking plakt.

Voor Indonesië moet je contact opnemen met de erkende Care-partner om instructies te krijgen voor de verzending van je product naar het reparatiecentrum.

Met wie kan ik contact opnemen voor hulp bij de opvolging van mijn product dat wordt gerepareerd?

Je kunt de status van je reparatie online volgen. Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met de klantenservice.

Was deze informatie nuttig?