Răspunsul comunității utilizatorilor Nokia la problema COVID-9

‌‌

Răspunsul nostru la COVID-19

Stai acasă și rămâi conectat.

Ca răspuns la răspândirea COVID-19, toți cei de la HMD Global, sediul Nokia, suntem solidari pentru a ajuta comunitățile din întreaga lume. Florian Seiche, directorul general al HMD Global, explică cum se face acest lucru.

Un mesaj de la directorul nostru general

Stai acasă și rămâi conectat.

Rolul nostru este de a ține lumea conectată. Așadar, într-o perioadă în care trebuie să stăm toți departe unul de celălalt, considerăm că este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că persoanele care sunt cele mai vulnerabile la amenințarea COVID-19 nu trebuie să se confrunte și cu amenințarea deconectării și singurătății.

Noi, cei de la HMD Global, sediul telefoanelor Nokia, am luat decizia de a dona telefoane Nokia celor care trebuie să fie cel mai mult conectați – angajați din sistemul sanitar, pacienți COVID-19, persoane din grupuri de risc cu probleme de sănătate existente și vârstnici.

Fiind un start-up global, ne mândrim că lucrăm cu oameni plini de compasiune și ingeniozitate din întreaga lume. Astăzi, solicităm angajaților noștri din țările cele mai afectate să ia legătura cu comunitățile lor locale și să evidențieze ONG-urile care cred că ar beneficia cel mai mult de pe urma unei donații de telefoane mobile.

Suntem cu toții în această situație și nimeni nu trebuie să aibă senzația că trece singur prin această situație.

Florian Seiche

Directorul general al HMD Global, sediul Nokia

(