Skip to main content

Tietosuoja

YKSITYISYYDENSUOJASI ON MEILLE TÄRKEÄ

Voimassa toukokuusta 2018 lähtien

Nokia Oyj, mukaan lukien sen konserniyhtiöt (jäljempänä ”Nokia”), on sitoutunut toiminnassaan noudattamaan soveltuvia tietosuojalakeja. Tämä tietosuojalausunto (“Lausunto”) kuvaa henkilötietojen käsittelyä koskevat käytäntömme. ”Henkilötieto” tarkoittaa tietoa, joka on yhdistettävissä tiettyyn luonnolliseen henkilöön. Tätä Lausuntoa sovelletaan, kun Nokia on rekisterinpitäjä tai kun viittaamme tämän Lausunnon soveltumiseen tuotteen tai palvelun yhteydessä.

Henkilötietojen käsittelyn ensisijaisena perusteena on asiakassuhde tai muu asiallinen yhteys taikka rekisteröidyn suostumus. Annamme tietosuojaan liittyviä lisätietoja yksittäisten palveluidemme yhteydessä. Mikäli tällaisten lisätietojen ja tässä Lausunnossa mainitun välillä ilmenee ristiriitaisuutta, on annettu lisätieto ensisijainen.

Laitteeseesi asennetut ohjelmistot voivat käsitellä henkilötietojasi. Tuotteemme ja palvelumme voivat sisältää linkkejä muiden yhtiöiden sivustoille tai palveluihin, joilla on omat tietosuojakäytäntönsä. Suosittelemme, että tutustut tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin. Nokia ei vastaa tällaisten kolmansien osapuolien tietosuojakäytännöistä.

Tämä lausunto ei koske Nokian tuotemerkkilisensoituja tuotteita eikä palveluja (kuten Nokia-tuotemerkillä myytävät puhelimet ja taulutietokoneet). Tarkista asianomaisen lisenssinhaltijan omat tietosuojakäytännöt, joita sovelletaan kyseisiin tuotteisiin ja palveluihin.

Sinun ei ole pakko luovuttaa henkilötietojasi Nokialle. Jos päätät, että et luovuta henkilötietojasi Nokialle, Nokia ei välttämättä pysty tarjoamaan sinulle tuotteita tai palveluita, näiden täyttä toiminnallisuutta tai vastaamaan kyselyihisi.

Mitä tietoa keräämme?

Henkilötietojasi kerätään rekisteröityessäsi Nokian tuotteiden tai palveluiden käyttäjäksi, niiden myynnin ja käytön yhteydessä, myyntikampanjoiden tai tutkimusten yhteydessä sekä muutoin asioidessasi kanssamme. Nokia kerää muun muassa seuraaviin ryhmiin kuuluvia henkilötietoja:

  • Tuotteiden palveluiden käyttöönotto
    Ottaessasi tuotteemme tai palvelumme käyttöön, laitteeltasi saatetaan lähettää sähköinen aktivointiviesti Nokialle. Aktivointiviesti sisältää tyypillisesti tiedon tuote- ja palvelutyypistä, sekä yksilöivän laite- ja palvelutunnisteen sekä verkkotunnisteet.  
  • Tuotteidemme ja palveluidemme käyttö
    Palvelimemme keräävät automaattisesti tietoja käyttäessäsi palveluitamme, esimerkiksi IP-osoitteen, selailun ajankohdan, miltä sivuilta olet tulossa, millä sivuilla vierailet, mitä linkkejä käytät ja mitä mainoksia tai muita sisältöjä olet katsonut, selaimesi tai sovelluksen tyypin ja muut vastaavat tiedot. Katso myös evästekäytäntömme.
    Sovelluksemme voivat ajoittain ottaa yhteyden palvelimiimme esimerkiksi tarkistaakseen saatavilla olevat päivitykset tai lähettääkseen tietoja palvelun käyttöön liittyen. Voimme kerätä yksityiskohtaisia tuotteidemme ja palveluidemme käyttöön liittyviä tietoja vapaaehtoisten kehitysohjelmiemme yhteydessä. 
  • Tiedot, jotka annat meille
    Saatamme kysyä nimesi, sähköpostiosoitteesi, osoitteesi, käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, suostumuksiasi ja mieltymyksiäsi koskevia tietoja, palautettasi, laitteisiisi liittyviä tietoja, ikäsi, sukupuolesi, postinumerosi, tilitietojasi, luottokorttitietojasi sekä tietoja suostumuksistasi ja kieli- tai muista vastaavista valinnoistasi. Voimme myös hankkia henkilötietoja suoramarkkinointiyrityksiltä ja muista vastaavista julkisista lähteistä.
  • Asiakkuuteen liittyvät tiedot
    Käsittelemme asiakkuuteesi liittyviä tietoja, kuten tiedot ostoistasi, latauksistasi, meille toimittamistasi sisällöistä, sopimuksistamme, pyynnöistäsi, tuotteiden ja palveluiden toimitustiedot, maksu- ja muita taloudellisia tietoja ja Nokian ja sinun välistä kanssakäymistä kuvaavia tietoja. Voimme nauhoittaa asiakaspalvelupuheluja.
  • Paikkatiedot
    Nokian paikkatietoihin perustuvat palvelut ja ominaisuudet hyödyntävät satelliitti- sekä sekä Wi-Fi, IP-osoite tai muuta verkkoperusteista paikkatietoa. Avustettujen paikannusmenetelmien, esimerkiksi Avustetun GPS:n käyttö voi sisältää paikkatietojesi ja yksilöivien laite- ja operaattorikohtaisten tunnisteiden vaihtamista paikannuspalvelimen kanssa. Nokia ei käytä näitä tietoja yksilöidäkseen sinut henkilökohtaisesti.

Miksi käsittelemme henkilötietoja?

Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin. Yksi tai useampi tarkoitus voi päteä samanaikaisesti.

  • Tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen
    Henkilötietojasi voidaan käyttää pyyntöihisi ja kysymyksiisi vastaamiseen, tekemiesi tilausten hallinnointiin sekä sopimusten täytäntöönpanoon ja muiden vastaavien velvoitteiden täyttämiseen. Henkilötietojasi voidaan käyttää myös tuotteiden ja palveluiden toteuttamiseen, käyttäjien tunnistamiseen tuotteen tai palvelun toimittamistarkoituksessa ja tietoturvasta huolehtimiseen sekä tuotteiden ja palveluiden väärinkäytösten ehkäisyyn ja tutkintaan.
  • Tilit
    Jotkut palvelumme edellyttävät käyttäjätiliä voidaksemme varmistua oikeiden tietojen näyttämisestä oikealle henkilölle. 
  • Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen ja hallinta
    Henkilötietojasi voidaan käyttää Nokian tuotteiden, palveluiden sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen ja hallintaan. Voimme yhdistää eri tuotteiden ja palveluiden yhteydessä kerättyjä tietoja siltä osin, kuin tiedot on kerätty samaan käyttötarkoitukseen ja voimme tehdä tilastoja tuotteiden ja palveluiden kehittämisen edellyttämässä laajuudessa.
  • Asiakasviestintä
    Henkilötietojasi voidaan käyttää asiakasviestintään, esimerkiksi lähettääksemme sinulle tuotteitamme ja palveluitamme koskevia ilmoituksia ja ollaksemme yhteydessä sinuun asiakaspalveluun tai tuotteisiin ja palveluihimme liittyvissä asioissa.
  • Markkinointi ja suositusten tekeminen
    Henkilötietojasi voidaan käyttää tehdäksemme tuotteistamme ja palveluistamme henkilökohtaisempia ja kohdennetumpia, esimerkiksi tekemällä suosituksia ja näyttämällä sinulle kohdennettuja sisältöjä palveluissamme. Henkilötietojasi voidaan käyttää lain sallimissa rajoissa Nokian ja sen yhteistyökumppaneiden tuotteiden ja palveluiden markkinointiin, suoramarkkinointiin, markkinatutkimuksiin sekä asiakastyytyväisyyskyselyihin ja tutkimuksiin.
    Nokia käsittelee henkilötietojasi sinun antamallasi luvalla tai kun se on tarpeen ostotapahtuman toteuttamiseksi tai muun pyytämäsi tai valtuuttamasi tuotteen tai palvelun toimittamiseksi. Saatamme myös käsitellä henkilötietojasi lain sitä edellyttäessä; suojataksemme asiakkaitamme; ylläpitääksemme tuotteidemme ja palvelujemme tietoturvatasoa sekä suojataksemme Nokian omistamia oikeuksia ja omaisuutta.

Luovutammeko henkilötietoja?

Nokia ei myy, lainaa tai muutoin luovuta henkilötietojasi Nokian ulkopuolelle muuta kuin seuraavissa tilanteissa:

  • Suostumuksesi ja yhteisöpalvelut
    Henkilötietoja voidaan luovuttaa suostumuksellasi. Joissain tuotteissamme ja palveluissamme voit jakaa henkilötietojasi muiden tuotteen tai palvelun käyttäjien kanssa. Kehotamme harkitsemaan huolellisesti ennen kuin jaat henkilötietojasi tai muuta tietoa muille käyttäjille.
  • Nokia yritykset ja auktorisoidut kolmannet osapuolet
    Henkilötietojasi voidaan luovuttaa Nokian tytäryhtiöille ja valtuutetuille alihankkijoille siinä määrin, kun ne osallistuvat tässä Lausunnossa kuvattujen käyttötarkoitusten toteuttamiseen. Tällaisia alihankkijoita liittyy esimerkiksi tilaamiesi tuotteiden toimittamiseen, palveluiden tuottamiseen ja tarjoamiseen, laskutukseen, operaattorisi kautta tapahtuvaan laskutukseen, luottokorttimaksamiseen, asiakaspalveluun, asiakastietojen hallinnointiin ja analysointiin, luottotietojen tarkistamiseen, markkina- ja muihin tutkimuksiin, ja markkinointi- ja muiden kampanjoiden toteuttamiseen.
    Voimme tehdä yhteistä markkinointia ja muuta viestintää valtuuttamiemme kolmansien osapuolten yhteistyökumppaneidemme kanssa. Välttääksemme päällekkäistä tai tarpeetonta viestintää, saatamme joutua vertaamaan Nokian keräämää tietoa yhteistyökumppanimme keräämään tietoon.
    Tällaiset Nokian valtuuttamat kolmannet osapuolet eivät saa käyttää tietojasi mihinkään muuhun kuin tässä Lausunnossa kuvattuihin tarkoituksiin ja velvoitamme heidät pitämään tietosi salassa ja huolehtimaan asianmukaisesti riittävästä tietoturvan tasosta henkilötietojesi suojaamiseksi.
  • Kansainväliset tietojen siirrot
    Nokian tuotteita ja palveluita toteutetaan eri puolilla maailmaa sijaitsevia resursseja ja palvelimia käyttäen. Tällöin henkilötietojasi voidaan siirtää eri maiden välillä. Tällaiset siirrot voivat sisältää henkilötietojen luovutuksia Euroopan talousalueen ulkopuolelle sellaisiin maihin, joiden henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö poikkeaa Suomen lain vaatimuksista. Nokia huolehtii tällöinkin henkilötietojen suojan riittävästä tasosta mm. sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla (esimerkiksi Euroopan Komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen) ja muuten siten, että henkilötietojen käsittely tapahtuu tämän Lausunnon mukaisesti.
  • Pakottavan lainsäädännön edellyttämät luovutukset
    Henkilötietojasi voidaan luovuttaa lakiin perustuvien vaatimusten mukaisesti, esimerkiksi Suomessa tai muissa maissa, joissa henkilötietoja käsitellään toimivaltaisten viranomaisten tai muiden tahojen esittämien vaatimusten edellyttämällä tavalla. Saatamme myös jakaa ja muutoin käsitellä henkilötietojasi sovellettavan lainsäädännön mukaisesti puolustaaksemme Nokian oikeutettuja etuja, esimerkiksi, siviili- tai rikosoikeudellisissa prosesseissa.
  • Yritysjärjestelyt
    Mikäli myymme, ostamme, fuusioimme tai muutoin järjestelemme liiketoimintaamme tietyissä maissa, henkilötietojasi voidaan luovuttaa ostajille ja näiden neuvonantajille.

Miten huolehdimme lasten yksityisyyden suojasta?

Nokian tuotteet ja palvelut ovat tyypillisesti tarkoitettu kaikille yleisöille. Nokia ei tietoisesti kerää tietoa alle 13-vuotiaista tai vastaavista sovellettavan lainsäädännön mukaista vähimmäisikää nuoremmista lapsista ilman heidän vanhempiensa tai huoltajiensa suostumusta.

Miten huolehdimme tietojen ajantasaisuudesta?

Pyrimme kohtuullisin keinoin pitämään hallussamme olevat henkilötiedot oikeellisina poistamalla tarpeettomia tietoja sekä päivittämällä vanhentuneita tietoja. Säilytämme henkilötietojasi vain niin pitkään kuin se on tarpeen tässä Lausunnossa mainittuja tarkoituksia varten tai sinulle ilmoitetun ajanjakson ajan, ellei laki edellytä pidempää säilytysaikaa. Kehotamme sinua aika ajoin tarkistamaan tietojesi ajantasaisuuden.

Mitä teemme suojataksemme henkilötietojasi?

Kiinnitämme erityistä huomiota tietosuojaan ja tietoturvaan tuotteidemme ja palveluidemme suunnittelussa ja tuottamisessa. Tietosuojasta ja tietoturvasta huolehtivat siihen erikseen nimetyt henkilöt. Sisäisiä tietosuojaa ja tietoturvaa koskevia ohjeistuksiamme toteutetaan muun muassa proaktiivisen ja reaktiivisen riskienhallinnan keinoin, huomioimalla tietosuoja- ja tietoturva tuotteidemme ja palveluidemme suunnittelussa, kouluttamalla henkilöstöämme ja tarkastamalla tuotteidemme ja palveluidemme vaatimusten mukaisuutta. Huolehdimme asianmukaisesti tietoliikenneturvallisuuteen, laite- ja muiden vastaavien tilojen turvallisuuteen, tietojen häviämiseen liittyvistä ja muista vastaavista riskeistä ottaen huomioon riskin todennäköisyys ja suojattavan tiedon luonne. Rajoitamme pääsyn henkilötietoja sisältäviin tietokantoihin ainoastaan valtuutetuille henkilöille, joilla on oikeutettu tarve käsitellä kyseessä olevia henkilötietoja.

Miten käytämme evästeitä ja Web Beaconeita?

Nokia käyttää evästeitä, web beaconeita ja muita vastaavia menetelmiä sivustojemme ja palveluidemme tarjoamiseen ja kehittämiseen liittyen sekä sisältöjen ja mainonnan kohdentamiseen. Voimme myös käyttää kolmansien osapuolten evästeitä mainonnan kohdentamiseen. Sivuillamme voi myös olla muita kolmansien osapuolten komponentteja, esimerkiksi yhteisöpalveluihin liittyen.

Evästekäytäntömme kuvaa evästeidemme käytön tarkemmin ja sisältää tietoja siitä miten voit rajoittaa evästeiden käyttöä.

Mitkä ovat oikeutesi?

Sinulla on seuraavat oikeudet koskien omia henkilötietojasi, joita Nokia käsittelee:

  • Pääsy: Sinulla on oikeus tarkastaa, mitä tietoja olemme sinusta keränneet sekä saada niistä kopio.
  • Tietojen siirrettävyys: Sinulla on oikeus lain sallimissa puitteissa saada Nokialle luovuttamasi henkilötiedot koneella luettavassa muodossa.
  • Korjaus ja poisto: Sinulla on oikeus lain sallimissa puitteissa vaatia virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötietosi korjaamista tai poistamista.
  • Antamasi hyväksynnän peruuttaminen: Voit peruuttaa Nokialle antamasi hyväksynnän käsitellä henkilötietojasi.
  • Markkinointiviestinnän peruuttaminen ja estäminen: Voit kieltää Nokiaa käsittelemästä itseäsi koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

Vaikka kieltäisit markkinointi- ja muun vastaavan yhteydenpidon, voimme edelleen lähettää sinulle tuotteitamme ja palveluitamme koskevia ilmoituksia, esimerkiksi informoida sinua sopimusmuutoksista tai tuotteiden tai palveluiden vika- ja häiriötilantilanteista ja ottaa sinuun yhteyttä tässä tarkoituksessa.

Voit käyttää oikeuksiasi hallinnoimalla Nokia tiliäsi sekä hyödyntämällä tuotteissamme tai palveluissamme olevia toimintoja, tai jos se ei ole mahdollista, ottamalla meihin yhteyttä. Joissakin tapauksissa, jos haluat peruuttaa antamasi hyväksynnän tai poistaa henkilötietojasi, tämä voi tarkoittaa sitä, ettemme voi jatkaa palvelun tarjoamista sinulle.

Jos et ole tyytyväinen toimintaamme, kun käytät peruuttamis- ja kielto-oikeuksiasi, voit kertoa siitä meille ottamalla meihin yhteyttä. Jos et edelleenkään ole tyytyväinen, voit halutessasi jättää valituksen asianomaiselle valvontaviranomaiselle.

Kuka on rekisterinpitäjä?

Nokia Oyj, osoitteessa Karaportti 3, 02610 Espoo, Suomi, on henkilötietojesi rekisterinpitäjä.

Lisäksi Nokian konserniyhtiö, joka tarjoaa tuotteen tai palvelun voi toimia rekisterinpitäjänä. Rekisterinpitäjän yhteystiedot löydät käymällä läpi tuotteen tai palvelun ehdot tai käyttämällä Nokian verkkosivustolla olevia yhteystietoja.

Yksityisyydensuojaan liittyvissä asioissa voit myös ottaa meihin tai Group Data Protection Officeriimme yhteyttä:

Nokia Corporation c/o Privacy
Karaportti 3
P.O.Box 226
FI-00045 Nokia Group
Finland

Muutokset tähän tietosuojalausuntoon

Nokia voi tehdä muutoksia tähän Lausuntoon milloin tahansa ilman etukäteisilmoitusta. Jos tätä Lausuntoa kuitenkin olennaisesti huononnetaan, Nokia ilmoittaa asiasta tämän Lausunnon alussa ja tämän sivuston kotisivulla 30 päivän ajan. Suosittelemme että käyt katsomassa tätä Lausuntoa uudelleen aina ajoittain saadaksesi tiedon tähän Lausuntoon mahdollisesti tehdyistä muutoksista.