Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow upward HMD Global Location New release /Mail Offer Privacy tip External link Facebook Instagram YouTube Twitter

За да използвате нашите телефони по-дълго

Технология, на която да се доверите за дълго

Ако всеки човек в Европа използва своя смартфон с една година повече, до 2030 година ще спестим толкова въглерод, колкото ако премахнем два милиона автомобила от пътищата¹. Затова удължихме гаранцията на производителя за Nokia X20 и Nokia X10 на три години и се ангажираме да осигурим актуализации на сигурността и софтуерни актуализации за период от три години. Nokia XR20 също се предлага с тригодишна гаранция на производителя, но има още по-добра защита - актуализации на сигурността за четири години.

Голямата промяна започва с малки стъпки

През 2019 г. зарядните за телефони са генерирали около 12 000 тона отпадъци от електронно оборудване само в ЕС – с толкова щепсели и кабели могат да се напълнят 75 къщи². Ние искаме да дадем своя принос за намаляване на тези отпадъци, затова премахнахме зарядното за контакт от кутията на Nokia X20, Nokia X10 и Nokia XR20. USB кабелът все още е включен в комплекта. Nokia X20 и Nokia X10 вече имат 100% биоразградим кейс, който предпазва телефона в ежедневните предизвикателства.

Открийте подходящото зарядно устройство

Можете да заредите устройството чрез включения в комплекта кабел за данни и USB адаптер за зареждане. Можете да използвате кабели и адаптери на трети страни, стига да са съвместими с USB 2.0 или по-нова версия, и ако отговарят на местните и международните стандарти за безопасност. При зареждане с адаптери, които не отговарят на тези стандарти, съществува риск от повреда или нараняване. Времето за зареждане може да е различно в зависимост от възможностите на устройството. Препоръчителните спецификации на адаптера са както следва:

Входна мощност

Зарядното трябва да работи с входяща мощност 100-240 V~50/60 Hz 0,5 A

Изходна мощност

Идеалната изходна мощност на зарядното е 9,0 V/2 A

Типове щепсели

В Европа използвайте зарядно с щепсел за ЕС (1-CHEUQ302-095). В Обединеното кралство използвайте зарядно с щепсел за Обединеното кралство (1-CHUKQ302-096).

Направихме телефона много по-дълготраен

Ние не вярваме, че трябва да изхвърляме нещата, които вършат работа. Затова Nokia X20 и Nokia X10 имат 100% биоразградим кейс за телефон, който е устойчив на удари, но грижовен към Земята. Така няма да ви се наложи толкова скоро да си купите нов телефон и следователно ще спомогнете за намаляване на въглеродните емисии и отпадъците от електронно оборудване, както и за опазване на ресурсите на планетата. Нещо повече, когато вече не ви е необходим, можете да изхвърлите кейса в домашния компост, с което още повече ще намалите отпадъците. А що се отнася до Nokia XR20 – той е най-здравият смартфон до сега и просто не му е необходим кейс.

HMD Global Oy е изключителен притежател на лиценз за телефони и таблети с марката Nokia. Nokia е регистрирана търговска марка на Nokia Corporation. Android, Google и други свързани марки и лога са търговски марки на Google LLC. USB Type-C™ и USB-C™ са търговски марки на USB Implementers Forum. Офертата може да варира. Проверете предложенията за вашия регион. Всички спецификации, характеристики и друга продуктова информация подлежат на промяна без предизвестие. Снимките са само с илюстративна цел.

1 Според проучване на Европейското бюро по околната среда - „Добрите продукти не вредят на Земята“, 2018 г.: [https://mk0eeborgicuypctuf7e.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/09/Coolproducts-briefing.pdf ](https://mk0eeborgicuypctuf7e.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/09/Coolproducts-briefing.pdf) 2 Съгласно проучване на Европейската комисия - „Оценка на въздействието на обикновени зарядни за мобилни устройства“, 2019 г.: [https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2020/02/CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf](https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2020/02/CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf)

Преобразуването на стойностите от измерванията с цел сравнение е направено със следния инструмент: https://www.bluebulbprojects.com/MeasureOfThings/