‌‌
Επικοινωνία με την υποστήριξη

Τρόποι λήψης βοήθειας

Συνομιλήστε μαζί μας

Προτού ξεκινήσετε επικοινωνία chat με το τμήμα υποστήριξης πελατών μας, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Σας ενημερώνουμε ότι το chat μας δεν λειτουργεί με τα προγράμματα περιήγησης Microsoft Edge – δοκιμάστε το Chrome ή το Firefox.

Στείλτε μας ένα email

Tell us about your problem and we'll get back to you via email.
Οδηγοί χρήσης
Οδηγοί χρήσης

Τελευταίοι οδηγοί χρήσης για τα κινητά τηλέφωνα Nokia

Δείτε όλους τους οδηγούς χρήσης
Συχνές ερωτήσεις

Πιο προβεβλημένα άρθρα και θέματα

Γιατί το τηλέφωνο μου σταματά κατά διαστήματα τη φόρτιση πριν φθάσει στο 100%;

Η προστασία φόρτισης είναι ενεργοποιημένη κατά τη διάρκεια χαμηλών ή υψηλών θερμοκρασιών. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η μπαταρία λειτουργεί με τον βέλτιστο τρόπο και με ασφάλεια. Για να συνεχιστεί η φόρτιση με κανονική ταχύτητα, μεταφέρετε το τηλέφωνο σε περιβάλλον με θερμοκρασία δωματίου.

>

Το τηλέφωνό μου δεν φορτίζει. Τι πρέπει να κάνω;

Πρώτα βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στην πηγή ρεύματος ή στην πρίζα που χρησιμοποιείτε. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε γρήγορα συνδέοντας το τηλέφωνο σε διαφορετική πρίζα, για να διαπιστώσετε στη συνέχεια αν φορτίζει. Αν το πρόβλημα δεν οφείλεται στην πρίζα, εξετάστε προσεκτικά το καλώδιο ρεύματος ή τη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου και βεβαιωθείτε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τελείως το τηλέφωνο και συνδέστε το στην πρίζα. Λάβετε υπόψη ότι αν η μπαταρία είναι εντελώς άδεια, ίσως χρειαστούν 2 ή 3 λεπτά για να ξεκινήσει η φόρτιση.

>
Σέρβις και επισκευές

Σέρβις και επιδιόρθωση

Online υπηρεσίες service Nokia

Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το κινητό σου; Τώρα με την πλατφόρμα online εξυπηρέτησης μπορείς εύκολα να κλείσεις ραντεβού για την επισκευή του Nokia smartphone σου.

Online υπηρεσίες επισκευής
Εγγύηση και ασφάλεια

Εγγύηση

Check warranty

Για να ελέγξετε εάν η εγγύησή σας είναι έγκυρη, εισαγάγετε τον κωδικό IMEI της συσκευής σας.

Πού μπορώ να βρω τον κωδικό IMEI;

Τηλέφωνα Android Για να βρείτε τον κωδικό IMEI στο τηλέφωνό σας, επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις > Πληροφορίες τηλεφώνου > Κατάσταση > Πληροφορίες IMEI. Εάν το τηλέφωνό σας έχει δύο κωδικούς IMEI, πληκτρολογήστε τον κωδικό IMEI1.

Κλασικά τηλέφωνα Για να βρείτε τον κωδικό IMEI στο τηλέφωνό σας, εισαγάγετε *#06# με το πληκτρολόγιο, όταν βρίσκεστε στην κύρια οθόνη.

Επιλέξτε την τοποθεσία σας
Check warranty

Βρείτε την εγγύησή σας

Δείτε τους όρους εγγύησης για το κινητό σας τηλέφωνο Nokia ή το αξεσουάρ σας.

Εμφάνιση εγγύησης

Ασφαλίστε το τηλέφωνό σας Nokia από ζημιές

Μπορείτε να αγοράστε ασφάλεια τηλεφώνου Nokia εντός των πρώτων 14 ημερών από την αγορά του Android τηλεφώνου σας. Η ασφάλεια είναι διαθέσιμη για 12 ή 24 μήνες και καλύπτει θραύση της οθόνης, πρόκληση βλάβης από υγρά και ακόμα περισσότερα.

Αποκτήστε την ασφάλεια τηλεφώνου Nokia