‌‌

Nokia 5.1

Akun kesto

Löydä tasapaino puhelimen käytettävyyden ja akun keston välillä. Seuraavien toimien avulla voit säästää virtaa puhelimessasi.

Pidennä akun kestoa

Voit säästää virtaa toimimalla seuraavasti:

1. Lataa akku aina täyteen.
  2. Mykistä tarpeettomat äänet, kuten kosketusäänet. Napauta Asetukset > Äänet > Lisäasetukset ja valitse säilytettävät äänet kohdassa Muut äänet ja värinät.
  3. Käytä kaiuttimen asemesta johdollisia kuulokkeita.
  4. Aseta puhelimen näyttö pimenemään lyhyen viiveen jälkeen. Napauta Asetukset > Näyttö > Lisäasetukset > Virransäästö ja valitse aika.
  5. Napauta Asetukset > Näyttö > Kirkkaustaso. Säädä kirkkautta vetämällä kirkkaustason liukusäädintä. Varmista, että Mukautuva kirkkaus on poistettu käytöstä.
  6. Sulje taustalla toimivat sovellukset: napauta check_box_outline_blank ja sulje tarpeettomat sovellukset.
  7. Ota virransäästö käyttöön: napauta Asetukset > Akku > Virransäästö ja vaihda asetuksen tilaksi Käytössä.
  8. Käytä paikannuspalveluja valikoivasti: poista paikannuspalvelut käytöstä, kun niitä ei tarvita. Napauta Asetukset > Suojaus ja sijainti > Sijainti ja vaihda asetuksen arvoksi Ei käytössä.
  9. Käytä verkkoyhteyksiä valikoivasti: ota Bluetooth käyttöön vain tarvittaessa. Muodosta internetyhteys mieluummin WLAN-verkon kuin mobiilidatayhteyden kautta. Määritä puhelin olemaan etsimättä käytettävissä olevia langattomia verkkoja. Napauta Asetukset > Verkko ja Internet > WLAN ja vaihda asetuksen arvoksi Ei käytössä. Jos kuuntelet musiikkia tai käytät puhelinta muulla tavoin, mutta et halua soittaa tai vastaanottaa puheluja, ota lentotila käyttöön. Napauta Asetukset > Verkko ja Internet > Lentotila.

Lentotila sulkee yhteydet matkapuhelinverkkoon ja kytkee laitteen langattomat ominaisuudet pois käytöstä.